glavniBanner

 

Homepage Übersetzung  

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

vucic-turska eu_posao fiat2
potencijal vulin i dodik skupstina333 sirmijum pejovic

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

second_button 

Zatvoren 46. SOFEST: Gran pri za "Jesen samuraja"

 

izvor : evn  foto: vn

09.07.2017.

 

sofest11

Nagradu za najbolju žensku ulogu, koja se od ove godine zove “Nagrada Mira Stupica”, dobila je Gorica Popović za ulogu u filmu “Kozje uši”

Fanfare, dodela priznanja i projekcija filma “Skupljači perja” obeležili su završetak 46. Sopotskog festivala domaćeg igranog filma.

Nagradu za najbolju žensku ulogu, koja se od ove godine zove “Nagrada Mira Stupica”, dobila je Gorica Popović za ulogu u filmu “Kozje uši”. Obrazloženje žirija da baš ona dobije statuetu “Slobode” i novčani iznos od 120 hiljada dinara pročitao je Mirko Beoković, a nagradu Popovićevoj uručio Bratislav Petković.

Drago mi je da je žiri prepoznao moj rad i da je ovaj film, koji je sniman “štapom i kanapom” kako to biva kod nas, našao put do srca publike – rekla je Popovićeva.

Stručni žiri koji čine glumica Vesna Čipčić predsednica i reditelji Mirko Beoković i Milan Todorović nagradu “Bata Živojinović” za najbolju mušku dodelio je Igoru Đorđeviću za ulogu u filmu “Slepi putnik na brodu ludaka”. Lula Živojinović, supruga preminulog glumca, drhtavim glasom zahvalila se žiriju na prilici da uruči nagadu sa Batinim imenom.

Drago mi je što primam nagradu sa imenom ovako velikog glumca i srećan sam što sam ovu nagradu dobio tumačeći lik Petra Kočića koji je otac naše moderne proze, uzor Adnrića i istinksi srpki patriota – rekao je Đorđević.

Film “Slepi putnik na brodu ludaka” ovenčan je i nagradom žirija publike, a statuetu “Sloboda” primila je u ime produkcije RTS-a primila je Marija Bereta.

Nagradu za najbolju režiju poneo je Bojan Vuletić za film “Rekvijem za gospođu J.”, dok je Gran pri za najbolji film u celini odnelo ostvarenje “Jesen samuraja”. Statuu “Sloboda” i novčani iznos od 150 hiljada dinara u ime “Gargantua films” primio je producent Marko Paljić.

SPECIJALNO PRIZNANjE

Novoustanovljeno priznanje za doprinos filmskoj umetnosti pripalo je slavnoj glumici Oliveri Katarini koja je zbog bolesti bila sprečena da dođe u Sopot. Umesto nje nagradu je primio Vlastimir Sudar, istraživač istorije filma, koji je podsetio na uspeh filma “Skupljači perja” snimljenog pre pola veka i kojeg je po objavljivanju pogledalo više od 200 hiljada Parižana.

PREKINUTA PROJEKCIJA

Projekcija filma “Skupljači perja” u nekom trenutku je prekinuta zbog mirisa plina. Kako su “Novostima” organizatori objasnili spoljna cev koja provodi gas je pukla, pa se miris preko ventilacije proširio u zgradu Centra za kulturu Sopot. Publika je bezbedno evakuisana iz zgrade, a projekcija čuvenog filma Aleksandra Petrovića nije nastavljena.

novosti.rs

 

 

Uloga umetnosti u filmu i na televiziji

Počinje EXIT 2017.

Istočnoevropske filmske poslastice na Palićkom festivalu

“Novi tvrđava teatar”: Basara podiže zavesu

„Sofest“ od 4. do 8. jula u znaku „Skupljača perja“

Ivo Pogorelić se vraća u Beograd

Festivalu ukinuta sredstva zbog Frljića, građani donirali

Marinković: Pijavice naših života su svuda oko nas

Beogradski letnji festival od 23. juna do 23. jula

Svetski mediji i domaće zvezde: Najbolji je „Egzit“

Bisera, Vasil, Rambo, Darko, Kendi na „Nišvilu 2017“

Uroš Đurić: Živimo u rasulu

Bitef: Spektakl na "Olimpu"

Kultura odbrana od globalizma

Okupacija kulture

Nagrade prave lažnu sliku

Milioni za tehno žurke, pare i za koncerte!

62. Sterijino pozorje: Kukavičluk ili spinovanje?

Pištalo: Mladi na Zapadu život počinju kao robovi

Legendarni Džimi Barka još živi

 

 

 

kontakt

uslovi koriscenja

naslovna

servis