glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

stolice GRANICA11 izbori 6
eu2_s merkator Dragan_Bjelogrlic JAZZ-bg gak rocesti

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Tim iz Slovenije razvio prvu sigurnu kripto valutu

izvor: agencije      foto:                                                                             27.10.2017

atrixTim u Sloveniji je razvio prvu svetsku sigurnu kripto valutu koja će početi sa radom u novembru ove godine.

ATRIX definiše granice sigurnosti i nudi odlično rešenje za svakog ko želi da uđe u svet kripto valuta i zaštititi sebe od izuzetne promenjivosti tržišta. Uz garanciju od 80 odsto na period od pet godina, oni su jedni od izuzetaka u području investiranja.

Adel Đutovič, vlasnik ATRIX-a i osnivač MEGABON-a, poznatog i uspešnog slovenačkog web portala za prodaju hotelskih aranžmana naveo je da je tržište kripto valuta relativno neiskorišćeno.

"Trenutno postoji između pet i sedam miliona investitora u ICO (inicijalna javna ponuda - prikupljanje novca za finansiranje kompanija koje nude kripto valute) i postojeće kripto valute u svetu, a procenjena vrednost celokupnog tržišta kripto valuta iznosi 170 milijardi dolara. U poređenju sa tržištem zlata i berzom, tržište kripto valuta je značajno manje. To možemo pripisati činjenici što je to tržište relativno novo kao i činjenici da tržište nije regulisano i da predstavlja veliki finansijski rizik za investitora ili korisnika", govori Đutovič.

On je takođe naveo potencijalne poteškoće sa kojima se može susresti osoba koja uđe u svet kripto valuta:

Vrednost kripto valuta zavisi isključivo od ponude i potražnje na tržištu kripto valuta, što znači da se cena kripto valute zasniva na špekulaciji, a ne na uspehu projekta.

Tržište kripto valuta je veoma promenljivo, što znači da kripto valuta može izgubiti između 50 odsto i 100 odsto svoje vrednosti tokom jednog dana. Ovo predstavlja velike finansijske gubitke za korisnika.

Najveći problem predstavlja nedostatak propisa i nedostatak zaštite korisnika kripto valute. Sve dok je kripto tržište otvoreno tržište i dok je relativno jednostavno uspostaviti inicijalnu javnu ponudu (ICO), postojaće preduzeća koje će pokretati inicijalnu javnu ponudu samo kako bi prikupile novac, a ne isporučile proizvod. Investitori ne mogu ostvariti povrat na svoje ulaganje, a ne mogu ni podneti tužbu protiv ovih preduzeća/osoba.

"Upravo nas je taj nedostatak sigurnosti investitora/korisnika na tržištu podstaknuo da naša misija u ATRIX-u bude da kreiramo sigurnu i pouzdanu kripto valutu i ekosistem koji će omogućiti korisniku da sigurno trguje sa kripto valutama i zaštiti svoje ulaganje (Kripto investiranje 2.0 – nova era investiranja koja će započeti uz ATRIX). Mi smo jedina kompanija na svetu koja investitorima u naš token nudi garanciju od 80 odsto za njihovo ulaganje na period od pet godina. Mi ne nudimo samo kripto valutu sa garancijom; mi nudimo prvu kripto valutu, s mogućnošću kreditiranja, koja je sigurna, transparentna i primenjljiva i koja će se u budućnosti smatrati sredstvom osiguranja plaćanja za banke. U ATRIX-u ne razvijamo samo funkcionalnost našeg tokena; mi takođe razvijamo tehnološka rešenja koja će ubrzati razvoj tržišta kripto valuta, pomoći vladama da regulišu to tržište i osigurati korisnicima sigurno okruženje za trgovanje", dodaje Đutovič.

On takođe napominje da je potrebno da države donesu propise i pravila i da zahtevaju da svi projekti imaju protokole o ZAŠTITI KORISNIKA, kako bi sprečili da ljudi gube novac prilikom investiranja u startup preduzeća. Kripto tržište postoji samo zbog svojih korisnika koji deluju kao važni investitori u startup fazi i važno je na vreme odrediti pravila koja će podržati sigurnost investitora. "BUYBACK" GARANCIJA će služiti kao zaštita za korisnike ako kompanija ne ostvari svoje ciljeve (razvoj tehnologije za koju su primili sredstva) i ako ne ostvari uspeh.

"ATRIX će koristiti svoja tehnološka rešenja da pomogne investitorima, korisnicima tokena, državama i svim institucijama koje žele regulisati i učiniti okolinu sigurnom za trgovanje kripto valutama, pošto je ekosistem koji razvijamo ne samo koristan za svet kripto valuta, već se takođe može primeniti na državnom, bankarskom i institucionalnom nivou. Težimo ka izgradnji sigurne okoline u kojoj će buduća preduzeća moći da predstave svoje proizvode. Moramo shvatiti da kripto valute imaju budućnost. Možda ne u istom obliku kako ih danas poznajemo, ali ono što znamo jeste da će bliska budućnost doneti digitalizirane državne valute. One će zauzvrat stvoriti okolinu u kojoj će država imati mogućnost kontrole prihoda svojih građana, naplate poreza i praćenja toka transakcija (idealno rešenje za sprečavanje pranja novca). Trenutni oblik berze i kripto trgovinskih platformi se mora promeniti", smatra Đutovič.

"Biće neophodno regulisati i pratiti sve isplate iz kripto u fiat valutu (npr. KRIPTO VALUTA u EUR, USD). To jedino vlada može učiniti a mi imamo spremno rešenje za njih, kako bi osigurali da vlada dobije pravedan udeo dobiti sa tržišta kripto valuta i kako bi na taj način kripto okolinu učinila sigurnom za korisnike. Digitalizacija svih državnih valuta (€, $, Yen…) se bliži. Australija, SAD, Rusija, Japan, Dubai i Estonija su neke od država koje su već objavile svoje digitalne valute; one će uveliko promeniti naš način poslovanja, i uz pomoć "blockchain" tehnologije, ona će osigurati sigurnost, transparentnost i praćenje novca. Verujem da je promena blizu i da sa sobom nosi veliki potencijal koji može imati pozitivan učinak na trenutne monetarne i informacione sisteme", dodaje Đutovič.

 

 

Otvaranje Centra za vantelesnu oplodnju u GAK Narodni front

U Srbiji 4.000-5.000 deponija smeća

Standardi EU na polju ekologije mogli bi biti dostignuti za dvadesetak godina

Srbija na začelju po korišćenju otpada kao goriva/ Joksimović: Dugoročna energetska sigurnost prioritet za Srbiju

Male boginje i u srpskim enklavama, pojačan nadzor u Srbiji

EBRD i IFC odobrili zajam za gradnju vetroparka Čibuk

Nacionalni Portal otvorenih podataka startovao sa radom

Kineski Alibaba u ratu sa američkim Amazonom — osvojio Srbiju

Srpski i hrvatski naučnici pokreću automobil na vodonik

Četiri decenije srpske endokrine hirurgije u Kliničkom centru Srbije

Rutenijum iznad Srbije bezopasan

Slušajmo potrošače, oni donose trendove!

Do banke ćelija još milion evra

Srpska kultura nedovoljno zastupljena na internetu

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button