glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu 1 bl2 zica
diplomate2 fajon11 radnici rusija spomenik Internet11 mitar11

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Sabljar (Dža ili bu): Istinom protiv cenzure   

izvor: danas  foto: danas                                                                                                      23.06.2018

dza-ili-bu

Pevač i frontmen benda Dža ili Bu Nebojša Simeunović odgovorao na pitanja na Facebook stranici Danasa

Legenda kaže da i zombiji imaju mozak, ali je potpuno van funkcije. Zombije rokaju tako što im zabiju nešto oštro pravo u mozak, na primer surovu istinu

To je istakao pevač i frontmen benda Dža ili Bu Nebojša Simeunović Sabljar odgovarajući na pitanja građana, na Fejsbuk strani Danasa, u vezi sa muzičkom cenzurom u Srbiji. Bendu je u više navrata otkazivan koncert zbog pesme Direktore, koja je nastala kao odgovor benda posle hapšenja pevača.

On se u komentarima našalio, pa je na pitanje “Hoće li bend „Dža ili Bu“ održati besplatan koncert po padu ovog Vučicevog režima odgovorio sa “Može, a može i humanitarni da mu se malo sredi ćelija “.

Bend planira da “najverovatnije u septembru” održi koncert u Novom Sadu. Mesto koncerta još nije utvrđeno, jer, po rečima frontmena, o prostoru se još pregovara, i iskoristio priliku da novosadskim fanovima uputi pozdrav. Za bend iz Kragujevca koji najviše ceni, voli, prati, istakao je KBO.

KBO forever… Pozdrav za Vuju! – napisao je Sabljar, na šta mu je usledila pozivnica za Arsenal fest, Garden stage, gde Vuja nastupa.

Sabljar je u odgovorima istakao da prati mlade punk bendove iz Srbije i saopštio da neke od njih producira i snima u njegovom studiju Fabrika, na šta je usledilo još pozdrava.

Balkan Revival (Vlasotince), Crveni Karton (Kruševac)… Pozdrav! – napisao je Sabljar.

Da podsetimo, Sabljar je detinjstvo proveo u Bengaziju u Libiji, što je opisao u autobiografskoj pesmi “Pesak Bengazija”. Njegov pradeda Luka Simeunovic je na Kajmakčalanu, pri proboju solunskog fronta, ranjen u borbi prsa u prsa.

Sablju, kojom je ranjen njegov deda, doneo je u Beograd, i u tinejdžerskim godinama nosio ispod mantila, jer je imao problema sa naci skinsima. Tako je zaradio nadimak. Karijeru je započeo u punk sastavu Unbelievable Disgusting, a grupa Dža ili Bu osnovana je 1. maja 1987. godine.

danas.rs

 

Moć braće Sokolović

Vesić: Narodni muzej se otvara 28. juna

Ijan Makjuan: Kiš je moja Srbija

Dva puta Frljić

Bogdan Diklić: Ja sam čovek iz drugog vremena

Pobede i pobednici u Noći muzeja

Kome su to zasmetala "Djeca Kozare" ?

Zašto je u Srbiji nemoguća predstava o Aleksandru Vučiću?

Srpskim stručnjacima evropska nagrada za kulturno nasleđe

Beldocs: Nagrađeni "Meteori" i "Četiri godine u 10 minuta"

Holivudski glumci u filmu o Jasenovcu

Božidar Zečević: Od srpske dinastije napravili parodiju

Noć muzeja: Pobednički duh osvojiće Beograd

Ejbel Ferara: Za filmove je, kao i za život, potrebna strast

Ejbel Ferara otvorio Beldoks: Lepo je u Beogradu

Ejbel Ferara otvara 11. „Beldoks“

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button