glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

samit222 ekologija ep1
rts3 hrtkovci knjige1 brisel3 djokovic4444444 covic11

Second Second Second Second Second Second Second Second

Evropska atletika više puta upozorila Beogradski maraton zbog dugova  

izvor: evn  foto:  vn                                                                                                             24.04.2018

maraton99

Maraton za rekreativce, ne i za ozbiljne dugoprugaše. Beogradska sportska svetkovina oskrnavljena je u subotu očajnim rezultatima, a jasno je da nijedan ozbiljan atletičar neće više trčati ulicama prestonice zbog dugova i neisplaćenih nagrada. Evropska atletika je još ranije izbacila ovaj događaj iz kalendara posle brojnih pritužbi menadžera.

Iz preduzeća "Beogradski maraton", čiji je direktor Dejan Nikolić, već po tradiciji ne žele da se oglašavaju po pitanju ovih problema, a vrhunac neozbiljnosti je jučerašnje saopštenje o "najboljem maratonu do sada". Iz EA je stiglo više upozorenja da dugovanja moraju biti isplaćena (poslednje početkom aprila), a novi rok je do kraja godine.

Atletski savez Srbije odavno se ogradio od organizacije Beogradskog maratona, čak je sam pokrenuo novi maraton koji će biti održan u prvoj nedelji novembra.

- Ne otimamo nikome ništa. Jedna lepa priča koja je trebalo da služi za promociju Beograda i Srbije otišla je u kontrapravcu. Dopisi iz EA su odavno stigli na adresu ASS, preduzeća "Beogradski maraton", kao i u Svetsku atletsku federaciju IAAF - izjavio je direktor ASS Slobodan Branković.

Evropska asocijacija je dala još jednu šansu "Maratonu" da do kraja godine isplati dugovanja.

- Privatna firma "Beogradski maraton" je ove godine organizovala trku iako nisu bili u kalendaru EA. Zato nije bilo stranaca ove godine. Ne znam kolika su dugovanja, ali za sve ove godine smo i mi dobijali razne dopise od menadžera, čak i potraživanja. Grad sve vreme ulaže novac, do 2016. je i Ministarstvo omladine i sporta pomagalo. Ovde zaista imamo ozbiljnu problematiku - zaključio je Branković.

"SERBIJA SITI MARATON"
ASS je još ranije najavio da će u prvoj nedelji novembra organizovati prvi "Serbija Siti maraton".
- Trčaće se u Novom Beogradu, staza je ravna, biće jedna od najbržih. Kalendar u EA se pravi u oktobru, do 1. septembra se šalju prijave takmičenja. Mi smo dobili preporuku da u kalendar više ne stavljamo BGD maraton, jer su oduzeti sertifikati za bezbednost i kvalitet. Nije nemoguće da imamo dva maratona, ne bismo bili prvi takav grad - rekao je Branković.

novosti.rs

 

Matošević i Ivanovski pobednici polumaratonske trke

Beograd spreman za maraton: Rekordnih 7.300 trkača

Srbija bez medalje: Italijanima bronza u Rijeci

Srpski sportisti u nezavidnom položaju zbog mogućih susreta s kolegama sa Kosova

VK Partizan preti  gašenje

Džudo savez potvrdio povlačenje juniorskih reprezentativki: Bez takmičenja sa nepriznatom državom Kosovo

EHF isključio rukometašice Srbije sa kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo

Stipendije za 80 najperspektivnijih sportista

Stipendije za 80 najperspektivnijih sportista

Ivana Španović svetska šampionka

Rukometaši: Vodio nas pijanac

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button