glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

dijalog11 vucic_6 PAVIC-DODIK-I-DJOKIC
novine putin-kolinda izbori8888 borina-nedelja vreme dzudo

Second Second Second Second Second Second Second Second

VK Partizan preti  gašenje

izvor: evn foto: vn                                                                                                              25.03.2018

bazen

Šok, neverica, zabrinutost za budućnost. U Vaterpolo klubu Partizan su pre neki dan bili zaprepašćeni kada im je na sastanku kod predsednika opštine Voždovac Aleksandra Savića saopšteno da mogu da budu samo zakupci na bazenu Banjica, kojim sada upravlja USC "Voždovac"! A crno-beli su još 1992. od IO Opštine Savski venac dobili plivalište na trajno upravljanje i korišćenje.

- Partizan neće potpisati taj blanko ugovor, jer sebe smatra vlasnikom - ističe generalni direktor Partizana Tatijana Rakas. - Naime, Viši privredni sud u Beogradu je još 1994. doneo rešenje da se SRC "Banjica" sa svom imovinom izbriše iz registra i da se to prenese na naš klub, tako da smo mi preuzeli imovinu, prava i obaveze SRC Banjica, koji se pripojio nama po tadašnjim zakonima. Tri godine kasnije je Okružni privredni sud to potvrdio posebnim rešenjem, čime je klub postao vlasnik objekta.

Crno-beli podsećaju da od kada upravljaju bazenom nisu imali nikakve primedbe, sporove, nikada nisu tužili, bili tuženi, niti umešani u spor. Do sada niko nije osporavao njihova prava. Zato ih je zaprepastilo rešenje gradonačelnika Beograda Siniše Malog po kojem će USC "Voždovac" 20 godina da upravlja bazenom. A od 1. aprila svi zakupci na bazenu treba da pređu kod USC Voždovac.

- Na ovaj način gubimo zakupce, prihode, ugrožena nam je egzistencija - podvlači Rakasova.

Banjica, koja je od kada je izgrađena Partizanov dom, je bila rekonstruisana 2006. zbog EP i tri godine kasnije zbog Univerzijade.

- Prema našim saznanjima, kada je rađena rekonstrukcija opština Voždovac je izdala dokumente da bi to moglo da se uradi. Nikad nismo dobili odgovor šta je tačno upisano i na osnovu čega. Potom je Opština Savski venac tužila Voždovac za nezakoniti upis u katastar. Na Višem sudu Savski venac je dobio spor, ali je krajem 2016. Apelacioni sud presudio u korist Voždovca. Međutim, nigde se u tim odlukama ne pominje Partizan i to što smo mi preuzeli imovinu, prava i obaveze SRC "Banjica", koji se pripojio nama po tadašnjim zakonima. Nigde se to ne osporava, niti nam se to ukida - objašnjava Rakasova.

Crno-beli su spremni da poštuju svaku odluku Suda, voljni su da sarađuju i sa Opštinom Voždovac. Priznaju i da nisu uknjiženi, ali da to ne znači da nisu vlasnici.

- Mi dobijamo rešenja za porez, opomene da ispunimo obavezu, koju ne možemo da ispunimo jer smo veoma siromašan klub. Sve što zaradimo ide na grejanje i osnovno funkcionisanje. Imamo 250 do 350 dece i nije beznačajno gde će ta deca da treniraju.

RIZNICA TROFEJA

Partizan je nacionalno blago. Crno-beli su osvojili: sedam titula prvaka Evrope, jedan Kup kupova, jedan LEN kup, dva Superkupa Evrope, jedan Mediteranski kup, dve Evrointer lige, 28 titula prvaka države, 26 nacionalnih Kupova, šest puta zimski prvak Jugoslavije (preteča Kupa Jugoslavije).

Partizanova škola vaterpola smatra se najboljom na svetu, jer je iznedrila bezbroj velikana. Samo u timu koji je u Riju osvojio olimpijsko zlato, bilo je 12 igrača koji su ponikli ili igrali na Banjici. A i selektor Dejan Savić je dete Partizana.

PISALI I GRADONAČELNIKU

Rakasova se pismom obratila Ministarstvu omladine i sporta, Vaterpolo savezu Srbije, Sportskom društvu Partizan, gradonačelniku Siniši Malom...
- Moj jedini cilj i interes je da se očuva VK Partizan, koji je opšte dobro. Obavestila sam i Skupštinu kluba, zatražili hitnu sednicu, jer ključne odluke može da donese samo naš najviši organ.

novosti.rs

 

Džudo savez potvrdio povlačenje juniorskih reprezentativki: Bez takmičenja sa nepriznatom državom Kosovo

EHF isključio rukometašice Srbije sa kvalifikacionog turnira za Svetsko prvenstvo

Stipendije za 80 najperspektivnijih sportista

Stipendije za 80 najperspektivnijih sportista

Ivana Španović svetska šampionka

Rukometaši: Vodio nas pijanac

Počinju 23. Zimske olimpijske igre: Srbija sa četiri aduta

Rukometaši Srbije poraženi od Belorusije

“Orlovi” se brukali u Zagrebu/Cvetković: Pali smo na ispitu protiv Francuske

Rukometaši poraženi od Norveške na startu druge faze EP: Malo jedno poluvreme

Srbija u drugom krugu EP: Šveđani pogurali „orlove“!/Šešum: Nisam očekivao pobedu Švedske, imali smo sreće

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button