glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

erdogan u srbiji eu_posao dodik77
cg diplomate Narodna-skupstina izbori88 rutenijum mos srbija-0000

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Cela Bosna za istim stolom?

izvor: evn     foto:  vn                                                                                                                 10.10.2017.

Sastanak1 

Da li je došlo vreme za zajedničku sednicu vlada RS i FBiH i Saveta ministara Bosne i Hercegovine. Crnadak: BiH je na kritičnoj tački evropskog puta i sastanak svih bi bio poželjan

Poslednji put vlast i opozicija u RS sastali se u 2015. godini u Palati predsednika

SKUP pod sloganom "Mir, braćo", na kojem je nedavno Ujedinjena Srpska pozvala političare iz RS da sednu za isti sto i razgovaraju, izgleda da je urodio plodom. Sastanak političara iz Srpske mogao bi se uskoro dogoditi, mada bi po jučerašnjim najavama za isti sto mogli sesti i predstavnici Vlade Federacije i Saveta ministara BiH. Iako su se poslednji put vlast i opozicija u Srpskoj sastali još 2015. godine u Palati predsednika RS, povodom odluke o zabrani obeležavanja Dana Republike, moguće je da se ponovo nađu za istim stolom, ali kao predstavnici institucija RS i BiH.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je juče u Banjaluci da se BiH nalazi na kritičnoj tački evropskog puta i da je vreme za zajedničku sednicu Saveta ministara BiH i vlada Republike Srpske i Federacije BiH.

- Mi smo sada na prekretnici, jer smo ušli u fazu u kojoj se sve manje veruje da ćemo moći da nastavimo dalje na evropskom putu - rekao je Crnadak i dodao da su to potvrdili evropski komesar za susedsku politiku i proširenje Johanes Han i predsednik Evropske narodne partije Džozef Dol.

Predsednik RS i SNSD Milorad Dodik izjavio je da bi možda bila dobra ideja da se održi zajednička sednica vlada Republike Srpske i Federacije BiH i Saveta ministara BiH.

Komentarišući izjavu ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka da se BiH danas nalazi na kritičnoj tački evropskog puta i da je vreme za zajedničku sednicu, Dodik je rekao da su se "oni svi skupa preigrali" i da bi možda bilo vreme da se na neki način pokuša nešto uraditi zajedno.

- Nama to ne smeta. Mislim da su akcije koje su pokazali najviše štetile njihovoj političkoj snazi. Narod je prepoznao da je njihova politika na nivou BiH bila izdajnička i u tom pogledu, ukoliko je to ponuda da se pokuša, ja to prihvatam uvek - rekao je Dodik i dodao da od toga ne beži ni SNSD, ni on lično kao predsednik partije.

Dodik je rekao da je otvoren za zajedničke razgovore sa predstavnicima vlasti na nivou BiH koji dolaze i iz opozicije Srpske, ali ne u institucijama BiH.

- Ako je razgovor između srpskih predstavnika, onda se to može obaviti u institucijama Srpske. Ako to njima odgovara, onda smo spremni da razgovaramo u banjalučkom Banskom dvoru, Gradskoj upravi Banjaluke ili gde god oni hoće - rekao je Dodik.

On je dodao da su nedopustive stvari urađene na nivou BiH u vezi sa strategijom o saobraćaju i komunikacijama.

- To je očigledan dokaz upravo takvih neopreznih aktivnosti. Kad nešto neoprezno propustite, kasnije se ne možete pravdati, već morate da objasnite zašto ste izdali osnovne ciljeve koje Srpska ima u BiH - rekao je Dodik.

REFERENDUM O SUDU I TUŽILAŠTVU BiH

Predsednik SNSD je rekao da će u RS biti održan referendum o radu Suda i Tužilaštva BiH, pod uslovom da taj referendum podržava opozicija u Srpskoj.

- Ukoliko opozicija smatra da treba da održimo referendum po ovom pitanju, referendum će biti održan. Ako je opozicija uzdržana ili protiv toga, onda ćemo tražiti da se suspenduje referendum - rekao je Dodik.


NARODNA SKUPŠTINA 

Dodik je rekao da nema ništa protiv onoga što opozicija radi na političkom planu i podsetio da je priča o policiji osnovna stvar koja je ostala nakon nereda koji su pravili u Narodnoj skupštini. - Policija nije došla kod njih, već je stajala u hodniku i oni su došli do policije da izazovu nered i eksces. Policija nije ušla u skupštinsku salu, gde su remetili red. To je istina - ocenio je Dodik.

novosti.rs

 

Dodik : Srbi da izadju iz institucija tužilaštva/Bratunac: Sramota do neba/ Majke Srebrenice: Ima božije pravde, jer Orić nije kriv

RS još bez glavnog revizora

Dodik: Ne propustiti nijedan trenutak da obezbedimo status/Mene tuže, a "Njujork tajms" ne

Narod da sazna šta se dešava u RS

Opoziciona 'Skupština naroda' u Banjaluci

Ivanić: Znao sam da referendum neće biti sproveden/ Dodik: Sve Ivanićeve odluke su bile štetne po državu i narod

Zemlja audija i bijede

Ni Dodik nije za referendum

Tenzije u RS: Opozicija i dalje preti blokadom!

Vlastima prete nove kritike sa Zapada

Radnici Željeznica RS-a zaprijetili radikalnim mjerama

Opozicioni juriš na Dodika

Dodik: O referendumu kasnije, da ne dođe do podela u RS

RS opterećena dugovima

Forin Afers: Sledeća meta Rusije na Balkanu je BiH

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button