glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel6 stampa11 granica22
skola444 wiki rosato viminacijum88 krstajic33 novak9999

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dodik: Srpska će formirati svoju agenciju, OBA treba ukinuti            

izvor: agencije  foto:                                                                                 04.09..2018.

dodik9999 

BANjALUKA– Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da Obaveštajno-bezbednosnu agenciju BiH treba ukinuti, jer ne služi ničemu osim za nanošenje štete srpskom narodu i rukovodstvu Srpske u i Srbije.

Posle ovoga što vidimo - da oni na glavne tačke svog rada, nerada ili nedela postavljaju mene, (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića, rukovodstvo Republike Srpske i srpski narod, da je to njima glavni problem - zašto da mi to plaćamo”, zapitao je Dodik u novinarima u Trnovu.

Dodik je poručio da srpski narod i njegovo rukovodstvo nisu toliko naivni, te da će pitanje rada OBA staviti na dnevni red Predsedništva BiH kao budući srpski član u instituciji točlanog kolektivnog šefa države BiH.

Ukoliko se to pitanje ne reši, upozorava Dodik, Srpska će izaći iz sporazuma o osnivanju te agencije i formiraće svoju posebnu agenciju, na šta ima ustavno pravo.

Na pitanje da prokomentariše dešavanja u vezi s pozivom ministra inostranih poslova BiH Igora Crnatka resornom ministru samoproglašenog Kosova Bedžetu Pacoliju da dođe u Banjaluku, Dodik je ponovio da Pacoli nije dobrodošao u Republici Srpskoj, koja ne priznaje Kosovo, te da je dobra odluka da ne dođe.

On je dodao da je „Crnadakov karakter” mogao da isključi interes srpskog naroda i pozove Pacolija u Banjaluku, ali da se pita ko je mogao da pomisli da javnost u Srpskoj neće reagovati na takav poziv.

Ne mogu da verujem da postoji takav mozak u Republici Srpskoj, ali je Crnadak dokaz da ima. Međutim, to nije Crnadakov rukopis, to je rukopis Mladena Ivanića, koji se uvek sakrije iza i nikada ništa ne radi”, navodi Dodik.

Na pitanje da li će dobiti epilog slučaj zabrane ulaska u BiH ruskom književniku Zaharu Prilepinu, Dodik je rekao da sadašnji srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH stalno pokušavaju da pobegnu od odgovornosti.

Spiska o zabrani ulaska u BiH nema bez saglasnosti Srba u zajedničkim organima, neko od Srba je to učinio i sada ga brane svi oni koji sede u Sarajevu”, rekao je Dodik.

On je ponovio da je to izdaja Republike Srpske. „Ako Srpska pozove svog prijatelja da dođe na najvažniju kulturnu manifestaciju i smatra da je to važno, onda BiH to mora da poštuje, ali očigledno ne poštuju Ivanić, (ministar bezbednosti Dragan) Mektić i neki drugi koji tamo sede”, rekao je Dodik.

Dodik, koji je i predsednik SNSD-a, rekao je da su na taj način oni koji su to napravili učinili lošu uslugu Republici Srpskoj i izdali nacionalne i državne interese.

Na pitanje da prokomentariše odluku većine poslanika u Predstavničkom domu parlamenta BiH da se danas ne raspravlja o inicijativi za smenu Mektića s pozicije ministra bezbednosti, Dodik je rekao da Mektića brani SDA, stranka Bakira Izetbegovića.

Prema njegovim rečima, koliko god se on formalno predstavljao da je čovek SDS-a, Mektić je, ipak, suštinski čovek SDA.

 

 

Umjesto pomoći, migranti predizborna tema

Zajednička sednica vlada Srbije i RS u Trebinju

Dodik: Američki novac za rušenje RS/ Ambasada SAD: Predizborni trik

Bošnjacima odgovara više migranata u BiH?

Migranti ponovo 'iscrtavaju' unutrašnje granice BiH

Mladen Ivanić: Neka se ljute, hoćemo istinu o Srebrenici!

Akt iz 2004. etiketirao sve pripadnike VRS

Dodik: Srbi treba da iznesu jasan politički i nacionalni program

Dodik: Za dva meseca Komisija za pisanje novog izveštaja o Srebrenici

State Department o Srebrenici: Skupština RS ide pogrešnim smjerom

Skupština RS o Srebrenici, opozicija tvrdi predizborni marketing

Inicijativa Bošnjaka za promenu imena Republici Srpskoj

Starešine vojske RS ogorčene: Zanemareni smo, živimo i po magacinima!

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button