glavniBanner

 

Homepage Übersetzung  

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

eu_nezaposlenost3 skupstina kosova 2 brisel 1
ministarstvo kulture kalemegdan zastave studenti petrovic5

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

Svetski mediji i domaće zvezde: Najbolji je „Egzit“

 

izvor : agencije foto:

21.06.2017.

 

Egzit

Mediji širom planete nisu štedeli reči hvale o programu, pa je ugledni britanski Gardijanprezentujući listu onih koji će početkom jula nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi prokomentarisao: „Ne, ovo nije vaša lista želja, ovo su hedlajneri festivala 'Egzit' u Srbiji!“.

Britanski Miror izvođače ovogodišnjeg „Egzita“ nazvao je „blokbaster hedlajnerima“, a srpska javnost već je upoznata sa činjenicom da je čuveni modni magazin Vog ovogodišnji „Egzit“ proglasio obaveznim na svojoj listi.

Ipak, ona krunska potvrda kvaliteta stigla je od Bi-Bi-Sija, koji je pre par dana napisao: „Ovakav program govori za sebe i 'Egzit' čvrsto svrstava među najbolje festivale sveta“. 

Sa takvim ocenama slaže se i direktor i osnivač „Egzita“ Dušan Kovačević koji je rekaoTanjugu da bi se po reakcijama na listu učesnika koje stižu sa svih strana sveta moglo zaključiti da će prestojeći „Egzit“ biti nešto sasvim posebno.

Nabrajajući učesnike predstojećeg „Egzita“, Kovačević je posebno istakao najznačajnije predstavnike rok scene osamedesetih godina – "Jesus and Mary Chain", odnosno devedesetih – „Oejzis“ sa frontmenom Lijamom Galagerom koji će nastupiti na Petrovaradinskoj tvrđavi, te jedan od najvećih savremenih bendova „Kilers“.

Poseban specifikum, po rečima Kovačevića, činjenica je da će na njemu nastupiti „vazemaljska liga bendova“ čiji se koncerti ne dešavaju tako često. „Poslednjih desetak godina na 'Egzitu' smo iz te lige imali samo Robija Vilijamsa, pre svega zbog visoke cene tih izvođača, zbog cene karata koju ovo tržište ne može da isprati. Naš fokus je pravljenje jednog od najboljih festivala, a ne pravljenje solo koncerata, ali smo sada prepoznali želju ovdašnje publike da doživi ono što doživljava publika u SAD, Nemačkoj, Engleskoj i drugim velikim zemljama i napravili smo taj koncept 'nultog dana' gde ćemo dovoditi upravo predstavnike te vanzemljske lige“, istakao je Kovačević.

Pojasnio je da najveće muzičke zvezde nije ni moguće uklopiti u standardan festivalski program jer su to ogromne produkcije koje zahtevaju posebnu pripremu. Osim rok ikona, na Petrovaradinskoj tvrđavi će nastupiti i svi najbolji što elektronska muzika u ovom trenutku može da ponudi, a to su Solomun i Dikson, Džef Mils, Nina Kravic i mnogi drugi.

Izazov je da nadmašimo sebe iz godine u godinu. Prethodnih godina imali smo 'Egzit' festivale sa ogromnim brojem posetilaca, tvrđava je bila prepuna i baš kada smo pomislili da je nemoguće nadmašiti taj rekord, i sami sebe smo iznenadili konceptom 'nultog dana'“, naglasio je Kovačević.

Naša velika glumica Anica Dobra kaže da je program „Egzita“ dobar i da veruje da će svi koji dođu na Petrovaradinsku tvrđavu, među kojima će, kako je rekla, biti i ona, uživati.

Veliki sam obožavalac 'Kilersa' i i mislim da 'Egzit' treba da bude zadovoljan programom, kao i mi koji ćemo biti na 'Egzitu', a ako bi trebalo da se favorizuje bilo ko od izvođača, onda bi to bio sam Festival“, rekla je Anica Dobra.

Aničin kolega glumac Viktor Savić, kaže da je program odličan jer „stvarno dolaze svi živi“ i ističe da mu je Dens arena pruža poseban doživljaj jer posebno voli elektronsku muziku. 

Dens arena je mesto gde dolaze broj jedan di-džejevi na svetskoj sceni, tamo se stalno nešto dešava i živim za tih pet dana. Ove će godine izgleda 'Egzit' nadmašiti i sam sebe“, rekao je popularni glumac.

I naš vodeći di-džej sa svetskom karijerom Marko Nastić kaže da se ove godine na Petrovaradinskoj tvrđavi dešava nešto posebno.

Kada pogledam ko sve dolazi, ove godine Egzit ima stvarno najjači program ikad dosad, a kad tome dodamo da traje pet dana i da su nultog dana 'Kilersi', jasno je da je reč o specijalnoj godini“, rekao je Nastić.

I popularni radijski tandem voditelja iz Novog Sada Daško i Mlađa raduje se spisku izvođača, a Mladen Mlađa Urdarević kaže da je po njegovom mišljenju ovo najbolji „Egzit“ do sada, dok njegov kolega Daško Milinović u svom stilu dodaje: „Spremni smo da džedžimo na Tvrđavi svih pet dana“.

 

 

 

Bisera, Vasil, Rambo, Darko, Kendi na „Nišvilu 2017“

Uroš Đurić: Živimo u rasulu

Bitef: Spektakl na "Olimpu"

Kultura odbrana od globalizma

Okupacija kulture

Nagrade prave lažnu sliku

Milioni za tehno žurke, pare i za koncerte!

62. Sterijino pozorje: Kukavičluk ili spinovanje?

Pištalo: Mladi na Zapadu život počinju kao robovi

Legendarni Džimi Barka još živi

Žiri Sterijinog pozorja nije nagradio nijednu predstavu

Strategija za kulturu: Renoviranje i izgradnja novih objekata, promovisanje manjina i nevladinog sektora

Bez otkupa dela hit pisaca

Ministarstvo koči pisce?

NOĆ MUZEJA: Zabava za sve generacije

Drašković: Talentovani smo da propustimo svaku priliku

Noć muzeja u Beogradu, širom Srbije i Evrope

Počeo 70. Kanski filmski festival

Zograf: Crtanje nije šalabajzerski posao

Vespa "Nole" i tajne Koreje

Nezaboravna rok dekada

Dodeljene nagrade najboljim dokumentarnim filmovima Beldoksa

Slike umanjuju patnje sveta

„Živela umetnost” od danas u Veneciji

 

 

 

kontakt

uslovi koriscenja

naslovna

servis