glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

Brisel 2 hag-slike sud1
alva saradnja kada dan nije-imao-ime vakcine djokovic- rocesti99

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dačić: Ako idemo sami na izbore, kandidat Antić

izvor: agencije  foto:                                                                                                           03.12.2017.

dacic11 

Predsednik SPS Ivica Dačić rekao je danas da će kandidat te stranke za izbore u Beogradu, ukoliko na izbore izađu samostalno sa Jedinstvenom Srbijom, biti aktuelni ministar energetike Aleksandar Antić.

"Razgovaramo sa Aleksandrom Vučićem i SNS da li ćemo ići na jednu listu, ako ne idemo na jednu listu onda mi nastupamo samostalno sa JS i naš kandidat će biti, što će biti moj predlog na Glavnom odboru, Aleksandar Antić", rekao je Dacić novinarima pred početak sednice Glavnog odbora SPS.

Kako kaže, odluku o izlasku na izbore sa SNS ili samostalno doneće krajem ovog ili početkom sledećeg meseca.

"Mi očekujemo pobedu na gradskim izborima, zajedno sa koalicionim partnerima, odnosno sa Aleksandrom Vučićem. Mi donosimo jednu uslovnu odluku, ali vrlo brzo do kraja meseca ili početkom sledećeg meseca donećemo odluku sa SNS da li je bolje da idemo na jednu listu ili odvojeno, u svakom slučaju, na jednoj listi ili dve, očekujemo pobedu, odnosno više od 50 poslanika u gradskoj skupštini", rekao je lider socijalista.

Dačić je naveo da je SPS na prošlim lokalnim izborima osvojila 11 odsto glasova, ali da su ambicije te stranke "daleko veće nego što neki istraživači javnog mnjenja pominju neke procente od pet, šest odsto".

"Ozbiljno se pripremamo za izbore i ovo je na neki način samo početak tih priprema. Kao što znate pozdravili smo odluku SNS da se ne održavaju vanredni parlamentarni izbori. To je odluka koja možda nije toliko u stranačkom interesu koliko u interesu Srbije", rekao je Dačić.

Upitan da li kontinuirani zajednički izlazak na izbore sa SNS može da dovede do toga da glasači ne znaju za koga zapravo glasaju, te da se SPS na taj način "utapa" u SNS, Dacicć kaže da ne posmatra koaliciju tako.

"Ne utapamo se sa SNS, mi imamo različite programe, ali zajedničke ciljeve sa SNS pre svega one koji se tiču budućnosti Srbije, tu se slažemo. To je stvar političke procene, ima onih koji misle da bi više osvojili da idemo sami, to su sve mogućnosti. Nemamo političkih problema ni sa jedne strane da idemo zajedno, ali moguće je da zbir na kraju bude veći sa dve liste. Naš cilj je svakako pobeda", rekao je Dačić.

Na današnjoj sednici GO SPS, kaže Dačić, biće govora i o zameniku predsednika stranke, te će umesto Slavice Đukić Dejanović na to mesto sada doći istoričar Predrag Marković, kome je to, kako je rekao, prva operativna funkcija u stranci.

"Takođe, na sednici glavnog odbora biće reči o kooptiranja u GO, a biće predloženi i kooptiranje u izvršni odbor stranke. Vladan Zagrađanin biće predložen za novog predsednika Izvršnog odbora, posle odlaska Dijane Vukomanović. Biće predloženi novi članovi predsedništva, Nikola Šajinović, Toma Fila koji se prvi put stranački angažuje i Ivica Tončev kao moj državni sekretar u ministarstvu", kaže Dačić.

Najavio je i izbore u socijalističkoj omladini do kraja meseca, kao i kongres SPS krajem sledeće godine.

"Na četiri godine održavamo kongres i u skladu sa tim od 1. januara počinje izborna godina, i za grad i za mnoge lokalne samouprave i partijski izbori u drugoj polovini sledeće godine", naveo je Dacić.

 

 

Državna korupcija i političke smene u Specijalnom sudu?

Atlantski savet: Nužno istorijsko približavanje SAD i Srbije

Brnabić: Početak rekonstrukcije pruge Beograd-Budimpešta istorijski dan za Srbiju

Meta: Činjenica da sam u Medveđi – dokaz da je Srbija otvorena zemlja

Samit Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope

Vučić uz brojne zvaničnike posetio muzej Luvr Abu Dabi

Janković ostaje na čelu PSG, novi članovi Predsedništva

Srbija već izabrala u kom bloku želi da bude/Moskva se ne protivi proširenju EU

Haški sud iz ruskog ugla

Šutanovac: DS na beogradske izbore izlazi sa svojim kandidatom/Janković: Verovatno će biti saradnje sa Draganom Djilasom

Uskoro o poverenju Saši Jankoviću?

Reakcije na presudu Mladiću: Vučić: Svi smo znali šta će biti ishod/Brnabić: Ovo nije iznenađenje, treba se okrenuti budućnosti  Čanak: Srbija da konačno osudi politiku zločina i genocida/Palma: Ovo je najveća sramota u istoriji/U Srebrenici plakati podrške generalu

Mediji uoči presude Mladiću: 'Kampanja suza'

Zaev u prvoj poseti Srbiji/Sastali se Vučić i Zaev/Zaev: Makedonija stavlja Srbiju na prvo mesto među susedima/Brnabić: Sednica dve vlade sledeće godine

Da li je Dejtonski sporazum ispunio svoj zadatak?

Srbija i Kina imaju projekte vredne 6 milijardi evra

I posle Haga... "Hag"

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button