glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

un8 dijalog44 gradjani
skupstina rs 3 HAN vranjske bajic Krunic-2 sastanak1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Tenzije u RS: Opozicija i dalje preti blokadom!

izvor: evn     foto:                                                                                                                      19.09.2017.

skupstina rs 

Vlast u Republici Srpskoj mora redovno da odgovara na pitanja poslanika opozicije u Narodnoj skupštini RS i da objavi Odluku o referendumu rada Suda i Tužilaštva BiH, koja je pre dve godine usvojena u Narodnoj skupštini. Kad ove zahteve opozicije u NS RS ispoštuje aktuelna vlast, onda možemo da pričamo o normalnom nastavku rada Narodne skupštine RS. Sve dok ignorišu naše zahteve, nastavićemo s blokadom u parlamentu - kaže za "Novosti" Vukota Govedarica, predsednik SDS.

- Vlast u Republici Srpskoj mora pokazati da je vlast, a ne režim. Ako imamo vlast i ona želi biti ozbiljna, onda će zahtevi opozicije biti ispunjeni. Ali ako je na snazi režim, a nažalost to se vidi iz ponašanja prestavnika vlasti koji ignorišu opoziciju i krše zakone, opozicija mora učiniti sve da režim definitivno ode sa političke scene Srpske - kaže Govedarica.

On dodaje da parlament sigurno neko vreme neće raditi jer vladajuća koalicija još uvek nije uradila ništa da ispuni zahteve opozicije.

- Zahtev za raspravu o Konsolidovanom izveštaju budžeta RS sada pada u vodu jer je Duško Šnjegota smenjen sa mesta glavnog revizora RS. On je razrešen, tako da izveštaj može da se "frizira". Okolnost koja ne ide naruku vlasti je da Šnjegota i dalje stoji iza svog izveštaja i nije ga povukao. Od drugih zahteva ne odustajemo - ističe Govedarica.

Lider SDS kaže da opozicija ne tražim mnogo od vlasti.

- Tražimo samo da se poštuju ranije usvojene odluke NS RS, a koje su zaključane po dve i više godina u ladicima, i da se redovno odgovara na poslanička pitanja opozicije u NS RS. Mi sada tražimo da se objavi i ispoštuje Odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, koju je usvojena pre dve godine u NS RS. Kada je usvojena odluka, mi iz opozicije smo govorili da ovakve odluke vode Srpsku u izolaciju, a Milorad Dodik nas je tada nazivao izdajnicima. Pa kada je sada veliki srpski patriota, nek objavi odluku u "Službenom glasniku" i održi referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Branislav Borenović, predsednik PDP, rekao je da će poslanici opozicije na narednoj sednici parlamenta Srpske biti u sali i nastaviti da insistiraju na svojim legitimnim zahtevima.

- To je naše legitimno pravo. Mi smo u parlamentu i iz njega ne idemo. Nas iz parlamenta mogu samo izneti - poručio je Borenović. 

CVIJANOVIĆEVA: NEMA IZNENAĐENjA!

Predsednica Vlade RS Željka Cvijanović rekla je da najava povratka opozicije u skupštinske klupe ne predstavlja nikakvo iznenađenje, s obzirom na nezadovoljstvo građana i šire javnosti koje je izazvalo njihovo ponašanje tokom prethodnog zasedanja Narodne skupštine RS.

novosti.rs

 

Vlastima prete nove kritike sa Zapada

Radnici Željeznica RS-a zaprijetili radikalnim mjerama

Opozicioni juriš na Dodika

Dodik: O referendumu kasnije, da ne dođe do podela u RS

RS opterećena dugovima

Forin Afers: Sledeća meta Rusije na Balkanu je BiH

Iz RS otišlo 100.000 ljudi!

Umiru bez sopstvenog krova

Nakon odluke USBiH o vojnoj imovini: Bez političkog jedinstva u RS

Dodik: Što pre održati referendum u RS o NATO

Rat stranaka u RS oko zasluga za ruski dug i hrvatske takse

Pola RS nerazvijeno

Dodik: Pišem plan za opstanak Srba sa Vučićem

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button