glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

tusk-vucic zso44 ep1
novine apelacioni-sud-beograd vakcine666 brisel3 DEKLARACIJA maraton99

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

SDS i SzP tvrde da ih vlast prisluškuje!      

izvor: evn  foto: vn                                                                                         26.04..2018.

prisluskivanje 

Potpredsednica Srpske demokratske stranke Aleksandra Pandurević tvrdi "da predsednik SNSD Milorad Dodik prati telefone funkcionera SDS i Saveza za promene, te da imaju dokaze da člana Predsedništva BiH iz RS Mladena Ivanića i fizički prate i `pokrivaju` njegove sastanke".

Pozvala je SNSD da se vrati u rad Komisije za nadzor nad radom OBA, umesto što bojkotuju njen rad, insistirajući na Nikoli Špiriću, "koji je prekršio Zakon o OBA, i počinio ozbiljno krivično delo".

- Nama je žao što Tužilaštvo BiH nije rešilo slučaj "Ušće" i falsfikovanje zaključaka, a moralo je prioritetno postupiti po njemu - navela je Pandurevićeva.

Pozvala je i poslanicu SNSD u PD Parlamenta BiH Dušanku Majkić da, ako ima saznanja da se neko nelegalno prisluškuje, treba da ih prijavi.

- Čega se plaši. Samo kriminalci se plaše prisluškivanja. Evo, mi znamo, i imamo i dokaze da njen šef Milorad Dodik prati telefone funkcionera SDS i SZP, pa se na to i ne osvrćemo. Čak imamo dokaze da gospodina Mladena Ivanića, člana Predsedništva, i fizički prate i "pokrivaju" njegove sastanke. Majkićeva treba da zna da se mi takvim stvarima ne služimo - poručila je Pandurevićeva.

Ona podseća Dušanku Majkić da je njen kolega Nikola Špirić smenjen s mesta predsednika Komisije na inicijativu SDS, "jer je falsifikovao zaključke Komisije i takve falsfikovane ih poslao OBA, a sve s ciljem da spreči i opstruiše istragu o aferi `Ušće` čiji su glavni akteri upravo ljudi iz SNSD".

- Bolje je Majkićeva da se brine što SNSD nema kandidata za predsednika RS i da ponudi neko rešenje, a u ovom momentu jedino rešenje im je da podrže našeg kandidata Vukotu Govedaricu jer samo tako mogu učestvovati u pobedi - navela je potpredsednica SDS.

- Besramni napadi SDS na predsednika Republike Srpske Milorada Dodika rezultat su frustracije i nemogućnosti da podnesu bilo kakav uspeh Srpske, posebno kada je republičko rukovodstvo ugostilo visoku delegaciju Ruske Federacije, rekao je, za "Novosti" - portparol SNSD Radovan Kovačević.

On je naglasio da SDS ne može da podnese da je predsednica Saveta Federacije ruskog parlamenta Valentina Matvijenko predsedniku Srpske prenela pozdrave i ličnu podršku predsednika Rusije Vladimira Putina.

Kovačević je dodao da je napad besraman i iz razloga što su SDS i SzP kompletnu politiku zasnovali isključivo na pokušaju da na bilo koji način kriminalizaciju Dodika, ali u tome nisu uspeli.

- Iz tog razloga su bili spremni da se odreknu svega samo da dobiju Ministarstvo bezbednosti, SIPA i da vladaju Obaveštajno-bezbednosnom agencijom, a zbog čega je bilo potrebno da se sa čela Komisije za nadzor nad radom OBA skloni Nikola Špirić i radili su na tome da prisluškuju, da na bilo koji način dođu do bilo čega što bi predsednika Republike moglo da diskriminiše - naglasio je Kovačević.

Komentarišući navode Pandurevićeve da neko drugi iz SNSD može biti na čelu Komisije, ali ne Špirić, on je podsetio da je SNSD u NS RS dopustio SDS da izabere potpredsednika parlamenta i nakon što ih je prvobitni izbor Nenad Stevandić napustio.

GOVEDARICA NEMA PODRŠKU NI SDS

Radovan Kovačević kaže da najbolji primer SDS biranja izbor lidera te stranke Vukote Govedarice za kandidata za predsednika Srpske.

- Prema svim relevantnim istraživanjima, Govedarica ne može da dobije podršku ni 50 odsto glasova članova SDS - zaključio je Kovačević.

novosti.rs

 

Opozicionari u jednoj koloni!

Sve bolesti zdravstva u BiH

Policija RS dobila savremeni kamp

Neriješena ubistva podrivaju bezbjednost Banjaluke

Za pobedu potrebno 300.000 glasova

Zdravstveni i penzijski sistem u RS pred kolapsom?

U trci Dodik, Pavić i Đokić!

Ko je RS oteo vojsku?

Dodik pravi Vojsku RS?

Ergela na Borikama na kolenima

Osipa li se opozicija u RS?

Brnabić u Banjaluci: Što pre osposobiti Bratoljub

Dodik: Srpska želi što veću autonomiju

Ivanić: Razmena teritorije sa Srbijom bi bila korisna za BiH

RS brani praznik- 9. januar

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button