glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

cg-alb zaev6666 walker
skola11 david sofest6 kompjuteri novak odbojkasi4

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Potpisan memorandum Vlade Srbije i Nemačke razvojne banke za podsticanje razvoja preduzetništva               

izvor: agencije  foto:                                                                               04.07.2018.

dogovor

Vlada Srbije i Nemačka razvojna banka potpisale su danas memorandum o razumevanju, kojim se podstiče razvoj preduzetništva i samozapošljavanja u Srbiji.

Memorandum o razumevanju o realizaciji srpsko-nemačkog Programa promocije preduzetništva i samozapošljavanja potpisali su u Vladi Srbije direktori kancelarije Nemačke razvojne banke u Srbiji Arne Gos i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević.

Predsednica Vlade Ana Brnabić, koja je prisustvovala potpisivanju memoranduma, rekla je da će on uticati na to da se uklone dva problema za nepokretanje biznisa, a to su nedovoljna dostupnost izvora finansiranja i rizik od neuspeha.

Prema njenim rečima, taj program će sa jedne strane dati povoljne i pristupačne izvore finansiranja koji će se plasirati kroz komercijalne banke koje će ući u partnerstvo sa Nemačkom razvojnom bankom i državom. Sa druge strane, program će omogućiti skoro potpuno i bez rizika izvore finansiranja jer će država u potpunosti preuzeti rizik na sebe putem kreditiranja i kreiranja garancijskih šema.

Ona je rekla da je program namenjen mnogima od zanatlija, preko uslužnih delatnosti do poljoprivrednika, kao i da će ga sprovesti Ministarstvo privrede u saradnji sa Kancelarijom za upravljanje javnim ulaganjima.

"Nadam s da će ovo poslužiti kao dobar podstrek da vlada vodi računa o preduzetnicima, o malim i srednjim preduzećima", rekla je Brnabićeva novinarima i pozvala poslovne banke da se pridruže projektu.

Potpisivanju memoranduma prisustvovao je i ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman koji je kazao da je to program koji se razvija u tesnoj saradnji između Srbije i Nemačke i dodao da je na početku na raspolaganju 12,9 miliona evra.

Ditman je kazao da je cilj da se na početku u Srbiji osnuje 1.500 preduzeća, ali da neće tu stati jer "Nemačka želi da doprinese jačanju malih i srednjih preduzeća, u unapređenju privrede i smanjenju nezaposlenosti".

"Banke će dobiti garantni okvir da daju kredite preduzećima, a ta preduzeća ćemo pomoći i kroz treninge obuke, jer nije dovoljno da se ima samo ideja", kazao je Ditman.

 

 

Vučić i Porošenko: Beograd i Kijev za poštovanje teritorijalnog integriteta

Šta planira Kina u Evropi i na Balkanu?

Porošenko sa Vučićem

Etihad ervejz ostaje u Er Srbiji
Vučić sa Hanom o Kosovu: Ne nalazimo se u lakoj situaciji

Zvaničnici EU: Menjanje formata bi poremetilo dijalog Beograd-Priština

UNHCR: Omogućiti da u Srbiji ostanu migranti koji to žele

Dogovor lidera EU od Srbije i Balkana pravi tampon zonu za migrante

SAD očekuju rešenje slučaja Bitići, Srbija tvrdi da radi na tome

Prva godina prve premijerke Srbije

Srbija zarobljena u bezakonju

Samit EU: Turskoj još tri milijarde evra, Balkan bitan za blokadu imigracije/Merkel: Grčka i Španija će preuzeti nazad migrante

Evropljani postigli dogovor o migracijama

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button