glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

pristina beograd borisov sajam
jasenovac4 zdravstvo jeremic dinar55 zimonjic4 zvezda777

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Otvoren konzulat Srbije - Trebinjci, dobrodošli u svoju kuću

izvor: agencije  foto:                                                                                                                10.04.2018

 

grigorije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorili su danas u Trebinju Kancelariju Generalnog konzulata Srbije.

Vučić i Dodik su svečano presekli vrpcu, a predsednik Srbije se okupljenim građanima obratio rečima: „Trebinjci, dobrodošli u vašu kuću”.

Kancelarija Generalnog konzulata nalazi se u kući čuvenog Trebinjca Luke Ćelovića, a njen rad značajno će olakšati građanima Trebinja i istočne Hercegovine da brže dođu do srpskih pasoša i drugih neophodnih dokumenata.

Pre otvaranja Kancelarije, Vučić je obišao Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg u Trebinju, sa predsednikom RS Miloradom Dodikom, premijerkom RS Željkom Cvijanović i episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem.

On je razgledao crkvu iz 1888. godine, koja se nalazi u parku Jovana Dučića u centru Trebinja, a koja je obnovljena poslednji put 2008. godine.

Vladika Grigorije je upoznao predsednika Srbije sa istorijatom hrama pored kojeg se nalazi eparhiji dom i biblioteka u kojoj je 1908. godine osnovana Srpska škola.

Vrtić „Srbija” za ostanak i napredak Srba u Trebinju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obećao je danas u Trebinju dalju pomoć i podršku Srbije razvoj tog kraja kako bi, kaže, naš narod opstao i prosperirao na prostorima na kojima vekovima živi.

Vučić je obišao radove na izgradnji vrtića „Srbija”, a ponosnim i srećnim su ga učinila deca koja su ga učinila deca koja su ga dočekala povicima „Srbija, Srbija”.

Ne može, rekao je, da se oseća ponosnije kao predsednik države nego u takvim trenucima i na jednom ovakvom mestu.

Presrećan je i što je urađeno nešto dobro i što se pomoglo građanima Republike Srpske, „kao što su oni pomagali Srbiju kada god je bilo potrebno i kada je bilo moguće”.

Predsednik Srbije je naveo da će vrtić „Srbija” za nešto više od mesec dana biti spreman za tehnički prijem, da će u njemu biti 80 mališana i 20 u jaslicama i da se raduje što će to mesto dobiti jedno moderno zdanje.

Najavio je da će Srbija pomoći finansijski i Mrkonjić grad, kao i obnovu starog grada Trebinje. . .

Prema njegovim rečima, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio ga je za pomoć Srbije izgradnji puta preko Tjentišta, a reč je o nešto većem iznosu, ali će, ističe, i to pitanje biti rešeno, kako bi se obezbedila bolja veza sa Gackom i Fočom.

Kako je rekao, i Srbija i RS pomoći će i mesto Bajci, čiji meštani su, kaže, bili u svim vojskama, a napravili zajednički spomenik.

Prema njegovim rečima, najbitnije je sačuvati naš narod na njegovim ognjištima, obezbediti im ostanak i opstanak i bolju budućnost.

 

 

Otvoren novi granični prelaz između Srbije i Mađarske kod Sombora

Nemačka pojačava "uvoz" medicinskih sestara i tehničara

Strazbur ne da srpsku imovinu u Hrvatskoj

Raspisan Konkurs za programe u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Konkursi za sufinansiranje projekata organizacija iz dijaspore i regiona

Opštine na jugu Srbije pri vrhu po broju vraćenih u procesu readmisije

Dačić naložio hitnu kontrolu po ambasadama

Konkursi Ministarstva kulture i informisanja

Odbor o unapređenju prava manjina u Srbiji i Hrvatskoj

Kakvi su odjeci izložbe o Jasenovcu u UN

Izložba „Jasenovac - pravo na nezaborav" u UN

Zašto se u pasošu menja oznaka državljanstva?

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button