glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

trg zastave vojvodine korupcija2
cg diplomate protest1 freedom house pristina vikimed matic66

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dodik: Ne propustiti nijedan trenutak da obezbedimo status/Mene tuže, a "Njujork tajms" ne

izvor: evn     foto:                                                                                                                  06.10.2017.

dodik00 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Srbi ne smeju da propuste nijedan trenutak da obezbede svoj status političkim sredstvima, vodeći računa o očuvanju mira i stabilnosti.

Dodik je novinarima u Zvorniku rekao da Srbi kao narod nikada nisu prestali da budu meta mnogih koji su se, kako je rekao, igrali našim sudbinama.
"Danas postoji svest i u Srbiji i u Srpskoj da smo bili eksperiment i da su se drugi igrali sa našim sudbinama, istorijom, otimali teritorije i proglašavali ih državom. Ništa nas nisu pitali, ali su nas optuživali za razne stvari, bombardovali nas, bacali osiromašeni uranijum...", kazao je Dodik.

Upitan da prokomentariše procene istoričara da će naredna godina biti ključna i za Srpsku i Srbiju, a da će Srbi biti "glavna meta", Dodik je rekao da te tvrdnje verovatno imaju uporište u tome što vide da je "Evropa zamorena, nema snagu koju je imala pre nekog vremena, da EU ima vlastitih problema koje ne može da reši i pitanje je koliko će u budućnosti uopšte biti kredibilna da uspostavlja pravila koja važe za ovaj prostor".
"Da li danas postoji EU kada u njoj nije Engleska ili kada se raspada jedna od njenih članica? To govorim da bi mi ovde, s obzirom na to da smo skloni da propuštamo istorijske trenutke, bili svesni da ne smemo propustiti nijedan trenutak koji će nas približiti tome da obezbedimo naš status onako kako mi želimo", istakao je predsednik Srpske.
Podsetivši da SAD i njen predsednik Donald Tramp poručuju da se neće mešati u unutrašnje stvari drugih zemalja, Dodik je rekao da sve to nije dovoljno da se bude avanturista.
"Mi moramo da vodimo računa da se očuva mir i stabilnost i da naš interes ostvarimo političkim sredstvima", naglasio je Dodik, prenela je RTRS.

Mene tuže, a "Njujork tajms" ne

Povodom tužbe Lejle Akšamija, Sabine Berberović i Bakira Izetbegovića protiv predsednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog izjava koje se tiču Alije Izetbegovića, bivšeg predsednika takozvane Republike BiH, za vreme Drugog svetskog rata i rata u BiH, predsednik Dodik odgovara da su to rekli mnogi pre njega.

On kaže da je to pisalo u američkom "Njujork tajmsu" i da tad niko nije tužen.

- U svakom slučaju, to govori o činjenici da sve treba izučiti i videti šta je od svega toga istina. Oni imaju pravo da tuže. U nedostatku silnih stvari koje su gurali na mene iz Tužilaštva BiH, sada im je samo još to preostalo - zaključio je Dodik.

Inače, mediji u FBiH su preneli da je porodica Izetbegović tužila predsednika Srpske Milorada Dodika zbog izjava o ratnoj prošlosti bivšeg predsednika RBiH Alije Izetbegovića. U tužbi se navodi da je Dodik, komentarišući početak snimanja serije o životu Alije Izetbegovića, 13. avgusta rekao da je Alija bio poznat i viđen član Handžar divizije u Drugom svetskom ratu.

- Tu je otac Bakira Izetbegovića dolazio da vidi da li je to mučenje bilo dovoljno veliko da bi zadovoljilo njegovu sujetu - rekao je Dodik, a naveli su mediji iz FBiH.

Zbog ove izjave Opštinskom sudu u Sarajevu naslednici Alije Izetbegovića dostavili su tužbu za klevetu. U okviru odštetnog zahteva za naknadu nematerijalne štete, oni traže ukupno 15.000 maraka (7.500 evra) odštete.

novosti.rs

 

Narod da sazna šta se dešava u RS

Opoziciona 'Skupština naroda' u Banjaluci

Ivanić: Znao sam da referendum neće biti sproveden/ Dodik: Sve Ivanićeve odluke su bile štetne po državu i narod

Zemlja audija i bijede

Ni Dodik nije za referendum

Tenzije u RS: Opozicija i dalje preti blokadom!

Vlastima prete nove kritike sa Zapada

Radnici Željeznica RS-a zaprijetili radikalnim mjerama

Opozicioni juriš na Dodika

Dodik: O referendumu kasnije, da ne dođe do podela u RS

RS opterećena dugovima

Forin Afers: Sledeća meta Rusije na Balkanu je BiH

Iz RS otišlo 100.000 ljudi!

Umiru bez sopstvenog krova

Nakon odluke USBiH o vojnoj imovini: Bez političkog jedinstva u RS

Dodik: Što pre održati referendum u RS o NATO

Rat stranaka u RS oko zasluga za ruski dug i hrvatske takse

Pola RS nerazvijeno

Dodik: Pišem plan za opstanak Srba sa Vučićem

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button