glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

brisel hag66 branitelji-2
Ivanic_5 Sednica-PSG konferencija BATE-Borisov-Zvezda raduljica_1 paunic

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Vučić uz brojne zvaničnike posetio muzej Luvr Abu Dabi

izvor: agencije  foto:                                                                                                            26.11.2017.

vucic-zajed 

ABU DABI – Veliki broj svetskih zvaničnika, među kojima i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posetili su muzej Luvr Abu Dabi.

Kako je prenela novinska agencija Ujedinjenih Arapskih Emirata WAM, pored predsednika Srbije, ovaj muzej posetili su danas i juče i bahreinski prestolonaslednik Salman bin Hamad Al Kalifa, španski kralj Huan Karlos I, princ Endrju i princeza Beatris, vojvoda i vojvotkinja od Jorka i bivša predsednica Irske Meri Mekaliz.

Tokom obilaska muzeja Luvr Abu Dabi, svetski zvaničnici su videli, između ostalog, najznačajnija dela koja se nalaze u ovom muzeju poput vaze uvezene iz Mesopotamije iz 5500 godine pre nove ere, Krilatog zmaja iz Kine, portret žene La bel feronier Leonarda Davinčija iz francuskog muzeja Luvr i druga.

Luvr Abu Dabi je muzejski grad koji kombinuje tradicionalnu arapsku inspiraciju sa savremenim dizajnom i inženjerskim rešenjima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče je razgovarao u Abu Dabiju sa princom prestolonaslednikom Abu Dabija šeikom Mohamedom Bin Zajedom al Nahjanom o daljem unapređenju odnosa dveju zemalja i mogućnosti daljeg investiranja kompanija iz UAE u Srbiji.

Vučić je obavestio šeika Mohameda o napretku radova na zajedničkom projektu „Beograd na vodi”, kao i saradnji u oblasti energetike i poljoprivrede.

Vučić i šeik Mohamed govorili su i o nastavku saradnje Srbije i kompanije Etihad kroz poslovanje nacionalnog avioprevoznika Er Srbije.

Dvojica sagovornika saglasila su se da uspeh reformi i budućnost razvoja dveju zemalja stoji, pre svega, u ubrzanom razvoju i unapređenju obrazovnog sistema.

Šeik Mohamed bin Zajed ponudio je Vučiću pomoć u razmeni dobrih praksi iz obrazovnog sistema Emirata, koji su poznati po ogromnim ulaganjima u obrazovni sistem, posebno u oblasti visokoškolskog obrazovanja, navodi se u saopštenju Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Vučić je u Abu Dabiju prisustvovao Gran Pri trci u Formuli 1 u Abu Dabiju i gost je šeika Mohameda. 

 

 

Janković ostaje na čelu PSG, novi članovi Predsedništva

Srbija već izabrala u kom bloku želi da bude/Moskva se ne protivi proširenju EU

Haški sud iz ruskog ugla

Šutanovac: DS na beogradske izbore izlazi sa svojim kandidatom/Janković: Verovatno će biti saradnje sa Draganom Djilasom

Uskoro o poverenju Saši Jankoviću?

Reakcije na presudu Mladiću: Vučić: Svi smo znali šta će biti ishod/Brnabić: Ovo nije iznenađenje, treba se okrenuti budućnosti  Čanak: Srbija da konačno osudi politiku zločina i genocida/Palma: Ovo je najveća sramota u istoriji/U Srebrenici plakati podrške generalu

Mediji uoči presude Mladiću: 'Kampanja suza'

Zaev u prvoj poseti Srbiji/Sastali se Vučić i Zaev/Zaev: Makedonija stavlja Srbiju na prvo mesto među susedima/Brnabić: Sednica dve vlade sledeće godine

Da li je Dejtonski sporazum ispunio svoj zadatak?

Srbija i Kina imaju projekte vredne 6 milijardi evra

I posle Haga... "Hag"

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button