glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

samit22 izbori777 migranti7777
policija Specijalni-sud-u-Beogradu sasa Kinoteka 22 3laterala sale444

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Policija RS dobila savremeni kamp    

izvor: evn  foto: vn                                                                                          05.04..2018.

mile444 

Povodom Dana policije Republike Srpske, u bivšoj kasarni u Zalužanima kod Banjaluke u sredu je otvoren savremeni Centar za obuku MUP RS. Svečanim presecanjem vrpce Centar su otvorili predsednik RS Milorad Dodik, predsednica Vlade RS Željka Cvijanović i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Ovaj kompleks, koji je proglašen neperspektivnom vojnom imovinom, prostire se na 55 hektara zemljišta i u njegovo opremanje i rekonstrukciju uloženo je više od 6,5 miliona maraka. U njemu će se obučavati svi policijski službenici a poslužiće i za smeštaj više organizacionih jedinica MUP RS.

Predsednik RS Milorad Dodik policajcima je čestitao Dan policije, istakavši da Srpska posebnu zahvalnost duguje za više od 780 pripadnika MUP RS koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu. On je podsetio da je policija formirana pre 26 godina i da je, pored vojske, imala odlučujuću ulogu u odbrani RS.

- RS ima sva obeležja države. Sada smo u BiH, prihvatili smo Dejtonski sporazum, ali nas međunarodna zajednica nije poštovala, već je pokušavala da nas slomi i da nama manipuliše - rekao je Dodik.

On kaže da je važno to što se Srpska odbranila od nametnute reforme policije koja je za cilj imala nestanak Policije RS.

- Radićemo na opremanju i obučavanju policije, s ciljem da ona brani svoj narod. Niko više ne može da nam otima nadležnosti. Našu slobodu treba da brani Policija RS, a ne oružane strukture BiH koje rade protiv RS - rekao je Dodik.

On je naglasio da sloboda Srba zavisi od toga da li imaju svoju državu, dodajući kako je spolja i sa nivoa BiH mnogi i dalje osporavaju i pokušavaju da uruše institucije RS u čemu, kako kaže, neće uspeti.

Ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač kazao je da je u Centru potpuno renovirano šest objekata, četiri su u završnoj fazi, dok su u izgradnji tri nova objekta.

- Za ovu godinu planiran je zaršetak svih radova, uključujući izgradnju strelišta, poligona i objekata za vežbu, pripremu konjice i helikopterskog servisa. Ukupan iznos ulaganja biće oko 10 miliona maraka - istakao je Lukač.

On kaže da je ovaj Centar važan za unapređenje rada MUP, koji u svakom trenutku mora da reaguje brzo i adekvatno.

Kao prioritete policije naveo je bezbednost građana, zaštitu imovine, Ustava i ustavnog poretka RS, i borbu protiv kriminala i korupcije.

Premijerka Željka Cvijanović smatra da je ovo samo jedno od značajnih ulaganja, podsećajući da su značajna sredstva uložena u nabavku oružja, opreme, uniforme, vozila...

- Naša policija je sada dobro opremljena i nastavićemo da je opremamo. To je potreba našeg društva, bez obzira na sve spekulacije kojima smo, nažalost, bili izloženi - rekla je Cvijanovićeva.

Dan policije RS obeležen je u svim gradovima RS, gde su služeni parastosi i položeni venci na spomen-obeležja poginulim pripadnicima MUP RS.

DOBRA SARADNjA

Otvaranju Centra za obuku prisustvovao je veliki broj delegacija i ličnosti iz javnog i političkog života. Među njima su bili i direktor Policije Srbije Vladimir Rebić i ministar policije Nebojša Stefanović, koji je kolegama uputio čestitke.

- Imamo izuzetno dobru saradnju sa MUP RS i ona će biti nastavljena. Važno je da građani RS mogu da se oslone na svoju policiju - rekao je Stefanović.

novosti.rs

 

Neriješena ubistva podrivaju bezbjednost Banjaluke

Za pobedu potrebno 300.000 glasova

Zdravstveni i penzijski sistem u RS pred kolapsom?

U trci Dodik, Pavić i Đokić!

Ko je RS oteo vojsku?

Dodik pravi Vojsku RS?

Ergela na Borikama na kolenima

Osipa li se opozicija u RS?

Brnabić u Banjaluci: Što pre osposobiti Bratoljub

Dodik: Srpska želi što veću autonomiju

Ivanić: Razmena teritorije sa Srbijom bi bila korisna za BiH

RS brani praznik- 9. januar

Koliko novca građana troše predstavništva RS u svijetu?

U RS 114.357 nezaposlenih: Bez posla i doktori nauka

Srbi nestali iz Federacije/ Dodik: Prvi mart nije i neće biti praznik za Republiku Srpsku

Dodikov 'ortakluk' sa Čovićem

Stranke podeljene i po pitanju položaja Srba

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button