glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

aerodrom parlament bih 11 ep9
hidro icm electronics kulturni centar geldof djokovic 222222222222 mitrovic777

Second Second Second Second Second Second Second Second

Sporazumni raskid ugovora FSS i Krstajića          

izvor: agencije foto:                                                                                            13.06.2019.

 mladen77

 

Članovi Odbora za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije predsednik Slaviša Kokeza, potpredsednik Nenad Bjeković kao i Ilija Petković, Novica Tončev, Dragan Simović i Slobodan Ilić, jednoglasno su se složili u oceni da posle debakla u Ukrajini, teškog poraza u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, pod hitno se treba zahvaliti Mladenu Krstajiću, sa kojim je doduše ne tako davno potpisan novi ugovor. Na sajtu FSS, dato je šturo saopštenje u kojem se kaže da su se dve strane, u ovom slučaju FSS i Mladen Krstajić, sporazumno dogovorili o prekidu saradnje, što praktično znači da Mladen Krstajić više nije selektor Srbije.

U datom saopštenju našeg saveza između ostalog se kaže:

-Članovi Odbora za hitna pitanja zahvalili su se Mladenu Krstajiću i izrazili zahvalnost na veoma profesionalnom angažmanu, posebno na ostvarenom rezultatu u Ligi nacija. Zbog svega što je dao srpskom fudbalu, i kao igrač i kao trener, a posebno zbog ljudskih kvaliteta, Mladen Krstajić će uvek biti deo naše fudbalske porodice, saoštio je FSS.

Inače, Mladen Krstajić je u trenerske vode ušao kao pomoćnik Slavoljubu Muslinu, a od novembra 2017. godine je kao v.d. selektora predvodio ,,orlove” a samostalno od decembra te iste godine preuzeo je kormilo . Na Mundijalu Srbija je pod njegovom trenerskom komandom ostvarila pobedu, remi i dva poraza, u Ligi nacija imali smo četiri trijumfa, dva remija i ni jedan poraz a u kvalifikacijama za Euro po jedan poraz, remi i pobedu.

Dakle, debakl u Lavovu koštao je Krstajića selektorske fotelje, pa sada ostaje da se članovi Izvršnog odbora zajedno sa predsednikom dogovore o Krstajićevom nasledniku. U našoj javnosti pominje se da bi to mogao biti Ljubiša Tumbaković, i da je to zapravo prvobitna ideja nekih ljudi iz Crvene zvezde. Da li će do saradnje sa iskusnim stručnjakom koji je pre samo nekoliko dana dobio otkaz od Fudbalskog saveza Crne Gore, jer nije želeo da sedi na klupi protiv takozvane reprezentacije Kosova, doći ostaje da se vidi. Inače, reakcija predsednika Kokeze trebalo bi da bude brza i efikasna jer vremena je malo a do septembarskih mečeva treba stvoriti novu dobru atmosferu zarad boljitka srpskog fudbala.

Iskreno, iza Ljubiše Tumbakovića je dug trenerski staž, posebno dobre rezultate ostvario je dok je vodio Partizan, pa bi inaguracija u selektora Srbije, praktično za njega bila kruna trenerske karijere. Mnogi se slažu da je u ovom trenutku svaki predlog daleko bolji nego da je Krstajić i dalje ostao selektor, a da pri tom treba imati u vidu da su neki naši stručnjaci trenutno bez posla. Zato je pred ljudima koji trenutno vode srpski fudbal veoma odgovoran zadatak gde nemaju prava na grešku...

 Tek slede čistke u FSS!

Za neuspeh u Lavovu nisu krivi samo igrači i selektor, dobar deo odgovornosti snose i oni koji vode računa o sportskom sektoru. Kako saznajemo prvi na tapetu je Darko Kovačević, koji je već pred izlaznim vratima FSS a tim putem mogli bi da krenu i neki visoki funkcioneri, neuspešni treneri u mlađim selekcijama, jer jednostavno, rezultati koje ostvaruju u ovom mandatu su ispod očekivanja. Predsednik Kokeza nema tu moć da ,,pokriva” nerad i nemarnost nekih članova koji su u savez stigli praktično ,,na mala vrata...”

 

 

Srbija iskalila bes na Litvaniji

Kokeza: Želim da se izvinim naciji i gradjanima Srbije za debakl u Ukrajini

Težak poraz fudbalera Srbije u Ukrajini

UEFA pokušava da spreči ignorisanje kosovskog tima

Partizan bolji od Zvezde za novi trofej u Kupu

Proslava 29. titule Crvene Zvezde sa 40.000 navijača

Nacionalni stadion na javnom uvidu, gradiće se na nekadašnjem zemljištu PKB-a

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska za organizovanje fudbalskog EP i SP

Selektor Engleske najavio žalbu Uefi zbog rasizma navijača Crne Gore

Srbija do boda na gostovanju protiv Portugalije

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button