glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

av-zagreb zastave55 vrginmost
Strahe-i-Brnabic brisel tesla777 mesa1 misa-janketic zvezda444

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

 TS: Na naslovnim stranicama dnevnih listova najzastupljenija lista oko SNS-a  

izvor: agencije  foto:                                                                                               13.02.2018.

novine 

Izborna lista "Aleksandar Vučić Zato što volimo Beograd" bila je ubedljivo najzastupljenija na naslovnim stranicama dnevnih listova u prve četiri nedelje kampanje za beogradske izbore, a njeni kandidati i lider SNS-a bili su u gotovo 90 odsto slučajeva prikazani u pozitivnom kontekstu, pokazuje analiza Transparentnosti Srbija.

TS je analizirala naslovne stranice devet dnevnih listova koji izlaze u Beograd 24 sata, Alo, Blic, Danas, Informer, Kurir, Novosti, Politika i Srpski telegraf u periodu od 15. januara do 11. februara.

Prema analizi TS, Aleksandar Vučić, Siniša Mali, Goran Vesić i drugi kandidati sa liste "Aleksandar Vučić Zato što volimo Beograd" (ukupno 13), kao i SNS, imali su 171 pojavljivanje na naslovnim stranicama. Od toga 149 u pozitivnom kontekstu (87 odsto), sedam u neutralnom (4 odsto) i 15 u negativnom (devet odsto), i to svih 15 u listu "Danas".

Drugi po broju pojavljivanja su Dragan Djilas, Vuk Jeremić i Saša Janković, sa ukupno 68, uglavnom u negativnom kontekstu.

Od 68 naslovnica na koje su se "probili", u pozitivnom svetlu Djilas, Jeremić i Janković predstavljeni su u 24 slučaja, u neutralnom u 6, a u negativnom u 38. Gotovo sva negativna (37 od 38) su u tabloidima.

Lista okupljena oko DS "Da oslobodimo Beograd" ima 24 pojavljivanja (17 pozitivnih, 5 neutralnih i 2 negativna), lista Ivica Dačić 23 (17 pozitivnih i šest negativnih), lista Dosta je bilo i Dveri 20 (13 u pozitivnom kontekstu, dva u neutralnom i pet u negativnom) i Aleksandar Šapić 16 (četiri u pozitivnom, pet u neutralnom i sedam u negativnom kontekstu).

Ostali imaju manje od 10 pojavljivanja.

List "Danas" imao je najraznovrsniju ponudu u četiri nedelje - predstavljeni su imenom ili slikom predstavnici 13 lista (od toga dve koje još nisu podnete Luka Maksimović i LDP).

"Najekskluzivnija" je naslovna stranica 24 sata pojavljuju se samo Aleksandar Vučić i kandidati sa njegove liste (46 puta, od toga 45 u pozitivnom kontekstu, jednom u neutralnom) i Aleksandar Antić jednom, u pozitivnom, navela je TS.

Transparentnost Srbija u izbornoj kampanji prati funkcionersku kampanju, kršenje zakona i zloupotrebe u kampanji, predstavljanje učesnika na izborima na naslovnim stranicama i plasman funkcionerske kampanje u centralnim informativnim emisijama TV stanica.

 

 

Vučić: Očekujem da mnogo toga promenimo u budućnosti/Srbija je platila visoku cijenu ekstremnog nacionalizma

Štrahe: Uvažiti potrebe Srba na Kosovu

Vučić posle sastanka sa Grabar Kitarović:  Moraćemo da razgovaramo

Brisel odustao od rokova za Balkan pod pritiskom

Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske

Opozicija sa Hanom o uslovima za članstvo u EU, slobodi medija, ubistvu Ivanovića

Građani će reći da li je budućnost Srbije u EU

Strategija EU o Srbiji: Vladavina prava i sporazum sa Kosovom pod hitno

Nova strategija EU: Samo Srbija i Crna Gora dobijaju rokove

Opozicija ispred RTS-a tražila ostavke i otvaranje za sve političke opcije

Austrougarska i Srbija na popravnom

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button