glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

skupstina000 skoplje_3 nato1
ante-nobilo fake news skupstina666 festival-nauke dijalog derbi-1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Konstituisane Skupštine u opštinama sa srpskom većinom na KiM

izvor: evn  foto: vn                                                                         14.12.2017

konstitutivneá-sednica

Simbolično, u 12 sati i 44 minuta, u severnoj Kosovskoj Mitrovici i ostalih devet opština sa srpskom većinom na KiM juče su održane konstitutivne sednice SO na kojima je izabrano novo rukovodstvo

Simbolično, u 12 sati i 44 minuta, u severnoj Kosovskoj Mitrovici i ostalih devet opština sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji juče su održane konstitutivne sednice SO na kojoma je izabrano novo opštinsko rukovodstvo.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić i 18 odbornika koji su na lokalnim izborima 22. oktobra dobili najviše glasova birača položili su zakletve i potpisali svečane izjave.

U prvom obraćanju odbornicima Goran Rakić je zahvalio građanima na velikoj podršci koju su pružili svim kandidatima Srpske liste i njemu lično.

- Ja kao gradonačelnik i vi kao odbornici, bićemo uvek na usluzi svojim sugrađanima i svom gradu bez obzira na nacionalnu, versku ili partijsku pripadnost. Od vas očekujem konstruktivne predloge, a naš prioritet biće bolji život građana - rekao je Rakić, koji je, kao i u prethodnom mandatu, za svog zamenika imenovao Aleksandra Spirića odbornika liste Srpska.

Početak mandata i konstituisanje opštinskih vlasti u svih 10 opština sa srpskom većinom čestitao je i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić ističući da će Srpska lista u predstojećem periodu „odgovornim odnosom prema nacionalnim interesima i stručnim rukovođenjem lokalnim organima vlasti morati da opravda ukazano poverenje građana i države Srbije“. 

 

Srbi na Kosovu i Metohiji zaslužuju da teškoće njihovog življenja u južnoj pokrajini budu u najvećoj mogućoj meri amortizovane savršenim funkcionisanjem srpskih lokalnih samouprava, u skladu sa Rezolucijom 1244 SB UN i Briselskim sporazumom. Verujem da će uslovi života naših sugrađana na Kosovu i Metohiji biti još bolji pošto srpska samouprava bude dodatno ojačana formiranjem Zajednice srpskih opština – navodi se u saopštenju i podseća da je prošlo 1700 dana otkako je Priština preuzela obaveze u vezi sa formiranjem ZSO.

Ovom prilikom još jednom i predstavnike privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji i međunarodnu zajednicu podsećam na činjenicu da najvažniji segment Briselskog sporazuma do danas nije sproveden“ – kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.

GURIŠIĆ PONOVO NA ČELU SKUPŠTINE 
Odlukom odbornika koji su tajno glasali , odbornik Srpske liste Dejan Gurišić i u narednom periodu biće predsedavajući Skupštine opštine, a njegov zamenik biće odbornik iz redova nevećinske zajednice Baškim Cimilji. 
SO Severna Mitrovica broji 19 odbornika, 16 odborničkih mesta pripalo je srpskoj, a tri nevećinskoj zajednici.

novosti.rs

 

Kosovo traži da EULEX ide

Kosovo uništilo mrežu za regrutovanje militanata

Unmik: Posredovali smo na osnovu Rezolucije 1244

Vlada Kosova za korekciju granice sa Crnom Gorom

Koha: Sporazum Srbije i Kosova do 2019, Srbija u EU do 2025.

Srpskoj listi najviše mesta gradonačelnika na Kosovu, slede DSK i ABK/Đurić: Srpska lista apsolutni pobednik lokalnih izbora na KiM

Kuda ide Kosovo u briselskom dijalogu?

Srpske sudije počinju da rade po zakonima Kosova

Samoopredeljenje učvrstio poziciju?

Pobeda Srpske liste u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu

Lokalni izbori na Kosovu i Metohiji

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button