glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

han-vucic haradinaj1 skupstina rs
brnabic777 slovenija sale444 dk8 partizan-bojs zvezda-bate

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Radnici Željeznica RS-a zaprijetili radikalnim mjerama

izvor: rse     foto:  rfe                                                                                                                    15.09.2017.

zeleznice 

Radnici Željeznica RS-a zaprijetili su danas radikalnim mjerama borbe za svoja prava, ukoliko nadležni ne pristanu na razgovore o njihovim zahtjevima.

Pozvali su generalnog direktora Dragana Savanovića, te ministre saobraćaja i rada te boračko-invalidske zaštite, Neđu Trninića i Milenka Savanovića, da danas do 12 sati dođu na razgovor s radnicima u banjalučku željezničku stanicu, jer će u suprotnom njihova delegacija krenuti ka Vladi RS-a sa zahtjevom da ih bilo ko iz izvršne vlasti u RS-u primi na razgovore.

"Upozoravamo ih da nismo voljni da se dešava scenario iz marta ove godine, kada smo zbog istih zahtjeva blokirali prugu u Banjoj Luci. Za sve što se od sada bude dešavalo bit će oni odgovorni", rekao je predsjednik Samostalnog sindikata Saobraćajno-transportne djelatnosti u ovom javnom preduzeću Zlatko Marin.

Štrajkačima glađu danas je, kaže Marin, podršku dalo oko 300 njihovih kolega iz svih gradova RS-a, koji su došli u banjalučku željezničku stanicu.

Institucije RS-a pitaju da li im je dužnost da štite zakonska radnička prava ili direktore koji, kako tvrde, krše te zakone.

"Posmatrajući situaciju u RS-u, od otkaza radnicama u Bileći, do našeg štrajka glađu, i činjenice da nas za pet dana niko od zvaničnika nije obišao, zaključili smo da naši poslodavci žele da od nas naprave robove. To im nećemo dozvoliti i nećemo odustati od svojih zahtjeva. Borit ćemo se do zadnjeg. Samo nas u nosilima mogu odavde iznijeti ili da nam isplate dugovanja za koja su rekli da su za njih minimalna", rekao je predsjednik Samostalnog sindikata Saobraćajno-transportne djelatnosti u ovom javnom preduzeću Zlatko Marin.

Radnici Željeznica RS-a traže da im se izvrši isplata naknada, po osnovu četiriju prijevoza i dvaju toplih obroka, što ukupno iznosi oko milion KM te riješe probleme s ovjerom zdravstvenih knjižica i utvrdi odgovornost za teško finansijsko stanje u Željeznicama RS-a koje grcaju u gubicima.

Uprava i resorno ministarstvo smatraju da je ovaj štrajk neopravdan.

slobodnaevropa.org

 

Opozicioni juriš na Dodika

Dodik: O referendumu kasnije, da ne dođe do podela u RS

RS opterećena dugovima

Forin Afers: Sledeća meta Rusije na Balkanu je BiH

Iz RS otišlo 100.000 ljudi!

Umiru bez sopstvenog krova

Nakon odluke USBiH o vojnoj imovini: Bez političkog jedinstva u RS

Dodik: Što pre održati referendum u RS o NATO

Rat stranaka u RS oko zasluga za ruski dug i hrvatske takse

Pola RS nerazvijeno

Dodik: Pišem plan za opstanak Srba sa Vučićem

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button