glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

ivanovic1 vlada kosova dacic-pg
abe-av srbska cast migranti-1 viktor7777 Reprezentacija-Srbije zvezda-himki

Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Kosovska policija preuzela snimke sa sigurnosnih kamera/Drecun: Informacije o ubistvu Ivanovića da daju Kadri Veselji i Vašington/Mitrovica ispratila Ivanovića

izvor: agencije  foto:                                                                         17.01.2018.

kuca oi

Kosovska policija preuzela snimke sa sigurnosnih kamera

KOSOVSKA MITROVICA – Kosovska policija preuzela je snimke sa sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, izjavio je danas regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

On je rekao da su istražitelji IT sekcije preuzeli snimke koji bi mogli da koriste u istrazi povodom ubistva Ivanovića.

Bojić nije mogao da precizira šta se tačno nalazi na snimcima.

Na kući u kojoj je sedište Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda” u Severnoj Mitrovici ispred koje je ubijen Oliver Ivanović, nalaze se sigurnosne kamere.

Ukoliko su one bile u funkciji onda su nesumnjivo zabeležile i trenutak kada je Ivanović upucan, prenosi Radio Kontakt Plus.

Prema dosadašnjim podacima iz istrage i sa obdukcije tela Olivera Ivanovića, poznato je da je pogođen sa šest metaka, a da su hici ispaljeni iz vozila u pokretu.

Osim toga, pronađeno je jedno zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića.

Kosovska policija ističe da je na mestu napada na Olivera Ivanovića našla „određene dokaze koji će se koristiti u daljem toku istrage”. 

Drecun: Informacije o ubistvu Ivanovića da daju Kadri Veselji i Vašington

Oliver Ivanović nije bio politički problem za aktuelnu vlast i država je sve učinila da mu pomogne kada je bio u pritvoru, kaže funkcioner SNS Milovan Drecun i dodaje da prave informacije o ubistvu treba daju Kadri Veselji ali i Vašington.

Po nekim nagoveštajima, kako je rekao, istraga od pojedinaca na Kosmetu, ali i van njega, usmerena se u pogrešnom pravcu i da za to imaju podršku pojedinaca u centralnoj Srbiji i pojedinih opozicionih političara.

Dilema je sledeća da li je ubistvom Ivanovića završen plan, posao ili treba da bude početak realizacije nekog novog plana koji treba da destabilizuje sever Kosova”, pita se Drecun.

Drecun kaže da je jasno ko ima informacije o ubistvu i da ih treba tražiti od Kadrija Veseljija, predsednika prištinskog parlamenta za koga kaže da je šef Tačijeve ilegalne službe Šik.

Šik raspolaže informacijama ko stoji iza ubistva, ko su izvršioci, nalogodavci. Oni više godina pokušavaju destabilizaciju severa Kosova”, tvrdi Drecun.

Takođe, dodaje on, treba pitati i Stejt department na osnovu kojih informacija su napravili analizu da su mogući neredi na severu Kosmeta.

Voleo bih da Vašington sada stavi na raspolaganje obaveštajne informacije na osnovu kojih je Stej department napravio alalizu. Da li je pre mesec dana došla grupa profesionalnih pucača iz jedne Evropske zemlje u Albaniju”, zaključio je Drecun.

Oliver Ivanović nije bio politički problem za aktuelnu vlast da bi ona želela da ga politički ućutka. Ova država je učinila sve da pomogne odbranu Olivera Ivanovića, plaćali smo advokate, država Srbija je dala garancije da se brani sa slobode, rekao je Drecun za Pink.

On je dodao da je Ivanović imao „pozitivnu komunikaciju sa aktuelnom vlašću i sa predsednikom Srbije Aleksandronm Vučićem i da su nedopustive insinuacije da je „Beograd crtao metu”.

Oni koji to govore crtaju metu na glavu predsednika Vučića. Kažu „Srbija je trebalo da spreči”, a znaju da imamo ograničene kapacitete na Kosmetu. Pitam se zašto sa svim kapacitetima države nisu sprečili ubistvo Đinđića”, rekao je Drecun.

Mitrovica ispratila Ivanovića

Više stotina građana Severne Mitrovice ispratilo je telo Olivera Ivanovića pre 11 časova iz kancelarije inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" u Severnoj Mitrovici ispred koje je u utorak ubijen.

Povorka se kretala prema izlazu iz Severne Mitrovice, odakle će telo biti prebačeno za Beograd.

Oliver Ivanović će biti sahranjen u Beogradu u četvrtak, u Aleji Velikana.

Opelo služi vladika raško-prizrenski Teodosije, sa monasima i sveštenicima Srpske pravoslavne crkve.

Građani su tokom cele noći odavali poslednju poštu Oliveru Ivanoviću, paleći sveće na mestu gde je ubijen.

 

 

Predsednik i Vlada Kosova osudili ubistvo Ivanovića/Misija OEBS-a osudila ubistvo lidera kosovskih Srba

Ubijen Oliver Ivanović

Pasoš za čekanje u redu

Komersant: Kosovo pod nevidjenim pritiskom Zapada zbog Specijalnog suda

Specijalni sud ili izolacija Kosova

Oštro upozorenje Kvinte Prišini

Koga na Kosovu plaše optužnice za ratne zločine?

Haradinaj: Rusija ne može u dijalog, davno se povukla

Neuspeli pokušaj ukidanja Specijalnog suda

Konstituisane Skupštine u opštinama sa srpskom većinom na KiM

Kosovo traži da EULEX ide

Kosovo uništilo mrežu za regrutovanje militanata

Unmik: Posredovali smo na osnovu Rezolucije 1244

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button