glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

oric77 Aleksandar Vucic dodik00
cg diplomate Narodna-skupstina izbori88 rutenijum jazz festival srbija 77

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dodik : Srbi da izadju iz institucija tužilaštva/Bratunac: Sramota do neba/ Majke Srebrenice: Ima božije pravde, jer Orić nije kriv

izvor: agencije     foto:                                                                                                                   09.10.2017.

dodik444 

Dodik : Srbi da izadju iz institucija tužilaštva

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas, posle oslobađajuće presude Naseru Oriću, predstavnike iz reda srpskog naroda da izađu iz svih inistitucija Tužilaštva i BiH.

"Ja ću pozvati sve važne ljude u Srpskoj i ovo je tačka preko koje se neće proći. Činjenica je da je čak i bilo Bošnjaka koji su svedočili protiv Orića i to nije bilo dovoljno za presudu", naglasio je Dodik, prenela je RTRS.

Dodik je rekao je da je oslobađajuća presuda Naseru Oriću dokaz da nema kazne za zločine nad Srbima i da je samo dovoljno da Bošnjak sudi Bošnjaku i on će biti oslobođen.


Dodik je naglasio da su svedoci zastrašivani svih devet godina koliko je trajalo suđenje.

"Predsednik sudskog veća je bio Bošnjak. Ovo je prilika da rehabilitujemo priču o već zakazanom referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH. Pozivam sve Srbe da izađu iz svih inistitucija Tužilaštva i BiH", istakao je Dodik.

Predsednik Srpske je dodao da je ovakvo ponašanje Suda BiH nedopustivo.

Bratunac: Sramota do neba


BRATUNAC - General Milomir Savčić, predsednik Boračke organizacije RS, rekao je za "Novosti" da je oslobađajuća presuda Oriću i njegovom saborcu, u najmanju ruku, "samota do neba, bruka, jad i čemer, svedočanstvo o nepravdi prema Srbima, čak i onima koji su umoreni na najmonstruozniji način".

Savčić kaže da je, lično, bio prisutan kada je "blizak saradnik Nasera Orića, iz rata, pokazivao mesto gde je Orić umrtio sudiju Slobodana Ilića".

Taj saradnik, koji je, kako kaže, "jedno vreme imao i zaštitu MUP Srbije, "kasnije je namamljen da dođe kod Nasera i nije svedočio na sudu".

- To su metode slične kao one u predmetu Haradinaj, samo u ovom slučaju su korišćene pare kao motiv za lažno svedeočenje ili izbegavanje svedočenja i razne vrste pritisaka i ucena-smatra Savčić.

- Imali smo primer i hapšenja zbog ometanja pravde jednog bivšeg starešine Bratunačke brigade VTS, koji pomagao Orićevoj odbrani, što sve deluje mučno, tužno, bedno, ali pre svega nepravedno.Ne mogu kao čovek da shvatim ljude koji brane tako zlo, kao i oni koji donose oslobađajuće presude.

Za Dževada Galijaševića, eskperta za borbu protiv islamskog terorizma i eksremizma, "odlobađanje Orića je nešto sasvim očekivano, a iznenađeni mogu da budu samo oni totalno neupućeni".

- To je, od početka, bila i tužilačka i sudska farsa-kaže nam Galijašević.

- Suđenje je moralo da se obavi, jer su to tražile vlasti Švajcarske, gde je, svojevremeno, uhapšen Orič po poternici koju je tražila Srbija.-Farsa je okončana farsom i to je suština svega što posmatramo danas. 

Majke Srebrenice: Ima božije pravde, jer Orić nije kriv

Predsednica Udruženja "Majke Srebrenice" Hatidža Mehmedović kazala je za "Kliks" da je odluka Suda BiH kojim slučajem bila drugačija to bi značilo da je Orić kriv samo zbog toga što je preživeo.

"To znaju i ptice na grani. Da je druga strana imala ono što su imali oni, onda u BiH ne bilo ni agresije ni genocida. Ima tu i Božje pravde, jer on nije kriv", kazala je Mehmedović.

Kako kaže, ona ne opravdava nikoga, ali odbrana i napad nisu isti. Ističe da ona nije zadovoljna radom bh. pravosuđa generalno, ali da ovu odluku pozdravlja, jer Sud BiH nije izjednačio žrtvu i agresora.

Na pitanje kakvu reakciju očekuje od srpskih udruženja, Mehmedović je kazala da su oni usavršili metodu ponavljanja laži s ciljem da se laži počnu percipirati kao istina.

"Na taj način oni sebe predstavljaju žrtvama, a nas agresorima. Oni su tako dobri i nevini, čovek bi ih na ranu stavio. Međutim, to nije tako", zaključila je Mehmedović. 

Kada Hotić, predstavnica Udruženja Majke enklava Srebrenica i Žepa kazala je nakon presude da je oslobađanje očekivano.

"Očekivali smo ovakvu presudu jer čovek nije kriv. Nadamo se da će sada prestati hajka na njega i da je pravda pobedila", zaključila je Hotić, prenose mediji u Federaciji BiH.

 

 

RS još bez glavnog revizora

Dodik: Ne propustiti nijedan trenutak da obezbedimo status/Mene tuže, a "Njujork tajms" ne

Narod da sazna šta se dešava u RS

Opoziciona 'Skupština naroda' u Banjaluci

Ivanić: Znao sam da referendum neće biti sproveden/ Dodik: Sve Ivanićeve odluke su bile štetne po državu i narod

Zemlja audija i bijede

Ni Dodik nije za referendum

Tenzije u RS: Opozicija i dalje preti blokadom!

Vlastima prete nove kritike sa Zapada

Radnici Željeznica RS-a zaprijetili radikalnim mjerama

Opozicioni juriš na Dodika

Dodik: O referendumu kasnije, da ne dođe do podela u RS

RS opterećena dugovima

Forin Afers: Sledeća meta Rusije na Balkanu je BiH

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button