glavniBanner
Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi Banner468x60-naslovna-drugi

 

Homepage Übersetzung  

brisel eu7 mip11
bih pasos litijum mrkonjic slike filip0 paunovic1

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Dodik pozvao na novu odluku o referendumu

izvor: agencije  foto:                                                                                                              06.11.2017.

dodik000 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je opoziciju da sa vlasti zajedno kreira novu odluku koja bi se odnosila na održavanje referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Narodna skupština Republike Srpske počela je danas posebnu sjednicu na kojoj bi trebalo da se suspenduje odluka o provođenju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

Dodik je na početku sjednice rekao da je važan konsenzus o ovom pitanju, jer je opozicija u RS vlast na nivou BiH.

"Referendum je sveto pravo Republike Srpske za koje će se Srpska nastaviti boriti i doći u poziciju da može da ga održi o svakom pitanju važnom za njenu egzistenciju", rekao je Dodik.

Povlačenje odluke o referendumu zatražili su poslanički klubovi vladajuće većine - Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, Demokratskog narodnog saveza i Socijalističke partije, kao i poslanici Slobodnog demokratskog srpskog kluba.

Skupština RS donijela je 15. jula 2015. godine odluku o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH, ali je odluka zvanično objavljena u Službenom glasniku RS tek u septembru ove godine.

Odluka o referendumu je objavljena pošto je opozicija zaprijetila krivičnim prijavama protiv svih koji su odgovorni za to što se odluke parlamenta ne objavljuju u Službenom glasniku.

Odluka o raspisivanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH donesena je na inicijativu predsjednika RS Milorada Dodika, koji je nakon njenog objavljivanja u Službenom glasniku odlučio da bude poništena.

Dodik je taj potez obrazložio time što, kako je naveo, opozicija ne želi da podrži održavanje referenduma, odnosno činjenicom da o tom pitanju ne postoji konsenzus svih srpskih parlamentarnih stranaka.

Opozicioni Savez za promene ocijenio je ranije da je Dodik pokrenuo suspenziju referenduma strahujući od reakcije međunarodne zajednice, koja se oštro usprotivila održavanju referenduma o radu Suda i Tužilaštva BiH.

 

 

Hvatanje voznog reda

RS u izveštaju SBUN: SDA pretvara BIH u utočište džihadista

Morbile prete i RS!

Autoput do Sarajeva: Konsenzus povezuje Tuzlu i Bijeljinu

Odbačena krivična prijava Majki Srebrenice protiv Milorada Dodika/Dodik: Ovo nije sultanat, niti će ikada biti

Parlament RS usvojio Rezoluciju o vojnoj neutralnosti/Salkić: Odluka je neustavna

Dodikov vojni model neutralnosti

Dodik traži produženje roka za održavanje referenduma

Od EBRD za auto-put kroz Srpsku 70 miliona KM

Dodik plaća novcem Vlade Srbije

Cela Bosna za istim stolom?

Dodik : Srbi da izadju iz institucija tužilaštva/Bratunac: Sramota do neba/ Majke Srebrenice: Ima božije pravde, jer Orić nije kriv

RS još bez glavnog revizora

Dodik: Ne propustiti nijedan trenutak da obezbedimo status/Mene tuže, a "Njujork tajms" ne

Narod da sazna šta se dešava u RS

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button