glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

povratak iz sirije izbori777 1od5-miliona 00
ministarstvo kulture protest000 potomstvo bitef0000 duci77777 bud-cz

Second Second Second Second Second Second Second Second

Nacionalni stadion na javnom uvidu, gradiće se na nekadašnjem zemljištu PKB-a         

izvor: agencije  foto:                                                                                            21.04.2019.

 nacionalni stadion

 

Prostorni plan područja namenjenog Nacionalnom fudbalskom stadionu u Surčinu, trenutno je na ranom javnom uvidu u zgradi Gradske uprave u Ulici 27. marta, pišu Večernje novosti. Stadion će biti izgrađen na državnom poljoprivrednom zemljištu u Surčinu. Reč je o oranicama kombinata PKB, koje su izuzete iz privatizacije.

Rani javni uvid povodom izrade Prostornog plana područja posebne namene Nacionalnog fudbalsк{og stadiona, samo je prvi korak u prikupljanju dokumentacije neophodne za realizaciju ovog projekta, pišu Večernje novosti.

Stadion će se, prema planu, prostirati na 35 hektara i moći će da primi 60.000 navijača. Sa pratećim objektima i sadržajima, čitav kompleks će zauzimati ukupno 430 hektara zemljišta uz obilaznicu u Surčinu. Reč je o parceli koja je sada poljoprivredno zemljište, u narednom periodu biće pretvorena u građevinsko.

"Reč je o zemljištu PKB, koje je izuzeto iz nedavne privatizacije ovog preduzeća", kaže, za "Novosti", Stevan Šuša, predsednik opštine Surčin.

Planirani fudbalski stadion biće multifunkcionalnog karaktera. U okviru njega biće izgrađeni i lokali za trgovinu i ugostiteljstvo. Na 326 hektara prostiraće se spratni sadržaji, na 65 hektara saobraćajna infrastruktura. Pored Koridora 10 i Koridora 11 koji se ukrštaju u neposrednoj blizini stadiona, prilaz kompleksu biće mogući budućom linijom 4 BG:Voza, koja će prolaziti i rkoz beogradski aerodrom, udaljen samo četiri kilometra. Za stadion je potrebno obezbediti i 10.000 parking mesta za putnička vozila, odnosno 500 za autobuse, navodi se u Prostornom planu.

 

 

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska za organizovanje fudbalskog EP i SP

Selektor Engleske najavio žalbu Uefi zbog rasizma navijača Crne Gore

Srbija do boda na gostovanju protiv Portugalije

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button