glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

eu2_s skupstina kosova 2 dugovi
eps srpska kuca4 Dacic u vijetnamu Zagadjenje ljubisa srb-hun

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dodik: O referendumu kasnije, da ne dođe do podela u RS

izvor: agencije     foto:                                                                                                                      10.09.2017.

mile 

BIJELjINA  - Stranka nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ostavila je pitanje referenduma o statusu Republike Srpske za kasnije, da se po tom pitanju u RS ne bi napravile podele u društvu, izjavio je danas predsednik te partije i predsednik RS Milorad Dodik nakon dvodnevnog savetovanja predstavnika SNSD u Bijeljini.

Fena prenosi da je Dodik pojasnio da će ideja o mogućem održavanju referenduma o statusu RS u 2018. godini biti razmatrana kasnije, ukoliko se ne stvore neki ekstremni uslovi za njegovo održavanje.

Kao odgovorna politička partija, ceneći međunarodne okolnosti i neobezbeđen konsenzus u okviru RS, jer je nemoguće obezbediti konsenzus po bilo kom pitanju sa strankama Saveza za promene, SNSD smatra da to pitanje treba kasnije razmatrati”, naveo je Dodik.

On je kazao da će SNSD i u idućoj godini, ukoliko se ne stvore neki ekstremni uslovi za održavanje takvog referenduma, pokušati da izgradi konsenzus u RS po tom pitanju.

Dodik je rekao da je stranka imala obavezu da se na savetovanju osvrne i na odluku Sabora SNSD, koji je govorio o tome da se krajem ove godine mora razmisliti ili proceniti uslove za moguće održavanje referenduma o statusu Republike Srpske u 2018. godini.

Nemoguće je izgraditi koncenzus sa SDS koji to ne želi, ne želi samostalnost Republike Srpske, PDP ne želi samostalnost Republike Srpske, (bivši predsednik RS Dragan) Čavić ne želi samostalnost RS, ali su itekako spremni da rade protiv bilo kakve samostalnosti tako što bi napadali ideju koja dolazi s druge strane”, tvrdi Dodik.

On je ponovio da je programski cilj SNSD da se BiH vrati na izvorni Dejtonski sporazum i da „BiH kao izvorno dejtonska može da opstane”.

 

 

RS opterećena dugovima

Forin Afers: Sledeća meta Rusije na Balkanu je BiH

Iz RS otišlo 100.000 ljudi!

Umiru bez sopstvenog krova

Nakon odluke USBiH o vojnoj imovini: Bez političkog jedinstva u RS

Dodik: Što pre održati referendum u RS o NATO

Rat stranaka u RS oko zasluga za ruski dug i hrvatske takse

Pola RS nerazvijeno

Dodik: Pišem plan za opstanak Srba sa Vučićem

Ivanić: Neće BIH skoro u NATO

Sve više otpada na trpezama RS!

Ivanić: Ne bih se igrao referendumom

Duraković: Republika Srpska nije ekskluzivno vlasništvo Srba/EU ne razmatra uvođenje sankcija Dodiku/Cormak: Dodik mora dokazati da je zaslužio ukidanje sankcija

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button