glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

dubrovnik protest555555 1od5 000
strazbur radnici888 zastave3 Noc-muzeja rukomet11 CRVENAa-ZVEZDA-vs-BUDUCNOST

Second Second Second Second Second Second Second Second

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska za organizovanje fudbalskog EP i SP         

izvor: agencije  foto:                                                                                            13.04.2019.

 fudbal2

 

Na sastanku kvadrilaterale Grčke, Rumunije, Bugarske i Srbije, u Solunu je potpisan Memorandum koji pruža okvir za podnošenje zajedničkih kandidatura za Evropsko i Svetsko prvenstvo u fudbalu, saopšteno je danas iz Ministarstva omladine i sporta Srbije.

Na sastanku kvadrilaterale u Solunu – ministri omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić, Bugarske Krasen Kralev, Rumunije Konstantin Bogdan Matei i zamenik ministra sporta Grčke Jorgos Vasilijadis potpisali su Memorandum o osnivanju Inicijalnog organizacionog komiteta za podnošenje zajedničkih kandidatura za Evropsko prvenstvo 2028. i Svetsko prvenstvo 2030. godine u fudbalu.

Kako se navodi u saopštenju, Inicijalni organizacioni komitet činiće po četiri predstavnika svake zemlje – i to ministar nadležan za sport ili njegov predstavnik, jedan zvaničnik i dva predstavnika nacionalnih fudbalskih saveza.

Izuzetno sam zadovoljan što smo danas u Solunu napravili veliki korak ka ambicioznom zajedničkom cilju, čija bi realizacija dala značajan doprinos razvoju fudbala i celokupnog sistema sporta i podstrek razvoju kompletne fudbalske, sportske i opšte infrastrukture. Osnovni zadatak Inicijalnog organizacionog komiteta biće da uspostavi okvir za podnošenje zajedničkih kandidatura za domaćinstvo EP 2028. i SP 2030. u fudbalu”h, rekao je ministar Vanja Udovičić, javlja Tanjug.

Dodao je da bi to podrazumevalo evidentiranje zahteva organizatora po pitanju pravila kandidatura, utvrđivanje postojećih nacionalnih kapaciteta u pogledu ispunjenosti svih uslova – i, konačno, ustanovljenje dodatnih potreba svake zemlje – važnih za ispunjenje svih uslova kandidature.

Ponosan sam na ulogu Srbije u ovom jedinstvenom projektu, i zahvalan svim partnerskim državama i njihovim cenjenim predstavnicima na izuzetnom doprinosu njegovom ostvarenju i učvršćivanju uzajamnog prijateljstva i regionalne saradnje”h, istakao je Udovičić.

U saopštenju se dodaje da je planirano da Inicijalni organizacioni komitet za podnošenje zajedničkih kandidatura zaseda dva puta godišnje ili kada se za tim ukaže potreba, a predsedavanje se vrši naizmenično, po principu rotacije po abecednom redu imena država.

 

 

Selektor Engleske najavio žalbu Uefi zbog rasizma navijača Crne Gore

Srbija do boda na gostovanju protiv Portugalije

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button