glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

ana5 ek88 eu444
av222222 djilas3 marko-djuric mirdita filip8 aba22

Second Second Second Second Second Second Second Second

UEFA pokušava da spreči ignorisanje kosovskog tima          

izvor: agencije foto:                                                                                            30.05.2019.

 ceferin11

 

BAKU- Unija evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA) pooštrava svoja pravila kako bi sprečila države, koje ne priznaju samoproglašenu nezavisnost Kosova, da ignorišu kosovski fudbalski tim, prenosi AP.

Ova politika obavezuje sve druge timove da prihvate da igraju protiv nacionalnih i klupskih timova Kosova, ako je to rezultat žreba, bilo na njihovoj teritoriji ili na teritoriji Kosova”, rekao je predsednik UEFA Aleksandar Čeferin.

Međutim, primećuje AP, postoje neke rupe u pravilima UEFA.

Kako objašnjava agencija, nova pravila odnose se na utakmice, koje se tokom kvalifikacija igraju kod kuće i u gostima, ali ne preciziraju šta će se dogoditi ako se, na primer, kosovska i španska reprezentacija plasiraju na Evropsko prvenstvo.

Španija je jedna od zemalja EU koje ne priznaje samoproglašenu nezavisnost Kosova, prenosi Tanjug.

Tim takozvanog Kosova i dalje će u žrebu kvalifikacija biti odvojen od reprezentacija s kojima ne igra iz bezbednosnih razloga, kao što su timovi Srbije i BiH.

Fudbaleri takozvanog Kosova igraće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. godine, koje će se odvijati u gradovima u 12 država, od kojih četiri - Azerbejdžan, Rumunija, Rusija i Španija, ne priznaju samoproglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine.

 

 

Partizan bolji od Zvezde za novi trofej u Kupu

Proslava 29. titule Crvene Zvezde sa 40.000 navijača

Nacionalni stadion na javnom uvidu, gradiće se na nekadašnjem zemljištu PKB-a

Srbija, Grčka, Rumunija i Bugarska za organizovanje fudbalskog EP i SP

Selektor Engleske najavio žalbu Uefi zbog rasizma navijača Crne Gore

Srbija do boda na gostovanju protiv Portugalije

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button