glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel juzni tok sud1
skupstina6 jasenovac cerar11 Zagadjenje futsal djere-kveri

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

 Vučić u Beču: Postoji nada da rešimo problem s Prištinom

izvor: agencije  foto:                                                                                                02.02.2018.

vucic-bec 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji boravi u poseti Austriji razgovarao je u Beču sa austrijskim predsednikom Aleksanderom van der Belenom o bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradnji, situaciji u regionu i podršci Austrije evropskom putu Srbije.

Vučić je na Tviteru objavio fotografiju sa dočeka koji mu je priređen ispred Palate Hofburg i napisao "hvala na srdačnom dočeku".

Dva predsednika najpre su razgovarala u četiri oka, a kasnije su im se pridružile delegacije dve zemlje.

Vučić je nakon sastanka rekao da Austrija može da pomogne otvorenim pristupom i podržavanjem svakog rešenja do kojeg mogu da dođu Srbi i Albanci, dve, kako je rekao, najveće nacije na Zapadnom Balkanu, koje će to biti i u narednih 100 godina.

“gNismo bežali od razgovora o tim problemima, ni u odnosima Beograda i Prištine, čije rešavanje predstavlja i jedan od uslova koje je EU stavila pred Srbiju ukoliko želimo priključenje evropskoj porodici naroda do 2025. godine”h, rekao je Vučić.

“gKompromisima obeju strana, i borbom i pogledom u budućnost, a ne u prošlost, postoji nada da taj, u ovom trenutku zamrznuti konflikt, rešimo. Istovremeno, nadam se u drugim delovima Zapadnog Balkana neće dolaziti do pravljenja bilo kakvih tenzija i problema”h, dodao je predsednik.

Belen je na Tviteru napisao da mu je "veliko zadovoljstvo i čast što je domaćin predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i njegovoj delegaciji u Beču".

"Naše dve zemlje imaju odlične bilateralne odnose koji se zasnivaju pre svega na dobokim vezama naših naroda", naveo je austrijski predsednik.

Inače, po dolasku pred Hofburg, Vučića su dočekali i okupljeni građani - među kojima je, kako javljaju agencije, bilo mnogo Srba. Sa njima se srpski predsednik pozdravio.

Tokom posete Vučić je rekao da očekuje da u vreme austrijskog predsedavanja EU, koje sledi nakon bugarskog, može da se napravi značajniji napredak na putu ka Uniji. Dodao je i da zna da to najviše zavisi od Srbije i napretka u razgovorima sa Prištinom.

Tokom posete Beču Vučić se sastaje i sa austrijskim kancelarom Sebastijanom Kurcom, kao i sa predsednikom austrijskog parlameta Volfgangom Sobotkom.

 

 

Strategija EU: Normalizacija sa Kosovom do kraja 2019, članstvo u EU 2025.

Srpski južni tok

Srbija najlošije ocenjena u regionu po vladavini prava

Susret u Istanbulu najava Erdoganove arbitraže?

Španija protiv Kosova u strategiji proširenja EU

Sastanak Vučića i Erdogana u Istanbulu

Kosovsko pitanje na referendumu, mogućnost sa više nepoznatih

Nova strategija EU - dogovor Beograda i Prištine do 2019.

NALED predložio smanjenje poreza i doprinosa na zarade

Hodočašće bogatih i moćnih u Davosu

Vučić s Tačijem o dijalogu i istrazi/Predsednik Srbije u Davosu, susreti s Makronom, Ramom, Đentilonijem.../Brnabić: Evropske integracije važne za Zapadni Balkan

Rama: Albanija i Srbija možda zajedno u EU

Ustavna reforma pravosuđa, korak napred ili nazad

Raste podrška građana Srbije za članstvo u EU

Vučić: Srbiji neće dozvoliti ulazak u EU bez jasno rešenog pitanja granica

Luda ideja za inovacionu agendu za Zapadni Balkan

EBRD: Srbija konkurentna za Balkan ali ispod standarda EU

Vučić: Najviši interes Srba na Kosovu i Metohiji je mir

Proglašeno šest lista, glasaće oko 1,6 miliona birača

Oliver Ivanović sahranjen u Beogradu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button