glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Protest-studenata parlament bih 1 grcka
trgovine Ambasada-u-Bonu bl99 Terry-Gilliam zvezda-bajern Fizika-atom

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

  Ringier: Novi broj NIN-a izašao je bez naslovne fotografije/Vučić o naslovnoj NIN-a: Reklamirali su odličan snajper 

izvor: agencije  foto:                                                                                                                             28.11.2019.

nin

Ringier: Novi broj NIN-a izašao je bez naslovne fotografije

Izdavač nedeljnika NIN, kompanija Ringijer Aksel Špringer Srbija, saopštila je danas da se novi broj tog nedeljnika pojavio bez sporne naslovne fotografije jer smatra da je naslovnica koja je prethodno bila najavljena neprimerena u zemlji u kojoj je ubijen premijer.

"Iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka 'Afera oružje: Ko ruši Krušik' ostaje, naravno, nepromenjen", saopštio je izdavač.

Novi broj NIN-a je na društvenim mrežama u sredu najavljen s naslovnicom na kojoj se nalazi predsednik Aleksandar Vučić kako obilazi štandove na Sajmu naoružanja.

Fotografija je napravljena iz takvog ugla da je cev puške usmerena pravo u njega, zbog čega su reagovali predstavnici vladajuće koalicije.

Brnabić: Hvala izdavaču NIN-a što je reagovao

Premijerka Ana Brnabić zahvalila je danas Ringieru, izdavaču NIN-a, što je pokazao dovoljno odgovornosti da se promeni naslovna strana tog nedeljnika, kao i javnosti na reagovanju, ali i nekim neistomišljenicima predsednika Aleskdandra Vučića.

"Hvala i onih neistomišljenicima Vučića koji su reagovali, kao što je Slobodan Georgijev rekao da ima crvenih linija koje ne smeju da se predju", rekla je Brnabić i gostovanju na televiziji Pink.

Takodje je zahvalila i predsedniku Liberalno demokratske stranke Čedomiru Jovanoviću na tvitu, kojim je reagovao.

Ona je rekla da iza naslovne strane NIN stoji čitav uredjivački kolektiv tog nedeljnika, kao i da "izdavač vidi šta će sa tim dalje".

Prema njenim rečima, ta naslovana strana je "legitimizacija da možete da uradite predsedniku Vučiću šta god hoćete".

Ona je rekla da su u NIN-u od 100 fotografija izabrali baš onu u kojoj snajper može da bude uperen u predsednika države.

Ministarstvo informisanja: Naslovna strana NIN-a survavanje novinarske etike u ponor

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je da je naslovna strana nedeljnika NIN, koja je naknadnom intervencijom vlasnika povučena, "žalostan primer odsustva skrupula i survavanja dobrog ukusa i novinarske etike u duboki ponor".

U saopštenju je navedeno da smo "nakon Aušvica u neprimerenom dnevnopolitičkom kontekstu" svedoci ponovnog pokušaja da se poplavi neukusa i prečestog manjka standardno prihvaćenog morala u našoj medijskoj stvarnosti, doda još jedan obol.

"Ako aktuelno uredništvo NIN-a manirom nesposobnih i razmaženih naslednika obesno krčmi bogato nasledje plejade velikih novinara i urednika koji su ugled ovog nedeljnika gradili decenijama, onda je to problem vlasnika lista, ali ako se naslovnim stranama podstiču isključivosti i makar u simboličkom smislu asocira na nasilje, onda je to problem čitavog društva a naročito medijske zajednice, kojoj NIN nažalost nije jedina glavobolja", navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je navelo da će nastaviti da poziva medijske poslenike na moralnu obavezu pridržavanja КKodeksa novinara Srbije i da ukazuje na odgovornost za poruke koje se šalju i domaćoj i međunarodnoj javnosti.

"Novinari bi trebalo da predstavljaju savest jednog društva a ne njegovu sliku u iskrivljenom ogledalu političke ostrašćenosti i niskih pobuda", poručilo je ministarstvo.

Vučić o naslovnoj NIN-a: Reklamirali su odličan snajper, uperite ga u mene, nemojte u druge

av0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom naslovne strane nedeljnika NIN, da je saglasan sa tom fotografijom i da se oseća vrlo dobro zbog toga jer su sve optužbe koje stižu na njegov račun zapravo samo prepisani tekstovi iz magazina Tabloid Milovana Brkića.

