glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu5 EP3 skoplje_3
mile-av adis abeba jorgovanka zaev6666 frljic77 Kosarka-11

Second Second Second Second Second Second Second Second

Otvoreno Evropsko prvenstvo u mačevanju u Novom Sadu   

izvor: agencije  foto:                                                                                                              15.06.2018

EP macevanje 1

"Srbija će biti, siguran sam, još jednom sjajan domaćin svim takmičarima, njihovim navijačima, zvaničnicima evropskih zemalja federacija i opravdati poverenje koje nam je ukazano", rekao je Udovičić.

On je istakao da je poseban ponos, ali i odgovornost, biti domaćin za 44 zemalje Evrope i zahvalio svima na trudu i energiji koju su uložili kako bi to prvenstvo pomerilo standarde i svi učesnici i posetioci imali najbolje uslove.

"Želim puno sreće svim takmičarima, a nadam se da će pored sportskih viteških borbi koje donosi mačevanje, i sportskih uspeha, svi koji su došli u Novi Sad poneti najlepše uspomene iz Srbije, zemlje sporta. Iz ličnog iskustva znam da srpski takmičari imaju poseban odnos i odgovornost prema nastupima pred svojim navijačima, na svom terenu, u svojoj zemlji i od srca svima želim da postignete najbolje rezultate u fer borbi. Neka pobede najbolji, a svi uživajte u ovim sjajnim danima pred nama, u svemu što donosi ovo takmičenje i u svemu što Srbija jeste, a jeste zemlja sjajnih domaćina, otvorenog srca u kojoj se sport voli i slavi", rekao je ministar Udovičić.

Stanislav Pozdnjakov je, u ime Evropske mačevalačke konfederacije, svima poželeo dobrodošlicu u Novi Sad gde će narednih šest dana moći da se uživa u borbama najvećih evropskih majstora mačevanja. "Ime Novog Sada znači "novi zasad" i ovo je više nego odgovarajući naziv za Međunarodni mačevalački savez i događaj kojem prisustvujemo, jer nam je želja da posadimo novu sadnicu interesovanja za ovaj sport", rekao je generalni sekretar Međunarodne federacije mačevanja Emanuel Kaciadakis.

Predsednik Mačevalačkog saveza Srbije Dejan Ruski se zahvalio svima na podršci u organizaciji takmičenja i rekao da je ovo prvi put da se seniorsko prvenstvo Evrope u mačevanju organizuje kod nas i predstavlja najveću organizaciju takmičenja u mačevanju do sada realizovanu na teritoriji Srbije.

Partneri u organizaciji događaja su Ministarstvo omladine i sporta, Grad Novi sad i Pokrajinski sekretarijat sport.

Na Evropskom prvenstvu učestvuje od preko 400 takmičara iz 45 zemalja Evrope. Među takmičarima se nalaze i višestruki Olimpijski i Svetski šampioni.

Takmičenje se održava u sve tri discipline: mač, floret i sablja, muškarci i žene, pojedinačno i ekipno. Srbiju će predstavljati 21 takmičar u svim disciplinama, pojedinačno i ekipno.

 

 

Srbija ide na SP: “Orlovi” preživeli u Portugaliji

Šoštar: Rade na tome da potpuno ugase Vaterpolo klub Partizan

Rukometaši Srbije sa "plus sedam" idu u Portugaliju

Odbojkašice Srbije protiv Japana počinju takmičenje u Ligi nacija: Moramo da opravdamo rejting

Tijana Bogdanović bronzana na EP u Kazanju

Kosovskim karatistima nije dozvoljen ulaz u Srbiju

Evropska atletika više puta upozorila Beogradski maraton zbog dugova

Matošević i Ivanovski pobednici polumaratonske trke

Beograd spreman za maraton: Rekordnih 7.300 trkača

Srbija bez medalje: Italijanima bronza u Rijeci

Srpski sportisti u nezavidnom položaju zbog mogućih susreta s kolegama sa Kosova

VK Partizan preti  gašenje

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button