glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

osce dodik8888 izbori bih
sns1 -it-sektor_3 Zoran-Zaev3 novak00 odbojkasice-22 ejdus-

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Djilas: Znaćemo da se u Srbiji nešto promenilo kada Pink izgubi nacionalnu frekvenciju/Vučić: Gledaoci će odlučiti šta će da gledaju a ne Đilas   

izvor: agencije  foto:                                                                             09.10.2018.

djilas3 

Djilas: Znaćemo da se u Srbiji nešto promenilo kada Pink izgubi nacionalnu frekvenciju

Jedan od lidera Saveza za Srbiju (SZS) Dragan Djilas izjavio je da će se znati da se u Srbiji nešto promenilo "kada televizija Pink izgubi nacionalnu frekvenciju", saopštio je danas SZS.Na tribini SZS koja je održana sinoć u Požegi, Djilas je govorio o značaju nacionalne frekvencije kao nacionalnog resursa.

On je rekao i da niko ne može da čuje o prodaji Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor. "Niko ne može da čuje našu ideju da napravimo još deset PKB-a, da minimalna plata može da bude 350 evra", kazao je.

On je dodao i da bez pristupa televizijama sa nacionalnim frekvencijama niko ne može da čuje da su "ti Kinezi, koji su kupili RTB Bor, državna firma" i zapitao "što kineska država može da upravlja Borom, a ne naša?".

Predsednik Levice Srbije Borko Stefanović rekao je da Savez želi da se uvede Zakon o poreklu imovine, specijalnog tužioca kao u Rumuniji i da poljoprivrednicima povećaju subvencije.

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović je dodao da je Savez potreban da "nam deca ne bi odlazila u inostranstvo i da ne bismo izvozili najbolji medicinski kadar".

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac naveo je kao primer političke kulture generala De Gola u Francuskoj i njegovu odluku da spreči objavljivanje kompromitujućih fotografija njegovog protivkandidata uz reči "ovaj čovek će u budućnosti možda biti predsednik Francuske, ne dozvoljavam da se blati njegovo ime" i dodao da je to nivo političke kulture koji nam je potreban.

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović naveo je da svi treba da isprave neke greške iz prošlosti, ali da ljudima u SZS dovoljan kredibilitet daje činjenica da se nisu prodali Vučiću.

Iz SZS su saopštili da je tribina održana u punoj bioskopskoj sali, kao i da su govornici bili i Željko Veselinović, Miroslav Aleksić, Janko Veselinović i Nebojša Zelenović.

Vučić: Gledaoci će odlučiti šta će da gledaju a ne Đilas

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom kritika dela opozicije na račun Televizije Pink, da je za njega važno da ta kuća plaća porez i ima veliki broj zaposlenih a da su gledaoci ti koji će odlučiti šta će da gledaju.

Vučić je to rekao novinarima u Kazahstanu, gde se nalazi u zvaničnoj poseti, na pitanje da prokomentariše izjavu jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Đilasa, koji je rekao da će se znati da se u Srbiji nešto promenilo "kada televizija Pink izgubi nacionalnu frekvenciju".

"Ako je u pitanju to što on misli, nemojte da se brinete - radićete još dugo", rekao je Vučić.

On je upitao da li Đilas možda želi da pravi televiziju kao u vreme rijaliti programa Veliki brat, kada su ljudi pokazivali svoje "polne organe" u programu a Đilas "zarađivao milione".

Vučić je rekao da mu smeta što u Astani, iz koje donosi dosta lepih vesti i dobija pohvale na račun napretka Srbije, mora da sluša "gluposti koje mu paraju uši".

"Da sam ja to nekada rekao, vodili bi akciju protiv mene, bio bi bojkot Aleksandra Vučića. A oni bi samo da gaze, sklanjaju, uklanjaju i maltretiraju. Neka im to samo bude politika. A ja se pomalo razumem u politiku i nešto više u kampanje i mogu da kažem da će mnogo izbora da prođe pre nego što njihovi naslednici dođu u priliku da dođu na vlast", rekao je Vučić.

On je rekao da ne želi da se bavi ljudima koji ne znaju ništa osim da mrze i da je mnogo važnije šta će delegacija u Kazahstanu uspeti da uradi za svoju zemlju.

"Zato sam pozvao gradonačelnika Beograda i Novog Sada, da dođu u Astanu, da vide kako su oni koristili najbolje svetske arhitekte. I to može da se vidi po zgradama, uradili su najbolje planiranje. Mislili su na svaki korak i sve što im se dopalo po svetu, oni su napravili ovde i bolje", rekao je on.

Vučić je dodao da su oba gradonačelnika impresionirani onim što su mogli da vide i da je važno da dobiju što više dobrih ideja, a da je onda na centralnim vlastima da odgovornom politikom obezbede dovoljno novca da se ti planovi i sprovedu.

 

 

SNS ubedljiv, SZS drugi, SPS treći, Šapić oko cenzusa

Vučić: Si ponovo dolazi u Srbiju

Fabrici najavio sporazum Srbije i Fronteksa/MUP Srbije demantuje potpisivanje sporazuma sa EU

Završena Parada ponosa, bez incidenata

Vučić u Pekingu: Potpisan ugovor za RTB Bor vredan jednu i po milijardu dolara

Vučić počeo posetu Kini


Parada ponosa: Balans protesta i zabave

Vučić: Sporazum Beograda i Prištine nije moguć bez sveobuhvatnog paketa/Tači: Sporazum predvidja formalno priznanje Kosova i pripajanje Preševa, Medvedje i Bujanovca

Vučić i Naidu: Indija ne menja stav o Kosovu

Vučićevo trgovanje sa Briselom

MMF: Bolje institucije i obučena radna snaga ključ za ulaganja a ne subvencije

Uslov za sporazum je članstvo Srbije u EU do 2025.

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button