glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu_9 zso8 vucic-mogerini
jankovic-djilas komora Knjiga-1.001-film... Vakcina11 viminacijum11 djokovic444444

Second Second Second Second Second Second Second Second

Beograd spreman za maraton: Rekordnih 7.300 trkača  

izvor: agencije  foto:                                                                                                                20.04.2018

maraton

Beogradski maraton, 31. po redu, i ove godine oboriće rekord po broju učesnika jer se očekuje blizu 7.300 trkača i Grad je u potpunosti spreman za novi spektakl, najavio je gradonačelnik Siniša Mali.

Prema programu održaće se tri trke, u maratonu (40 kilometara), polumaratonu (21 km) i Trci zadovoljstva (5 km) na kojoj će učestvovati i ekipa Tanjuga.

Grad Beograd je u potpunosti spreman za spektakl, uz rekordan broj učesnika iz rekordnog broja zemalja. Iz godine u godinu pomeramo rekorde, ne samo zbog promocije sporta i zdravog života, već i zbog primata Beograda kao najboljeg turističkog grada u ovom delu Evrope”, rekao je Mali na konferenciji za medije u Skupštini Grada.

Mali je dodao da i da će trčati preko 400 osoba sa invaliditetom, kao i trudnice, majke sa malom decom, što daje posebnu draž Maratonu.

Pozivam sve građane da nam se sutra pridruže. Biće lako vreme i svi preduslovi su tu da se pošalje prava slika Beograda”, kaže Mali.

Drugi put trčaće se trasom preko reke Save, odnosno preko novog mosta, pa je zbog toga zadovoljstvo izrazio direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić.

Ove godine ima mnogo uspona i biće interesantna trka, pravi spektakl se očekuje”, naveo je Nikolić koji se zahvalio gradonačelniku Beograda što već četiri godine podržava Beogradski maraton.

Kako je naglasio, između 7.200 i 7.300 trkača se očekuje u maratonu i polumaratonu, kao i oko 20.000 u Trci zadovoljstva.

Promoter maratona Halid Hanuči srećan je što će biti deo velikog događaja u Beogradu.

Drago mi je što sam ovde, posebno kada vidim istorijat manifestacije, koliko znači za Beograd i Srbiju”, rekao je Hanuči.

Maratonski olimpijac Damir Živanović istakao je da je spreman da pobedi u polumaratonu rečima da je naporno trenirao tri meseca.

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac otkrio je da će biti održan koncert na novom mostu na Adi.

Bićemo im podrška u najtežem delu za trčanje. Impresioniran sam organizacijom i logistikom maratona”, kaže Tasovac.

Beogradski maraton startuje sutra u 10 sati ispred crkve Svetog Marka.

 

 

Srbija bez medalje: Italijanima bronza u Rijeci

Srpski sportisti u nezavidnom položaju zbog mogućih susreta s kolegama sa Kosova

VK Partizan preti  gašenje

Džudo savez potvrdio povlačenje juniorskih reprezentativki: Bez takmičenja sa nepriznatom državom Kosovo

EHF isključio rukometašice Srbije sa kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo

Stipendije za 80 najperspektivnijih sportista

Stipendije za 80 najperspektivnijih sportista

Ivana Španović svetska šampionka

Rukometaši: Vodio nas pijanac

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button