glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

migranti444 Migranti888 brisel 5
han-vucic bitici8 cvarci francuski-strip djokovic 111111 srbija-gruzija

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Etihad ervejz ostaje u Er Srbiji               

izvor: agencije  foto:                                                                               03.07.2018.

aerodrom-batajnica

Kompanije Er Srbija i Etihad ervejz dogovorile su danas nastavak strateškog partnerstva dve avio-kompanije, saopštila je Er Srbija. Etihad, kako je navedeno, ostaje u vlasništvu Er Srbije udelom od 49 odsto i "u potpunosti je posvećen partnerstvu".

"Pet godina od uspostavljanja partnerstva, Er Srbija stoji čvrsto na nogama. Cilj akcionara bio je da se stvore nove mogućnosti za kompaniju i u tome smo uspeli", rekla je premijerka Ana Brnabić.

Dodala je da je "pred nama vreme sa još boljim rezultatima".

Odluku o produžetku strateškog partnerstva pozdravio je i generalni direktor za strateška partnerstva u Etihad aviejšn grupi Robin Kamark.

"Drago nam je što smo u prethodnom periodu uspeli da pomognemo Er Srbiji da postane ono što je danas. Radujemo se novoj fazi našeg strateškog partnerstva i u svakom trenutku možete da računate da ćemo biti predan i pouzdan partner", rekao je je Kamark.

Aktuelni prelazni generalni direktor Dankan Nejsmit, kao i Deklan Keler, koji obavlja dužnost izvršnog direktora za saobraćaj, ostaće, kako se navodi, na tim pozicijama do 31. decembra ove godine.

Članovi Nadzornog odbora Er Srbije zahvalili su se Etihad ervejzu na dosadašnjim rezultatima.

"Uvereni smo da će njihova podrška omogućiti da i u narednom periodu Er Srbija potvrdi reputaciju koju je stekla, a to je da je dobra kompanija sa odlično obučenim osobljem i velikim brojem destinacija zbog kojih i jeste najbolja kompanija u regionu", saopštio je Nadzorni odbor, a navodi se u saopštenju.

Er Srbija je u 2017. godini ostvarila neto dobit od 15,7 miliona evra, što je za 14,8 miliona evra više nego prethodne godine, prihodi od prodaje povećani su četiri odsto i iznose 288 miliona evra.

Ukupan broj putnika prevezenih u 2017. je 2,62 miliona i ostao je na nivou iz prethodne godine.

Čarter brend Aviolet obavio je, kako je navela Er Srbija, "rekordnih 749 letova i prevezao 174.000 putnika do turističkih destinacija u Grčkoj, Turskoj, Španiji, Italiji i Tunisu".

Nacionalna avio-kompanija prevezla je 6.158 tona tereta i pošte, što predstavlja povećanje od 25,3 odsto u odnosu na 2016.

Jedna od najvažnijih promena jeste prelazak Er Srbije na Sejbra IT platformu, koja će kako se navodi biti temelj za buduće poslovanje i koristi se za upravljanje glavnim procesima kao što su prodaja, prijavljivanje na let i ukrcavanje.

 

 


Vučić sa Hanom o Kosovu: Ne nalazimo se u lakoj situaciji

Zvaničnici EU: Menjanje formata bi poremetilo dijalog Beograd-Priština

UNHCR: Omogućiti da u Srbiji ostanu migranti koji to žele

Dogovor lidera EU od Srbije i Balkana pravi tampon zonu za migrante

SAD očekuju rešenje slučaja Bitići, Srbija tvrdi da radi na tome

Prva godina prve premijerke Srbije

Srbija zarobljena u bezakonju

Samit EU: Turskoj još tri milijarde evra, Balkan bitan za blokadu imigracije/Merkel: Grčka i Španija će preuzeti nazad migrante

Evropljani postigli dogovor o migracijama

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button