glavniBanner

 

Homepage Übersetzung  

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

pogrom eu_posao fiat2
potencijal vulin i dodik skupstina333 novak999999 pejovic

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

Vučić sa turskim privrednicima, moguće nove investicije/Antić u Turskoj

 

izvor : agencije  foto:

10.07.2017.

vucic-turska

Vučić sa turskim privrednicima, moguće nove investicije

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Istanbulu sa predstavnicima kompanije "Taj grupa", koji su zainteresovani za ulaganje u Srbiji.

Vučić sa predstavnicima kompanije "Taj grupa"

"Srbija je plodno tlo za razvoj biznisa i investitorima pruža najbolje uslove", istakao je predsednik Vučić koji je razgovarao sa Mesutom Toprakom, predsednikom kompanije "Jonetim Kuruluk Baskani".

Taj grupa je jedna od najvećih kompanija u oblasti tekstilne industrije u Turskoj, koja je zainteresovana za investiranje u Srbiji. Kompanija bi otvorila fabriku tekstila i razvojni centar, u kojima bi bilo zaposleno 1.500 - 2.000 radnika, saopštava kancelarija Predsednika.

Razmatrana je i mogućnost investiranja u više gradova u Srbiji, među kojima su Kraljevo, Raška i Loznica. Predstavnici kompanije izrazili su zainteresovanost i za ulaganja u turističkoj oblasti, posebno u sferi banjskog turizma.

"Mostovi naše energetske budućnosti" je moto energetskog skupa u Istanbulu. Razmatraće se goruća globalna ekonomska i geopolitička pitanja, snabdevanje naftom i gasom.

Najveće interesovanje vlada za predsednički panel na kojem je domaćin turski rpedsednik Redžep Tajip Erdogan a na kome govore predsednik Srbije, predsednik Azerbejdžana Ilham Alijev, i premijeri Albanije i Bugarske Edi Rama i Bojko Borisov. Sve nade su uprte projekat "Turski tok" koji grade Rusija i Turska, a čije produženje trase je najavljeno preko Bugarske i Srbije do Mađarske.

Uoči posete Turskoj predsednik Vučić je rekao da je dogovor oko tog gasovoda veoma važan za Srbiju jer bi obezbedio dodatne količine gasa.

Vučić će se sastati i sa predsednikom i premijerom Turske i razgovaraće o unapređenju svih vidova saradnje, a posebno ekonomskog.

Spoljnotrgovinska razmena Srbije i Turske 2016. je povećana za 13,7 odsto, i taj rast je i nastavljen u prvoj polovini ove godine.

Antić u Turskoj

Ministri energetike Srbije i Turske, Aleksandar Antić i Berat Albajrak, ocenili su da između dve zemlje postoje veliki potencijali za dalje jačanje i unapređenje saradnje na svim poljima, a posebno u oblasti energetike. Dogovoreno je da o pitanjima od najvećeg interesa dvojica ministara odrede saradnike koji bi bili u neposrednom kontaktu.

Ministar Antić boravi u Istanbulu u okviru delegacije Srbije koja učestvuje na Svetskom naftnom kongresu, tokom kojeg je imao bilateralni razgovor sa ministrom rudarstva i energetike Republike Turske, Beratom Albajrakom, saopšteno je iz Ministarstva energetike. Dvojica ministra su, kako se navodi, potvrdila dobre i prijateljske odnose između dve zemlje. Ocenili su da će potvrda tome biti i sutrašnji susret predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana, i učešće predsednika Republike Srbije na Svetskom naftnom kongresu.

Obostrano je ocenjeno da između dve zemlje postoje veliki potencijali za dalje jačanje i unapređenje saradnje na svim poljima, a posebno u oblasti energetike.

Ministar Antić je preneo interes Srbije za diversifikaciju gasnog snabdevanja i, u tom smislu, interes za saradnju sa Republikom Turskom, navodi se u saopštenju i dodaje se da je dogovoreno da o pitanjima od najvećeg interesa na polju energetske saradnje, dvojica ministara odrede saradnike koji bi bili u neposrednom kontaktu.

Turski ministar naglasio je da je za Republiku Tursku, Republika Srbija ključna zemlja na Balkanu, sa kojom želi dalje jačanje svestrane bilateralne saradnje. Dvojica ministara dogovorila su se da se do kraja godine održi bilatetalni sastanak u Beogradu ili Istanbulu, kako bi se nastavili razgovori.

 

 

"Prese": Evropa previđa dešavanja na Balkanu

Radnici u raljama države

Ana Brnabić predala Čepurinu transkript intervjua za Blumberg/Pešić: Niko nije ponizio Srbiju kao premijerka Brnabić

Brisel pominje brži put do članstva, datum prijema ne otkrivaju/Hojt Ji: Zapadni Balkan neće dostići EU ni za trideset godina

MMF: Poboljšanje ekonomske situacije u Srbiji

Štrajk u Kragujevcu zaustavio fiat 500

U Srbiji 5.500 migranata, mesta ima za sve

Šutanovac: Prava opozicija u Beogradu izlazi na dve liste

Azdejković: Ana Brnabić je simbol LGBT borbe

Dobar tajming i izdvajanje Srbije iz "grupe kandidata"

Vučić i Tači u Briselu

Brnabić: Nije sigurno da ćemo tražiti novi aranžman sa MMF-om

Arsić: Problem dugova opština i gradova treba da reše opštine i država

Estonija preuzima predsedavanje EU/Dug proces pristupanja EU pogoduje autoritarnim režimima

Vučić sa Mogerini o ubrzanju evropskog puta Srbije; Predsednik: Neće Srbe na KiM napadati ni Crna Gora ni NATO

Srpski gradovi tonu u dugovima

Održana prva sednica nove Vlade Srbije/Brnabić: Bitno da ostvarimo kontinuitet/Han čestitao Ani Brnabić preuzimanje dužnosti premijera

Nova premijerka, stara politika

Reakcije na ekspoze Ane Brnabić

FIC: U Srbiji potrebni predvidivost i jasna pravila

U Gračanici održana liturgija i dodeljeno ordenje majkama

 

 

 

kontakt

uslovi koriscenja

naslovna

servis