glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

granica44
oluja3333 KOmemoracija
ivanic6
rasim vucic-dodik-patrijarh nisvil Srbija-Litvanija osijek

Second Second Second Second Second Second Second Second

Vuletić: Kazne UEFA su političke i licemerne, nisu uspeli da nas izbace!

izvor: novosti online    foto:  vn                                                                                 05.08.2017

 navijaci partizana

Izborili smo se protiv predloga inspektora Žana Pola da budemo isključeni iz Evrope. Partizan šalje žalbu u ponedeljak - ističe potpredsednik crno-belih

Predlog inspektora UEFA Žan Pola je bio da Partizan bude isključen iz Evrope. Argumentima smo uspeli da se izborimo protiv toga - ističe Vladimir Vuletić, potpredsednik crno-belih, koji je uveren da je odluka evropske kuće fudbala zasnovana na političkim, a ne na pravnim činjenicama.

- Partizan je kažnjen 130.000 evra i dve utakmice pred praznim tribinama. Predlog inspektora UEFA Žana Pola je bio da Partizan bude isključen iz evropskog takmičenjima. Argumentima smo uspeli da smanjimo na ovu kaznu, ako je to ikakva uteha. A inicijalni predlog je bio da budemo isključeni. Inspektor je to predložio - otkrio je Vuletić.

Sankcija se odnosi na ponašanje navijača za vreme beogradskih utakmica protiv Budućnosti i Olimpijakosa, u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

- Reč je o klasičnom i vrhunskom licemerju evropske kuće fudbala, koja je u potpunom neznanju i sopstvenoj neukosti u vezi sa istorijskim, političkim i svakim drugim sportskim elementima, u kontekstu onoga što su navijači Partizana imali priliku da istaknu, angažovala inspektora za etičku i rasnu netrpeljivost. On je, izgleda, koristio samo građu “Gugla”, američkog Stejt departmenta i Kongresa, američke televizije Si-En-En i nedeljnika “Tajm”, Evropskog parlamenta... Jednostrani pogled u kojem se inspektoru čini da je potpuno irelevantno da li je neko lice osuđeno ili optuženo ukazuje na lični, subjektivni, jednostrani, rekao bih i tendenciozni nastup inspektora, koji je predložio ovakvu kaznu za Partizan.

Vuletić je objasnio da je UEFA, kako kaže, “na osnovu argumenata iz Humske odustala od gonjenja Partizan za transparente posvećene četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću”, koji je za odgovorne u Nionu bio sporan.

- Uspeli smo da objasnimo, na neki način, šta znači za Srbiju Crna Gora, odnosno srpska Sparta, i da objasnimo da je Srbija u Drugom svetskom ratu, za razliku od drugih zemalja, u okruženju pre svega, imala dva oslobodilačka pokreta.

Daleko veći problem prilikom izricanja kazne predstavljala je činjenica da se UEFA bavila skandiranjem “grobara” Ratku Mladiću, za vreme meča protiv Budućnosti.

- Inspektor se i dalje bavi likom i delom generala Ratka Mladića, optužujući navijače Partizana da su dali podršku “dokazanom” ratnom zločincu. Sve je to u redu, osim reči - dokazanom. On nije dokazani ratni zločinac. Partizan ni na koji način ne želi da ništi žrtve, niti da negira zločine, ali postupa skrupulozno u skladu sa onim pravilima da se svako lice drži za nevino, pa i u inspektorovim izveštajima se mora voditi kao nevino, sve dok sud ne dokaže da je krivo. Nije inspektor sudija i neko ko će da Mladića naziva balkanskom zveri i koljačem iz Bosne, kako ga je nazvao inspektor UEFA. To samo sud može da utvrdi. Ako se to dokaže.

Partizan je zbog dešavanja na meču sa Budućnosti kažnjen jednom utakmicom zabrane igranja pred svojim navijačima i 100.000 evra, a zbog incidenata na susretu sa Olimpijakosom još jednim mečom i 30.000 evra.

- Kažnjeni smo između ostalog za gej zastavu. Duboko verujemo da navijači Partizana nisu poslali nikakvu homofobičnu niti ksenofobičnu poruku. Ako pođemo od pretpostavke da su oni okarakterisali oba kluba, Crvenu zvezdu i Olimpijakos, kao gej klubove, što je decidirano izjavio inspektor, pa šta je to problem? U čemu se iskazuje problem ukoliko su neki klubovi “gej frendli” klubovi, recimo? Ili imaju navijače koji su gej. Da li onda nama inspektor šalje poruku kako je gej biti nešto loše. Inspektor ih šalje, ne mi. Reč je o pravu sile, a ne sili prava. To je katastrofalno - naglašava Vuletić.

ŽALBA NA KAZNU
Partizan u ponedeljak šalje žalbu na odluku UEFA o kazni od dve utakmice pred praznim tribinama i 130.000 evra.
- Žalba na kaznu ne odlaže automatski njeno izvršenje, ali... Predsednik Žalbenog veća može da odluči kako žalba privremeno zadržava dejstvo odluke do okončanja žalbenog procesa, ako postoje “razumni razlozi”. Među “razumnim razlozima”, nedavno kažnjeni splitski Hajduk je naveo kako će imati “nemerljivu štetu jer je već rasprodao stadion za revanš sa danskim Brondbijem”, pa mu je žalba uvažena - ističe Vuletić.

 

novosti.rs

 

Balkanski bum u Ligi Evrope

LE: Partizan na Videoton, Zvezda čeka Krasnodar!

Zvezda nadigrala Spartu i u Češkoj: Boaći odveo u plej-of

Partizan ide u Ligu Evrope: Častan oproštaj od elite

Milioni uloženi u strah od „strujnog udara“

Sjajna Zvezda nosi 2:0 u Prag!

Olimpijakos kaznio Partizanove greške i rastužio Humsku

Zvezda pobedom do trećeg kola i dvomeča sa Spartom

Partizan u trećem kolu kvalifikacija za LŠ: Dočekali Olimpijakos bez igre

Olimpijakos stiže u Humsku/Ukoliko eliminiše Irtiš Zvezda igra protiv Sparte

Remi u Kazahstanu: Glupost Anđelkovića koštala Zvezdu

Partizan nadigrao Budućnost

Đukić: Spremni smo za novu sezonu

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button