glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

moskva samit777 dayton road
izbori88 vujovic oric5 beldoks111 internet lajovic3

Second Second Second Second Second Second Second Second

Kosovskim karatistima nije dozvoljen ulaz u Srbiju  

izvor: agencije  foto:  vn                                                                                                             09.05.2018

karate

PRIŠTINA– Rukovodstvu Karate saveza Kosova i kosovskim karatistima nije dozvoljen ulazak u Srbiju kako bi učestvovali na Evropskom prvenstvu u karateu koje se od 10. do 13. maja održava u Novom Sadu.

Na prelazu Merdare službenici Policije Srbije rekli su kosovskoj delegaciji da im je odlukom Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zabranjen ulazak u Srbiju, javlja danas portal koha.net.

Posle toga ekipa se vratila u Prištinu.

Ranije su prištinski mediji javili da su predstavnici Karate saveza Kosova odbacili mogućnost da na prvenstvu učestvuju bez državnih obeležja Kosova.

Kancelarija za KiM: Sprečen pokušaj da se karate borilište pretvori u političku arenu

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije saopštila je danas da su karatisti iz Prištine vraćeni s administrativnog prelaza i da neće moći da učestvuju na predstojećem Evropskom prvenstvu u Novom Sadu, pošto su članovi te delegacije pokušali da u dve grupe i dva različita termina uđu na teritoriju centralne Srbije mimo sporazuma o zvaničnim posetama.

Uprkos našoj želji da budemo dobri domaćini svim sportistima na predstojećem Evropskom prvenstvu u karateu u Novom Sadu, sportisti sa Kosova i Metohije neće biti deo ovog takmičenja, jer im je sport i ovoga puta bio u drugom planu”, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Dodaje se da su obe delegacije vraćene i da je time pokušaj predstavnika Prištine da karate borilište pretvore u političku arenu sprečen doslednom primenom Sporazuma o zvaničnim posetama.

Kako se navodi, manji deo delegacije se sinoć pojavio na prelazu sa obeležjima Kosova, „sa nesumnjivom namerom da izazovu provokacije na ovom takmičenju”.

Veći deo delegacije je jutros pokušao da unese obeležje i opremu sa simbolima samoproglašenog 'Kosova'”, dodaje se u saopštenju.

Kancelarija za KiM je navela da javnost treba da zna da prištinska strana nije na vreme podnela zahtev za dolazak i učešće delegacije, već da je to učinila sa tri dana kašnjenja.

Takođe piše da se predstavnici karatista sa Kosova i Metohije nisu pojavili na ranije zakazanom sastanku sa predsednikom Evropske karate federacije na kom je trebalo da se dogovore detalji o načinu učešća.

Napominjemo da su isključivo u cilju zaštite sportskog duha takmičenja i bezbednosti učesnika i građana, delegacije sa KiM vraćene sa administrativnog prelaza. Nadležni organi su u pripravnosti za slučaj eventualnih novih provokacija”, zaključeno je u saopštenju.

 

 

Evropska atletika više puta upozorila Beogradski maraton zbog dugova

Matošević i Ivanovski pobednici polumaratonske trke

Beograd spreman za maraton: Rekordnih 7.300 trkača

Srbija bez medalje: Italijanima bronza u Rijeci

Srpski sportisti u nezavidnom položaju zbog mogućih susreta s kolegama sa Kosova

VK Partizan preti  gašenje

Džudo savez potvrdio povlačenje juniorskih reprezentativki: Bez takmičenja sa nepriznatom državom Kosovo

EHF isključio rukometašice Srbije sa kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo

Stipendije za 80 najperspektivnijih sportista

Stipendije za 80 najperspektivnijih sportista

Ivana Španović svetska šampionka

Rukometaši: Vodio nas pijanac

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button