glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

eu5 EP3 ivanovic88
DEKLARACIJE adis abeba jorgovanka basketasi sp0 sostar11

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dodik sa Vučićem o KiM, infrastrukturnim projektima…         

izvor: agencije  foto:                                                                                     15.06..2018.

mile-av 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da je na sastanku sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem razgovarao o raznim temama, među kojima su KiM, infrastrukturni projekti i predstojeći izbori u BiH.

Najveći deo razgovora smo posvetili situaciji oko Kosova. Vučić me je upoznao sa svim pozicijama u vezi sa tim, određenim predlozima i svojim stavovima”, rekao je Dodik i dodao da razume poziciju predsednika Vučića, koji ne prihvata da se napravi bilo kakvo rešenje na štetu Srbije i srpskog naroda.

Nakon sastanka sa Vučićem, koji je trajao više od sat vremena, Dodik kaže da ga je predsednik Srbije obavestio da će se razgovori između Beograda i Prištine nastaviti u Briselu krajem ovog meseca.

Poručio je da je veoma važno da ljudi u Srbiji, bez obzira na kojim političkim pozicijama se nalaze, podrže i ojačaju pregovaračku poziciju Vučića i delegacije Srbije na tim razgovorima.

Dodik je istakao da su odnosi Srbije i RS nikada bolji, i naglasio da je RS, bez obzira što je to tabu tema kod nekih „zapadnjaka”, zainteresovana za dobra rešenja u Srbiji, naročito kada je reč o KiM, te da ne odustaje od podrške takvim rešenjima.

Znamo koliko je teško pregovarati o tako krucijalnom i važnom pitanju kao što je KiM, ali isto tako smatramo da je RS nacionalni prioritet za Srbiju kao državu, jer tamo živi 1.200.000 Srba. Tu lekciju jednog dana moraju da nauče ne samo oni u Sarajevu, već i oni na Zapadu”, podvukao je Dodik.

On je dodao da se sa Vučićem dogovorio da se održi zajednička sednica dveju vlada krajem avgusta u Trebinju, kao i da nakon toga posete Foču gde će, dodaje, Srbija i RS zajednički graditi dve elektrane na Drini.

Na pitanje da li očekuje Vučićevu podršku kao kandidata za člana Predsedništva BiH, Dodik je rekao da se Srbija u to neće mešati, već proglasio pobedu na predstojećim izborima.

Mogu ovog trenutka da proglasim pobedu na tim izborima jer svi relevantni pokazatelji govore upravo to. Očekujem apsolutnu pobedu na svim pozicijama, ne samo za mene kao člana Predsedništva BiH, nego i za predsednika Republike gospođu Željku Cvijanović koja je, po mom mišljenju, pokazala značajno umeće i odgovornost prema srpskom narodu i RS”, rekao je Dodik.

Takođe, Vučića je informisao o realizaciji programa podrške koji je Srbija dala RS u dva navrata.

Obavestio sam predsednika o različitim fazama realizacije tih projekata. Neki se rade, a neki su u fazi projektovanja”, rekao je Dodik i zahvalio Vučiću na podršci koja se pruža RS.

Kako je dodao, predsedniku Vučiću je ukazao i na nekoliko projekata koje bi Srbija i RS trebalo zajednički da realizuju, a to su svakako izgradnja auto-puta od Drine prema Bijeljini i projekti odbrane od velikih voda.

Dodik je rekao da je Vučića upoznao i sa problemom migranata, navodeći da je Srbija sa tim problemom suočena daleko više nego RS.

Istakao je da RS nema nameru da pravi sabirne, ili bilo kakve druge centre, te da u tom pogledu nema ni novčanih sredstava koje bi odvojila za podršku i održavanje tih centara.

Tokom izjava, predsednik Udruženja kidnapovanih i nestalih sa Kosova i Metohije Sima Spasić stajao je sa strane, držeći transparent na kojem je pisalo „Evropska unija da omogući potpisivanje pravno-obavezujućeg sporazuma RS sa BiH”.

Nakon izjava, Dodik mu je prišao, a potom ga je Spasić pozvao da dođe u Spomen sobu „Kosmetske žrtve”, gde će biti obeleženo 20 godina od prve masovne otmice Srba.

 

 

Zajednička lista spas za sve Srbe

Ograničenja u istrazi

Dodik: Nećemo dozvoliti sabirne centre za migrante na teritoriji RS

U RS nema uslova za zbrinjavanje migranata

Bez istine nema ni pravde!

Dodik: Jugoslavija je bila velika greška za srpsko nacionalno pitanje

Da li je dovoljna Inckova zabrinutost zbog huškanja na rat?

Vlada Republike Srpske traži osudu pretnji bošnjačkih političkih lidera

Banjalučka sprega tajkuna i politike

SDS i SzP tvrde da ih vlast prisluškuje!

Opozicionari u jednoj koloni!

Sve bolesti zdravstva u BiH

Policija RS dobila savremeni kamp

Neriješena ubistva podrivaju bezbjednost Banjaluke

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button