glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

brisel-eu vucic8 izbori 5
GRANICA11 mediji gik Izlozba-Andricgrad srbija8888 Djokovic1111111

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Istraga o ubistvu Ivanovića ide 'dobrim smerom'

izvor: rse  foto: rfe                                                                       20.01.2018.

zapaljen auto

Kosovo je na dobrom putu u rasvetljavanju slučaja ubistva Olivera Ivanovića u Severnoj Mitrovici, kažu kosovski zvaničnici. Iz Policije Kosova navode da je utvrđeno da poslednji vlasnik automobila, koji je zapaljen nakon ubistva Ivanovića, ima prebivalište u Srbiji.

Kosovo je odbilo da dopusti Srbiji da se uključi u istragu ubistva, ali je potvrdilo saradnju u razmeni informacija. Zbog toga je Kosovo u četvrtak Vladi Srbije uputilo nekoliko zahteva Policije i Tužilaštva Kosova.

Ministar pravde Abeljard Tahiri izjavio je u petak da su institucije Kosova na dobrom putu da rasvetle slučaja ubistva Ivanovića, odbornika Skupštine opštine Severna Mitrovica i čelnika inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" (SDP).

Tahiri je prilikom posete zatvoru u Smrekovnici rekao da je Kosovo za saradnju sa Srbijom u ovom slučaju, te istakao da je u četvrtak podneo zahteve Policije i Tužilaštva Kosova Vladi Republike Srbije.

"Nije prvi put da sarađujemo sa Republikom Srbijom. Bilo je na desetine slučajeva kada smo razmenjivali informacije u vezi različitih slučajeva na zvaničnom nivou. Činjenica da danas postoji komunikacija između Ministarstva pravde Kosova i Ministarstva pravde Srbije, znači da se radi o komunikaciji između dveju država", kazao je Tahiri.

"Mi ćemo sarađivati do one mere dok ne uspemo da rasvetlimo ovaj poslednji slučaj, a to je ubistvo Olivera Ivanovića. Razmenićemo svaku informaciju. Takođe smo tražili informacije od njih i čekamo da ih dostave policiji i tužilaštvu. Mislim da su institucije Kosova na pravom putu kada je u pitanju rasvetljavanje ovog slučaja", ocenio je Abeljard Tahiri.

Zamenik direktora regionalne policije Sever Besim Hoti izjavio je za Radio Slobodna Evropa da je putem međunarodnih organizacija, koje su na zahtev kosovske Policije izašle u susret, utvrđeno poreklo automobila koje je pronađeno spaljeno nakon ubistva Olivera Ivanovića, kao i lanac vlasništva automobila, do zadnjeg vlasnika, čije je prebivalište u Srbiji.

U toku je razmatranje prikupljenog materijala kao što su video snimci, a uzete su i izjave nekoliko svedoka, kazao je on.

Kako je dodao Hoti, istraga vezana za ubistvo Ivanovića odvija se punim intenzitetom od istražne radne grupe pod ovlašćenjem javnih tužilaca.

"Istražnu radnu grupu čine tim istražnih policajaca i brojnih eksperata sa glavnog i lokalnog nivoa. Kad kažem lokalni nivo, to je regionalna policijska direkcija Sever i radna grupa istražnih policajaca glavne direkcije (iz Prištine), u uskoj saradnji sa pripadnicima Eulexa", naveo je Hoti.

Slučaj je pod nadležnošću dva tužioca, jednog Srbina i jednog Albanca.

Tužilac u slučaju Nijazi Ređa izjavio je za RSE da istraga teče dobro i da postoji dobra saradnja regiona Sever sa odeljenjem teškog kriminala u Prištini.

"Radovi su koordinisani. Sve što se radi, radi se u dogovoru između njih. Do sada nema nikakvih problema", kazao je Ređa.

Ono što se očekuje je izveštaj o snimcima koje su toga dana zabeležile kamere ispred kancelarije Ivanovića i u gradu.

Oliver Ivanović je bio odbornik u Skupštini opštine Severne Mitrovice i čelnik inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".

Ubijen je ispred svoje kancelarije 16. januara. Počinioci zločina još nisu pronađeni, a nalaz obdukcije je pokazao da je Ivanović ubijen sa šest metaka.

slobodnaevropa.org

 

Vučić  na Kosmetu, "poruka jedinstva i snage"

Nemački mediji: Sever Kosova je mafijaška crna rupa

Kosovska policija preuzela snimke sa sigurnosnih kamera/Drecun: Informacije o ubistvu Ivanovića da daju Kadri Veselji i Vašington/Mitrovica ispratila Ivanovića

Predsednik i Vlada Kosova osudili ubistvo Ivanovića/Misija OEBS-a osudila ubistvo lidera kosovskih Srba

Ubijen Oliver Ivanović

Pasoš za čekanje u redu

Komersant: Kosovo pod nevidjenim pritiskom Zapada zbog Specijalnog suda

Specijalni sud ili izolacija Kosova

Oštro upozorenje Kvinte Prišini

Koga na Kosovu plaše optužnice za ratne zločine?

Haradinaj: Rusija ne može u dijalog, davno se povukla

Neuspeli pokušaj ukidanja Specijalnog suda

Konstituisane Skupštine u opštinama sa srpskom većinom na KiM

Kosovo traži da EULEX ide

Kosovo uništilo mrežu za regrutovanje militanata

Unmik: Posredovali smo na osnovu Rezolucije 1244

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button