glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

sastanak izbori999 sengen
atif vucic44 prisluskivanje djilas3 lobanje ministar-vukosavljevic-u-zajecaru

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Novi portal Srba u Hrvatskoj Srbi.hr

izvor: agencije  foto:                                                                                                                29.04.2018

 

srbi.hr

 Internet portal Srbi.hr novi je medijski projekat u okviru Odbora za informisanje Zajedničkog veća opština iz Vukovara, pored časopisa "Izvor" koji izlazi od 2006. godine i televizijske emisije "Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema" koja se emituje na Radio-televiziji Vojvodine, satelitskom programu Radio-televizije Srbije i Radio-televiziji Republike Srpske.

 

Portal je pokrenut 2018. godine sa željom i ciljem da svi u Hrvatskoj, ali i izvan nje mogu da pročitaju kvalitetne i proverene vesti, informacije, reportaže i druge zapise o Srbima iz Hrvatske.

Na portalu će se nalaziti tekstovi o srpskoj kulturi, jeziku, tradiciji, istoriji, sa posebnim naglaskom na trenutnu situaciju i današnji život Srba od najurbanijih gradova do najzabačenijih sredina u kojima žive pripadnici srpske zajednice.

"Želja nam je da informacije koje plasiramo budu više od onoga što se o Srbima u Hrvatskoj može pročitati i saznati na stranicama drugih novina i portala, više od običnih agencijskih vesti, bez kopiranja i jednostavnog prenošenja onoga što o nama pišu drugi", stoji na portalu.

Cilj pokretanja portala je da brže plasiramo informacije o Srbima u Hrvatskoj", rekao je Nikola Milojević, urednik Srbi.hr i ujedno i novinar dvomesečnika „Izvor" i TV produkcije „Hronika Slavonije, Baranje i zapadnog Srema".

Prirodno je bilo da nakon časopisa i emisije, otvorimo i portal. Mi ćemo proizvoditi skoro sav sadržaj koji će biti plasiran. Nemamo dopisnike koji bi pokrili sve oblasti u Hrvatskoj, ali ovo je korak napred za informisanje Srba u Hrvatskoj", kaže Milojević.

Nikola Milojević je 2015. godine bio jedan od polaznika prakse za novinare - pripadnike srpskih zajednica iz regiona koje je organizovalo Udruženje novinara Srbije (UNS) uz finansijsku podršku Ministarstva spoljnih poslova - Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.

Redakciju Srbi.hr čine novinari časopisa i emisije Odbora za informisanje ZVO - Jadranka Jaćimović-Ivan, Srđan Sekulić, Vaska Radulović, Zoran Popović, Stana Nemet, kao i zamenik urednika Slavko Bubalo.

 

 

EU: Za ulazak sa Balkana u Šengen potrebna dozvola i sedam evra takse

Kultura Balkana predstavljena u Briselu

Teško do nadoknade za srpsku imovinu u Hrvatskoj

Otvoren konzulat Srbije - Trebinjci, dobrodošli u svoju kuću

Otvoren novi granični prelaz između Srbije i Mađarske kod Sombora

Nemačka pojačava "uvoz" medicinskih sestara i tehničara

Strazbur ne da srpsku imovinu u Hrvatskoj

Raspisan Konkurs za programe u Kulturnom centru Srbije u Parizu

Konkursi za sufinansiranje projekata organizacija iz dijaspore i regiona

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button