glavniBanner

 

Homepage Übersetzung  

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

vucic-turska eu_posao fiat2
potencijal skupstina333 sofest11 sirmijum pejovic

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

Dodik: Tajna služba BiH prisluškuje državni vrh Srbije, a verovatno i Hrvatske

 

izvor : agencije  foto:

10.07.2017.

 

dodik77

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Obaveštajno-bezbednosna služba BiH (OBA) prisluškuje državni vrh Srbije, a verovatno i Hrvatske.

"Pre pola godine dat je nalog za prisluškivanje državnog vrha Srbije. Mislite li da to ne čine i u slučaju Hrvatske? Ja verujem da se to dogadja", rekao je Dodik za "Večernji list", izdanje za BiH.

Ocenivši da "nema ništa gore za jednu zemlju, posebno onu kakva je BiH, da njom upravlja tajna policija", on je rekao da OBA "funkcioniše tako da uništi srpski i hrvatski identitet i da od njih pravi neprijatelje".

"Šef OBA Osman Mehmedagić Osmica nazove poslanike, čak i pojedine Srbe, i onda kreiraju zaključke. Osmica je direktni izdanak rigidne strukture SDA. Glavni likovi koji ne odgovaraju toj politici su (Dragan) Čović i (Milorad) Dodik", kazao je predsednik RS.

Prema njegovim rečima, bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović "želi da se reši dve osobe, a to su Dodik i Čović".

"To je otišlo i kod stranaca, pa onda su i oni to tako prihvatili….OBA nije naša služba. To je nama neprijateljska služba. Mi je tako i posmatramo", istakao je Dodik.

Upitan da li je moguće da Zagreb i Beograd poprave odnose, on je ocenio da je to potrebno, jer Hrvati i Srbi nose teško breme istorije.

"To se ne može zanemariti u našim medjusobnim odnosima. Ali su se i okolnosti promenile u posljednjih 20-ak godina. Hrvati su dobili vlastitu državu, Srbi su dobili svoje dve države Srbiju i Republiku Srpsku", kazao je Dodik.

Navodeći da bi odnosi izmedju Srba i Hrvata trebalo da se normalizuju, on je rekao da Srbi u BiH nastoje pomoći ostvarenju prava Hrvata u toj zemlji.

Ta podrška, dodao je, nije kalkulantska, već Srbi to rade jer i za sebe žele ono što Hrvati traže.

"To nije na štetu Bošnjaka. Ni u kom slučaju, nego je reč o pokušaju da se Bošnjaci nateraju da odustanu od majorizacije i svojatanja BiH. BiH nije samo njihova i ne mogu nikoga majorizovati. Nas sigurno neće", naglasio je predsednik RS.

Govoreći o zajedničkoj inicijativi s HDZ-om u vezi sa predlogom o Ustavnom sudu BiH, kako bi iz te institucije otišli strane sudije, Dodik je rekao da to najviše opstruišu stranci koji "potpaljuju" Bošnjake da ne prihvataju dijalog o toj temi.

"Bošnjaci zbog toga ne žele ništa, žele zadržati mehanizme majorizacije Hrvata i kažnjavanja Srba. To je koncept koji provode sa strancima. U toj majorizaciji Hrvata značajno su uspeli... Jedan narod treba da bira svoje najviše predstavnike u vlasti", kazao je on.

Dodik je poručio hrvatskom narodu u BiH da imaju izbor izmedju majorizacije i nestanka, odnosno da su pred izborom da li će obezbediti svoj status kao što imaju Bošnjaci u Federaciji BiH ili će nestati.

Predsednik RS ponovo je optužio Savez za promene (SDS, PDP i NDP), koji je na vlasti na državnom nivou, za izdaju nacionalnih interesa u Sarajevu, dodavši da će zbog toga na izborima SDS biti kažnjen drastično lošim izbornim rezultatom.

Govoreći o uticaju Rusije na Republiku Srpsku, Dodik je rekao da je sigurno samo jedno da Srpska nije podanik bilo koga, a da poštovanje prema Rusiji nije ništa manje ili više od poštovanja prema EU i SAD.

"Mi nemamo nikakvih problema s njihovim politikama, ali imamo problema kada nam ovde pokušavaju upravljati, pa se onda osudjuju Rusi. Rusija nije stvorila nijedan problem ili pokrenula politički projekt. A Evropa i Amerika jesu", istakao je on.

Prema njegovim rečima, u BiH treba odbaciti uticaj stranaca, bio on ruski, američki ili evropski

 

 

 

"Pada" Savet ministara?

Bratunac: obeležavanje stradanja podrinjskih Srba

Vlada RS postaje vlasnik Železnica

Dodik pozvao Mektića da kaže ko je pokušao da ubije Vučića

Holandski vojnici odgovorni za smrt muslimana u Srebrenici , Mirovnjaci traže odštetu

Grujičić: Neću ići u Potočare, nepoželjan sam

Ponovo bez dogovora o trasi puta Sarajevo–Beograd

Dodik: Sledeća godina ključna za RS

Za negiranje genocida do 10 godina zatvora

'Berlin plus' ubrzava BiH

Zvizdić optužio RS da koči evropski put BiH

Rat udžbenicima oko opsade Sarajeva i genocida u BiH

Nema uslova za zatvaranje OHR

BiH podijeljena i oko puta ka EU

Nema glasanja o poverenju Vlade RS

Susret lidera Srbije i RS na mostu "Bratoljub"

Optužnica protiv Dudakovića!/Prijava protiv generala Armije BiH Jovana Divjaka

RS: Evropa pod znakom pitanja

Opozicija ne odustaje od smjena entitetskih vlada

 

 

 

kontakt

uslovi koriscenja

naslovna

servis