glavniBanner

 

Homepage Übersetzung  

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

VUCIC666 zvizdic-han zaev333
deca migranti nezaposlenost1 korpa toncev Srbija (1)

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

Nema glasanja o poverenju Vlade RS

 

izvor : evn  foto: vn

30.05.2017.

 

skupstina rs 4

Prema najavama iz vladajuća koalicije u Narodnoj skupštini RS, posebna sednica koja treba da se održi 31. maja, a sa tačkom dnevnog reda o izglasavanju nepoverenja Vladi RS, što je tražila opozicija, neće biti održana. Kako je potvrđeno iz vladajuće koalicije SNSD-DNS-SP, vladajuća koalicija glasaće protiv dnevnog reda i tako sednica uopšte neće biti održana.

Branislav Borenović, predsednik PDP, kaže da je ovakva najava vladajuće koalicije na čelu sa SNSD veliki kukavičluk kojim pokazuju da nemaju ni hrabrosti da ukrste argumente sa opozicijom u parlamentu o radu Vlade.

- Ovakav potez je popuno nedemokratski i neparlamentaran i to govori o vladajućoj koliciji. Opozicija dolazi u sredu u Narodnu skupštinu naoružana dokumentima i argumentima o lošem radu Vlade. Spremni smo za temeljnu raspravu po našem zahtevu za izglasavanje nepoverenja Vladi. Nismo čuli nijedan kontraargument od vladajuće stranke i čitave koalicije. Očekujem da se rasprava o nepoverenju Vladi pojavi na dnevnom redu, ako ne u sredu, onda u narednom periodu - kaže Borenović.

On dalje ističe da je ovakvo ponašanje SNSD i koalicije argument više za opoziciju, a odbijanje rasprave o lošem radu Vlade je samo dokaz da koalicija koja je na vlasti u Srpskoj ne treba da vodi RS jer nema hrabrosti da razgovara o katastrofalnom radu Vlade.

- Zanimljivo je da SNSD, DNS, SP nisu ponudili nijedan pozitivan pokazatelj da ospore dokumente koje želi da prezentuje opozicija, kada se govori o lošem radu Vlade - ističe Borenović.

On poziva vladajuću koaliciju da pokaže javnosti zašto treba da ostanu na vlasti, ali sve želi dokumentovano.

- Autokratski vladajući režim definitivno beži od istine i to je samo još jedan dokaz da ova vladajuća koalicija i Vlada moraju biti smenjene sa vlasti u Srpskoj - poručio je Borenović.

 

Poslednjih dana najviše se govorilo o stavu DNS, koji je deo vladajuće koalicije, i da li će oni možda podržati dnevni red na kojem bi se raspravljalo o nepoverenju Vladi.

Predsednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović i potpredsednik DNS izjavio je da nije realno očekivati prekompoziciju vlasti u Srpskoj do 2018.

- Svi koji žele i očekuju da preuzmu vlast u Srpskoj trebalo bi da se spremaju za izbore naredne godine. Nije realno da se to sada dogodi, jer u izbornom procesu nisu predviđeni vanredni ili posebni izbori - rekao je Čubrilović za ATV.

On smatra da je neozbiljan i ne zavređuje pažnju predlog opozicije za izglasavanje nepoverenja Vladi Srpske, jer osim inicijative za smenu nije predloženo nikakvo drugo rešenje.

- Smena Vlade bi nas dovela u novu političku krizu. U ovoj situaciji ne bi trebalo da ulazimo u bilo kakve nepoznanice za Srpsku i odnose u BiH - izjavio je Čubrilović.

On je istakao da će poslanici DNS u NS RS principijelno biti protiv usvajanja dnevnog reda posebne skupštinske sednice na koji je uvršten predlog poslanika opozicije za izglasavanje nepoverenja Vladi Srpske.

IZVEŠTAJ NA 201 STRANU 

PDP je spremio izveštaj na 201 stranu sa NS RS o lošem radu Vlade, dodaje Branislav Borenović. 
- Sve dokumente smo dobili iz relevantnih izvora zvaničnih institucija RS, iz Vlade, Glavne službe za reviziju RS, Zavoda za statistiku RS, sa Banjalučke berze. Tim koji je radio na pripremi dokumenta dobio je zadatak da svaki podatak bude argumentovan sa zvaničnim podacima bez političke konotacije i bez navijanja - poručio je Borenović.

novosti.rs

 

 

Susret lidera Srbije i RS na mostu "Bratoljub"

Optužnica protiv Dudakovića!/Prijava protiv generala Armije BiH Jovana Divjaka

RS: Evropa pod znakom pitanja

Opozicija ne odustaje od smjena entitetskih vlada

Na stolu nekoliko trasa auto-puta Beograd–Sarajevo

"Ljubija" potkopava Vladu RS?

Od uvreda do atentata, i meta na čelu

Skupština RS nije prihvatila vladin prijedlog o prodaji 'Ljubije'

Nastavljena rasprava o prodaji 'Ljubije', radnici ispred Skupštine RS

Verbalni sukob Dodika i opozicionih poslanika u skupštini RS

Mogući protesti protiv vlasti

Dodik: Ne želimo konflikt, ali će RS braniti svoja prava

U RS beže iz zemlje, ali ne od posla

SNSD traži većinu u Srebrenici

O Hrvatima u RS nema ko da brine

Ivanić: Nema promena u BiH do izbora

Vjerski lideri na stratištima u BiH, primjer za političare

Brod tone, Rusi se ne povlače

Za dvije godine, ni metar autoputa

RS: Veronauka u srednjoj školi?

Obnavlja se 11 mostova koji spajaju Srbiju i BiH/U Srebrenici počela gradnja vrtića koji finansira Vlada Srbije

RS-u otimaju 642 hektara

 

 

 

kontakt

uslovi koriscenja

naslovna

servis