glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

balkan izbeglice-migranti bondstil
odlazak gas4 djukic subotica bruks novak

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Kjur otvara 19. Egzit festival    

izvor: agencije foto: vn                                                                                                 04.07.2019.

exit1

Muzički festival Egzit (Exit), 19. po redu, počeće danas na Petrovaradinskoj tvrdjavi a prvi dan manifestacije nosi naziv "OPENS Day", kako bi se posetiocima predstavila titula Omladinske prestonice Evrope OPENS 2019, koju ove godine nosi Novi Sad.

Zvezde prvog dana festivala su britanski rok velikani "Kjur" (The Cure) koji na glavnu binu izlaze već u 20.30 časova, zbog čega su organizatori pozvali posetioce da na Petrovaradinsku tvrdjavu dodju ranije, zbog mogućih gužvi na ulazima.

Kapije će biti otvorene već od 18.30 časova a od 19.15 na glavnoj bini će nastupiti sastav "65daysofstatic" koje je Robert Smit lično odabrao kao predgrupu za "Kjur" (The Cure).

Ceremonija otvaranja festivala tradicionalno je zakazana tačno u ponoć, a njen glavni motiv je "Peace on Earth, Peace with Earth", poruka koja je poslata i sa otvaranja spomenika miru u organizaciji Egzita, a koji je Novom Sadu poklonila Joko Ono.

Sa otvaranja Egzita će biti upućen apel za promene na nivou celog čovečanstva sa ciljem "da spasimo život na planeti", poručili su organizatori.

Posetioce očekuje žurka na 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrdjave.

Osim "Kjur", prvog dana nastupiće i Lost Frikvensiz (Frequencies), Maceo Pleks (Plex), D Selekter (The Selecter) i brojni drugi, dok će na elektronskoj bini "Dance Arena" nastupiti jedan od najpopularnijih di-džejeva svih vremena Karl Koks (Carl Cox).

Egzit će trajati do 7. jula na Petrovaradinskoj tvrdjavi u Novom Sadu.


 

 

Neki od najboljih filmova evropske produkcije na festivalu u Subotici

Zašto Lola Đukić nije režirao "Zonu sumraka"

Miljenu Kljakoviću Kreki nagrada „Aleksandar Lifka“

Preminula Borka Pavićević

„Antigona” otvorila Belef

Habib Ahmadzade: Zapad kroji laži

Film „Dara iz Jasenovca“: Svet mora da čuje istinu o ustaškim zločinima

Bob Geldof zatvara Nišvil

U Briselu održana centralna promocija 53. Bitefa

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button