glavniBanner

 

Homepage Übersetzung  

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

eu_nezaposlenost3 skupstina kosova 2 brisel 1
ministarstvo kulture zastave wordcamp Egzit radonjic

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

Janković: Nisam dosad dobio poziv za skup u Srebrenici

 

izvor : agencije  foto:

21.06.2017.

Jankovic_1

Ćamil Duraković tvrdi da se lider Pokreta slobodnih građana ne odaziva na njegov poziv da dođe na Memorijalni skup 11. jula

* Posle najave tužbe Duraković se izvinio zbog izjave da je Saša Janković bio sa Vojislavom Šešeljem u Bijeljini tokom rata

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković za Danas kaže da nije dobio poziv da ode u Srebrenicu 11. jula na memorijalni skup kojim se obeležava 22. godišnjica genocida nad bošnjačkim stanovništvom.

Na pitanje hoće li otići ako poziv stigne, Janković je odgovorio: "Zaista nisam spreman da spekulišem o tome." Saša Janković je juče najavio tužbu protiv Ćamila Durakovića, predsednika Organizacionog odbora za obeležavanje 22. godišnjice genocida u Srebrenici, koji je gostujući na TV N1 rekao da je čuo da je početkom 90-ih, odnosno tokom rata Janković bio u Bijeljini sa Vojislavom Šešeljem. Duraković mu se nakon toga izvinio.

"Ja mu se izvinjavam, zašto se ne bih izvinio nekome ako sam čuo o njemu laž. Bilo bi neprincipijelno s moje strane da mu se ne izvinem. Izvinjavam se ako smo čuli laž. Prije svega ja se ne sjećam da sam išta tvrdio, ja sam rekao da sam u neformalnim razgovorima to čuo. Tvrditi i čuti su dvije različite stvari, nije to moja tvrdnja. I on sam ako pogleda, a ne da gleda u naslov - vidjet će da sam drugačije rekao", kazao je Duraković prilikom izvinjenja.

Duraković je, u razgovoru o tome ko će iz Srbije doći na obeležavanje godišnjice genocida u Srebrenici, rekao da je neformalno čuo da Janković tokom rata bio u Bijeljini sa Šešeljom. "Čuo sam to neformalno. Ali mi gledamo šta je sadašnjica i ako je neko doživio katarzu kao on, ja lično nemam s tim problema. Ipak desi se da neko prikriva biografiju." Kako je naveo, Jankoviću je poziv poslat na imejl adresu i da odgovor nije stigao.

"U pokušaju da dođemo do gospodina Jankovića od naših izvora u Srbiji smo saznali, odnosno čuli da je on 1991,1992. bio u Bijeljini sa Arkanovcima, Šešeljovcima, ne interesuje me. Ja sam to čuo. Ne tvrdim. I evo, ponovo ne tvrdim, jer nisam bio u Bijeljini, nisam ga vidio i nisam siguran u to, ali sam čuo", pojasnio je Duraković.

Na pitanje ko su osobe od kojih je Duraković čuo te navode, on je odgovorio:

"Ne bih eksplicitno iznosio imena. Izvori su iz Srbije, od ljudi koje mi poznajemo. Da li su oni izmislili to, ili pokušavaju da naruše kredibilitet gospodina Jankovića neka on to s njima rješava."

Kako je naveo, namera nije da se neko napada, kao što je krenuo Janković i njegove pristalice. "Ukoliko nije, trebao je reći nisam - idemo dalje. Mi smo čuli. Šta treba da ratujemo preko društvenih mreža ili medija s time što smo mi čuli. Iako smo čuli, to nas ne zanima, pozvali smo ga. Takvo je pitanje novinarke bilo koncipirano. Mi smo ga pozvali zbog onoga što radi danas, i ako je čovjek doživio katarzu i osjeća to tako - mi nemamo problem s tim šta je bio", poručio je Duraković Jankoviću.

Nakon jutarnje izjave Durakovića, reagovao je Janković i na svom Tviteru napisao: "Izjavili ste, Ćamile Durakoviću, groznu klevetu. Recite od koga ste 'čuli' da vas obojicu (oboje) tužim, ili se izvinite."

Podsetimo, prošlog 11. jula je na obeležavanju zločina u Srebrenici bio Čedomir Jovanović, lider Liberalno-demokratske partije. Prethodno je na 20. godišnjicu otišao i Aleksandar Vučić u svojstvu premijera, kada je bio napadnut kamenicama. Povodom toga vođeno je više istražnih postupaka, između ostalog i u Srbiji protiv dvojice pripadnika MUP Srbija koji su objavili da su neovlašćeno boravili na teritoriji druge države i bili nepripremljeni i neobučeni za tako nešto.

 

 

Dijalog Beograda i Prištine vode predsednici?

Dva nova poglavlja za Srbiju, puževom brzinom napred

Berg: Zapadnom Balkanu potrebno poboljšanje infrastrukture

Mandatarku Brnabić napadaju homofobi, spasavaju politički interesi

Anketa: Pozitivan stav prema migrantima ima 43,3 odsto gradjana

Srbija menja Ustav: U prvom planu sudstvo, a ne Kosovo

U Srbiji skoro 28.000 lica sa izbegličkim statusom

Podrška Ani Brnabić/Ceo savez za vladu ili slede vanredni izbori?

Odlaže se formiranje kabineta Ane Brnabić?/Brnabić: Najvažnije obezbediti stabilnu većinu u Skupštini

Nemački mediji: Ima li nade za Srbiju?

Brnabić: O ekspozeu i sastavu Vlade – prvo pred poslanicima/Vladajuća većina (ne) baš zadovoljna izborom Ane Brnabić

Ana Brnabić sedmi premijer od 2000. godine

Brajan Hojt Ji: Vučić intervenisao kod Dodika zbog referenduma

Zvanična potvrda iz Brisela – 20. juna otvaranje još dva poglavlja

MUP dostavio izveštaj tužilaštvu o rušenju u Savamali

U Srbiji boravi više od 2.500 dece izbeglica i migranata

Evropski parlament traži otvaranje poglavlja sa Srbijom i uspostavljanje ZSO

Balkanu treba 25 godina da dostigne EU

Opozicija planira savez bez grešaka DOS

Vojno balansiranje Srbije: I Rusija i NATO

EP: Otvoriti nova poglavlja, Srbija bitno napredovala u dijalogu s Prištinom

 

 

 

kontakt

uslovi koriscenja

naslovna

servis