glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

trg zastave vojvodine korupcija2
cg diplomate protest1 freedom house dodik00 vikimed matic66

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

RS još bez glavnog revizora

izvor: novosti online     foto: vn                                                                                                                  06.10.2017.

Narodna-skupstina 

Duško Šnjegota, smenjeni direktor Glavne službe za reviziju RS, u pismu Narodnoj skupštini Srpske poručio je da Glavna služba za reviziju od 12. oktobra, kad mu i zvanično prestaje dužnost, neće biti u mogućnosti da adekvatno funkcioniše, jer nisu imenovana nova lica koja bi obavljala te funkcije.

Šnjegota je u pismu obavestio skupštinsko rukovodstvo i poslaničke klubove da od tog datuma nema pravo da pristupi službenim prostorijama, niti na bilo koji način utiče na funkcionisanje Glavne službe za reviziju. Istovremeno, navodi u pismu, zamenik glavnog revizora, koji je na tu funkciju došao iz reda zaposlenih u ovoj službi, od tog datuma ostaje bez rasporeda na bilo koje radno mesto.

- Naglašavamo da i sam proces primopredaje neće biti okončan u potpunosti, pošto će biti potpisan samo od strane glavnog revizora - navodi se u pismu.

Vukota Govedarica, predsednik SDS, kaže, za "Novosti", da sve što se dešava u Narodnoj skupštini jasno pokazuje da je aktuelna vlast postala režim.

- Sve što se dešavalo na poslednjoj sednici bio je pokušaj vlasti, koji je nažalost uspeo, da se obezvredi Glavna služba za reviziju RS - ističe Govedarica.

On dalje kaže da opozicija nastavlja borbu sa predstavnicima vlasti, jer definitivno njihovo delovanje u Narodnoj skupštini RS je protiv Ustava i protiv zakona.

- Zanimljivo će biti da se vidi ko će obrazložiti Izveštaj Glavne službe za reviziju 12. oktobra, kad nemamo glavnog revizora. To će biti prazna skupštinska govornica. Opozicija ostaje pri zahtevima da nam se odgovori na sva poslanička pitanja na koja nije odgovorila Vlada RS, kao i da se odgovori ko je naredio naoružanoj policiji da uđe na poslednju sednicu NSRS - poručio je Govedarica.

Nedeljko Čubrilović, predsednik NSRS, izjavio je da na sednici neće biti reči o suspenziji odluke o referendumu u Srpskoj o Sudu i Tužilaštvu BiH, jer, kako je naveo, za razmatranje nije ni upućen taj zahtev.

On dodaje da će u okviru zakona biti rešeno i da glavni revizor u ostavci Duško Šnjegota ovlasti predstavnika Glavne službe za reviziju da podnese izveštaj o konsolidovanom izveštaju za korisnike budžeta u 2016. godine

Čubrilović je rekao da postoji zakonska mogućnost da se pitanje imenovanja glavnog revizora brzo reši.

Čubrilović je negirao tvrdnje opozicije da su na toj sednici bili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS sa dugim cevima, ističući da je policija uvek prisutna u vreme skupštinskog zasedanja, što je bila praksa svih proteklih godina.

- Policija nije tu zbog opozicije, već osiguranja adekvatnih sigurnosnih mera u vreme zasedanja parlamenta - dodao je Čubrilović.

Inače, Narodna skupština Republike Srpske zasedaće 17. oktobra, odlučio je Kolegijum NSRS. Predlog dnevnog reda Skupštine ni u petak nije prošao glatko, protiv su glasali klubovi opozicionih SDS-SRS RS, PDP i NDP, ali su bili u manjini, pa je sednica ipak zakazana.

KRIVIČNA PRIJAVA

U petak je opozicija u RS, na čelu sa SDS-PDP-NDP podnela krivičnu prijavu Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci protiv Dragana Veselinovića, direktora "Službenog glasnika RS", zbog neobjavljivanja dve odluke Skupštine, vezane za referendum o Sudu i Tužilaštvu BiH.

REZOLUCIJA 

Narodna skupština RS na sednici zakazanoj za 17. oktobar razmatraće predlog rezolucije o zaštiti ustavnog poretka i proglašenju vojne neutralnosti RS. Rezoluciju su predložili klubovi poslanika SNSD, Socijalističke partije i Samostalnog demokratskog srpskog kluba.

novosti.rs

 

Dodik: Ne propustiti nijedan trenutak da obezbedimo status/Mene tuže, a "Njujork tajms" ne

Narod da sazna šta se dešava u RS

Opoziciona 'Skupština naroda' u Banjaluci

Ivanić: Znao sam da referendum neće biti sproveden/ Dodik: Sve Ivanićeve odluke su bile štetne po državu i narod

Zemlja audija i bijede

Ni Dodik nije za referendum

Tenzije u RS: Opozicija i dalje preti blokadom!

Vlastima prete nove kritike sa Zapada

Radnici Željeznica RS-a zaprijetili radikalnim mjerama

Opozicioni juriš na Dodika

Dodik: O referendumu kasnije, da ne dođe do podela u RS

RS opterećena dugovima

Forin Afers: Sledeća meta Rusije na Balkanu je BiH

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button