glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

zastava4 abe-av Oliver-Ivanovic
abe srbska cast migranti-1 sahara srbija rukomet novak444444

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Predsednik i Vlada Kosova osudili ubistvo Ivanovića/Misija OEBS-a osudila ubistvo lidera kosovskih Srba

izvor: agencije  foto:                                                                         16.01.2018.

vlada-kosova

Predsednik i Vlada Kosova osudili ubistvo Ivanovića

 

Predsednik Kosova Hašim Tači oštro je osudio ubistvo čelnika inicijative "Sloboda demokratija pravda" (SDP) Olivera Ivanovića.

Oliver Ivanović je podlegao ranama nakon napada vatrenim oružjem u 8.15 časova po lokalnom vremenu ispred njegove kancelarije u Severnoj Mitrovici.

"Pozivam organe reda da što pre rasvetle okolnosti ubistva i da počinioce izvedu pred lice pravde", kazao je prvi čovek Kosova.

Hašim Tači je apelovao kod građana svih zajednica na severu zemlje da sarađuju sa nadležnim organima kako bi se ovaj slučaj rasvetlio.

Oštra osuda ubistva Ivanovića stigla je i iz Vlade Kosova koja je istakla da je nasilje neprihvatljivo bez obzira od koga dolazi i protiv koga je usmereno.

"Vlada Republike Kosova smatra da čin ubistva Olivera Ivanovića dovodi u izazov vladavinu zakona i svaki napor za uspostavljanjem reda na celoj teritoriji Kosova", navodi se saopštenju.

Vlada Kosova poziva građane na saradnju sa nadležnim organima u rasvetljavanju ovog slučaja, a od bezbednosnih organa se zahteva da se počinioci zločina izvedu pred pravdu.

Misija OEBS-a osudila ubistvo lidera kosovskih Srba

 

Šef Misije OEBS-a na Kosovu (Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju) ambasador Jan Braathu šokiran je i duboko ožalošćen vešću da je danas u Severnoj Mitrovici ubijen Oliver Ivanović.

"Bio je je jedan od najistaknutijih predstavnika kosovskih Srba skoro dve decenije. On je demonstrirao neumorno angažovanje u korist svoje zajednice i bio je veoma uvažen sagovornik na Kosovu", rekao je ambasador Braathu.

Ubistvo Olivera Ivanovića izaziva duboku uznemirenost, istakao je.

"Tokom ovih godina imao sam privilegiju da ga lično poznajem i uvek sam se divio njegovom intelektu, staloženosti i posvećenosti. Videti da jedan političar može da bude hladnokrvno ubijen u 2018. na Kosovu je razorna pomisao. Na najstrožiji mogući način osuđujem ovaj gnusni čin i pozivam organe za sprovođenje zakona, ali i sve aktere, da učine sve što je moguće da se počinioci izvedu pred lice pravde. Ovo će biti veliki test za vladavinu prava na Kosovu", kazao je Jan Braathu.

Misija OEBS-a na Kosovu upućuje iskreno saučešće porodici, prijateljima i saradnicima Olivera Ivanovića.

 

 

Ubijen Oliver Ivanović

Pasoš za čekanje u redu

Komersant: Kosovo pod nevidjenim pritiskom Zapada zbog Specijalnog suda

Specijalni sud ili izolacija Kosova

Oštro upozorenje Kvinte Prišini

Koga na Kosovu plaše optužnice za ratne zločine?

Haradinaj: Rusija ne može u dijalog, davno se povukla

Neuspeli pokušaj ukidanja Specijalnog suda

Konstituisane Skupštine u opštinama sa srpskom većinom na KiM

Kosovo traži da EULEX ide

Kosovo uništilo mrežu za regrutovanje militanata

Unmik: Posredovali smo na osnovu Rezolucije 1244

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button