"Svi tekstovi i kompletno delovanje političkih protivnika, to je sve prepisivanje Milovana Brkića. Kada bih vam rekao o kakvom probisvetu je reč, o kakvom reketašu... A ja sam meta tog snajpera samo jer neću da plaćam reket", rekao je Vučić novinarima u Kragujevcu gde je prisustvovao otvaranju kineske fabrike.

On je rekao da su svi tekstovi koji se objavljuju o namenskoj industriji već objavljivani "u tom mafijaškom glasilu" i da su neki preuzeli "politiku mulja" kao svoju zvaničnu politiku.

"Ali ja ću se uvek boriti za pravo svakoga da objavi šta želi. Neka samo bude uvek protiv mene, snajpere uperite protiv mene, nemojte protiv drugih. Nemam nikakav problem. Dok vi uperite svaki snajper u mene, ja ću da se trudim da uperim vrh olovke u neki deo Srbije gde ćemo da gradimo nove fabrike i nove pruge", rekao je on.

Vučić je rekao da ga "baš briga" zbog toga što Nezavisno udruženje novinara Srbije nije reagovalo povodom naslovne strane NIN-a, jer tako nešto nije ni očekivao.

"Saglasan sam sa naslovnom stranom NIN-a u svakom smislu. Reklamirali su odličan snajper, snajper je dobar, srpske proizvodnje, pogadja na kilometar. To pokazuje u kakvoj diktaturi živimo. U diktaturi u kojoj možete da upadate u RTS i radite šta god želite. A sećate se kako je u vreme demokratije stradao mučeni Ranko Panić samo zato što je hteo sa nama da prošeta Makedonskom ulicom", rekao je on.

Komentarišući optužbe da su se on i zvanična srpska politika suviše približili Rusiji, Vučić je rekao da takve ali i potpuno suprotne optužbe dolaze svakodnevno, što je samo dokaz o snazi politike Srbije koja se zasniva na samostalnosti i nezavisnosti.

"Neće u moje ime donositi odluke niko ni u Vašingtonu ni u Briselu ni u Moskvi. Odluke o politici Srbije donose gradjani Srbije. Video sam sijaset tekstova kako treba zapretiti Vučiću i Srbiji. Vi pretite a mi ćemo da radimo i gradimo. Radićemo uvek i sa svima, ali ćemo uvek poštovati interese Srbije", rekao je Vučić.

"Hoće da zaustave postupak protiv Dajrekt medija"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Savez za Srbiju izvršio jeziv pritisak pred zgradom Tužilaštva, usmeren da se smeni republički tužilac Zagorka Dolovca, ali da to nisu uradili zbog "lažnog uzbunjivača" već da se onemogući postupak protiv Dajrekt medija.

"Kod Dragana Djilasa i njih sve se vodi na novac i interes", rekao je Vučić novinarima, nakon otvaranja fabirke "Yanfeng Automotive Interiors" u Kragujevcu.

On je istakao da je sadašnja opozicija dva puta birala Dolovac na tu funkciju uz najviše pohvale.

"Ja je nisam toliko hvalio mada nemam ništa protiv nje", rekao je Vučić.

 

 

Zemljotres jačine 6,1 stepen Richtera pogodio Grčku/Raste broj žrtava u Albaniji, potresi se ne smiruju

Vučić: Samo da nasilja ne bude

Snažan zemljotres u Albaniji, najmanje šestoro poginulih, 300 povredjeno. Meta: Situacija dramatična

Da li će i u Srbiji nedelja biti neradan dan za trgovce?

Vučić: Imamo dokumentovane i druge pripadnike ruskih službi bezbednosti

Kremlj: Ne mogu se narušiti odnosi sa Srbijom uprkos špijunskoj aferi

Zakon o referendumu neće promeniti granice Srbije

Makronovo „zamazivanje očiju” zemljama Zapadnog Balkana

EK: Srbija treba da ubrza reforme u pravosudju, slobodi izražavanja

Vučić: Hronično sam bolestan, hvala svima koji su brinuli

Francuski predlog o širenju EU nailazi na podršku, rasprave tek slede

Srbija otvara još bar jedno poglavlje u pregovorima sa EU

Lončar: Lekari VMA spasili život Vučiću

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button