glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

Pristina-panorama
Ana-Brnabic auto-put6
opozicija
radnici rusija durakovic11 muzej tesle frljic-2 srb-gre

Second Second Second Second Second Second Second Second

Milioni uloženi u strah od „strujnog udara“

izvor: agencije    foto:                                                                                   30.07.2017

 cair

NIŠ – Samo što je novi šampionat Srbije u fudbalu počeo, grad Niš ostao je bez fudbala i prvenstvenih utakmica. Niški superligaš Radnički, koji je u prvom kolu novog šampionata izgubio od eks prvaka Crvene zvezde u Beogradu (0:3) trebalo je da igra utakmicu 2.kola protiv Mladosti iz Lučana, ali je rukovodstvo niškog kluba bilo primorano da zatraži odlaganj jer, kako je zvanično saopšteno „postoji opasnost od strujnog udara na stadionu u Čairu“. Time je, navedeno je, ugrožena bezbednost svih aktera planiranog sportskog događaja – i fudbalera i gledalaca.

Ovakvo obrazloženje zahteva Radničkog za odlaganje prihvaćeno je u Fudbalskom savezu Srbije gde je odmah određen novi termin utakmice – igraće se 23.avgusta ove godine.

Na prvi pogled sve se dogodilo iznenada i bez neke posebne „najave“. Mora se, međutim reći da trenutna situacija na stadionu Čair i oko njega niti je nova, niti je iznenadna i, posebno, uopšte nije pogoršana u odnosu na primer na pre nedelju i dve dana ili na period od poslednjih nekoliko meseci i godina!?!

Ono što su (jedino) novinari u vezi sa niškom Gradskim stadionom neprestano upozoravali, na šta su ukazivali, to je fakat, traje godinama. Još od navodnog završetka rekonstrukcije dela sportskog objeka i navodnog završetka tri četvrtine stadiona u leto 2012.godine ( srušene su stare i sagrađene nove tribine na južnoj, istočnoj i severnoj strani objekta i u te radove uloženo između šest i sedam miliona evra, a rušenje i izgradnja zapadne tribine odloženo je do boljih vremena i nabavke novca) na Čairu je u pravom smislu reči „spolja gladac, a unutra jadac“.

Na niškom stadionu tribine prokišnjavaju, pri svakoj kiši svlačionice i sve druge prostorije su pod vodom koja se skuplja u lavorima i sličnim posudama, struje čas ima, čas nema, zavisno da li se Elektrodistribucija Niš (EDN) kada iz Radničkog mole i kukaju, smiluje da uključi, ili ne. Kada na stadionu ima električne energije o opasnosti od strujnog udara i da se ne govori – stalna je. Struja se osim za reflektore i drugo najviše koristi za zagrevanje vode u bojlerima i „milion“ puta do sada je rečeno da tu i vreba najveća opasnost da neko strada. Jer je instalacija u najmanju ruku nepouzdana i u svakom trenutku potencijalno opasna po ljude.

Trenutak je da se jednom svagda javnosti kaže najosnovnije i ono što se godinama prećutkuje i krije – struja na stadionu u Čairu priključuje se „na crno“ ili bolje rečeno „divlje“ - bez ikakvih odobrenja, rešenja i dozvola!?

Jeste i sada, a zato je utakmica planirana za ovaj vikend odložena, veliki problem sa strujom – EDN je ogradila trakom upozorenja deo stadiona oko službenog ulaza u svlačionice i zabranjen je prilaz. Zato se i postavljaju pitanja šta se do sada čekalo, zašto je dozvoljeno da se nezavršen ili nedovoljno završen i opremljen objekat sa svim opasnostima koje sa sobom nosi koristi prethodnih pet godina, zašto graditelj(i) nisu okončali do kraja svoj posao, gde su i zašto su ćutali i zašto i sada, kada svi sateran u „ćošak“ i kada je očigledno dogorelo do nokata, jer se više apsolutno nema gde, ćute nadzorni organi i inspekcijske službe?

Ko i na koji način opravdava utrošene milione evra u gradu? Zar je toliki novac bačen „u bunar“ samo da bi se, dok je trajala rekonstrukcija i izgradnja stadiona niški političari i funkckioneri slikali za televiziju, novine i druge medije sa graditeljima i izvođačima pričajući neprestano „kako je Niš dobio velelepni i moderan sportski objekat na kojem je najzad moguće organizovati i vrhunske sportske manifestacije po svim međunarodnim kriterijumima“? Da li je bezmalo milijarda dinara uložena u „šminkanje babe“ kako bi se od nje napravila „devojka“, a od te „devojke“ sada svi beže?

Neko, ako ni zbog čega onda zarad sigurnosti ljubitelja sporta i fudbala koji dolaze kao posetioci i posmatrači na sportske priredbe na niškom Čairu, a još više zbog bezbednosti mladih ljudi koji se bave sportom, posle svega mora da stavi prst na čelo i da se zapita dokle će se kroz prste gledati na javašluk i nemar?

Zar treba da se dogodi da najpre neko nastrada, pa da se odgovorni prizovu pameti?

 

 

Sjajna Zvezda nosi 2:0 u Prag!

Olimpijakos kaznio Partizanove greške i rastužio Humsku

Zvezda pobedom do trećeg kola i dvomeča sa Spartom

Partizan u trećem kolu kvalifikacija za LŠ: Dočekali Olimpijakos bez igre

Olimpijakos stiže u Humsku/Ukoliko eliminiše Irtiš Zvezda igra protiv Sparte

Remi u Kazahstanu: Glupost Anđelkovića koštala Zvezdu

Partizan nadigrao Budućnost

Đukić: Spremni smo za novu sezonu

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button