glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

Vucic-Bec1 predsednistvo bih skoplje1_3
mladic 77 vetrenjace luvr ana1 zvezda44 djokovic000000

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Opozicija ispred RTS-a tražila ostavke i otvaranje za sve političke opcije

izvor: agenccije  foto:                                                                                                04.02.2018.

protest11 

Više opozicionih stranaka večeras je na protestu ispred zgrade Radio-televizije Srbije zahtevalo ostavke rukovodstva te kuće, poštovanje medijskih standarda i zakona i ravnopravan tretman svih političkih opcija u izveštavanju.

Profesor Fakulteta političkih nauka i član Pokreta slobodnih gradjana Srbije Rade Veljanovski obraćajući se okupljenima rekao je da se na programu RTS-a može videti samo jedna opcija i jedan lider i dodao da RTS "pravi svetog Aleksandra Vučića".

On je kolegama sa RTS rekao da nije tačno da predsednik vlade i države treba da budu najviše na programu i upitao ih po kojim se to standardima čini i profesionalnim normama.

Reditelj i član Narodne stranke Siniša Kovačević rekao je da su ispred RTS došli sa zahtevom da se istina i reč oslobode.

On je kazao da se narod okuplja na svakih nekoliko godina u reprizama na mestu gde treba da postoji javni medijski servis i kuća demokratije, ali da RTS to danas nije već da je "javna kuća koja izvršava svako gazdino naredjenje".

"Evo nas pred kućom repriza serija, serija razbribriga koje se emituju sve dok ih ne naučimo napamet, dok se serije koje upućuju na slobodnu misao i kritiku i osionost vlasti drže zakatančene", rekao je Kovačević.

Zoran Gavrilović iz organizacije BIRODI na skupu je izneo podatke o zastupljenosti opozicije i vladajućih stranka u informativnim emisijama RTS-a navodeći da je opozicija zastupljena u sekundama da se pominju i u negativnoj konotaciji, dok takve konotacije za predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je i najviše zastupljen na programu javnog servisa gotovo da nema.

Medijski istraživač Jovanka Matić ocenila je da se na RTS-u samo može videti jednostrana slika i da nema tema koje gradjane interesuju.

Bivši novinar RTS-a i član saveta za kulturu Nove stranke Rade Radovanović rekao je da RTS nije javni servis, pa čak ni državna televizija, već javni servis Aleksandra Vučića.

On je kazao da direktor RTS Dragan Bujošević i glavni i odgovorni urednik Nebojša Stefanović moraju dati ostavke, jer ne obavljaju profesionalno svoj posao i dodao da je "bolje milom nego silom to da učine".

Na skup su pored ostalih došli Dragan Djilas, Dragan Šutanovac, Tamara Tripić, Boris Tadić, Zoran Živković, Marinika Tepić, Vuk Jeremić, Borko Stefanović, Janko Veselinović, Saša Janković, Sanda Rašković Ivić, Duda Ivković, Srbijanka Turajlić, Siniša Kovačević.

Pristalice udruženja "Šta radite bre" Marka Bastaća stigle su na protest biciklima, a na protest su došli i predstavnici Pokreta ujedinjenih fantoma sa fantomkama na glavi.

Okupljeni su nosili zastave Narodne stranke, Nove stranke, Pokreta slobodnih gradjana, grb glavnog grada, zastave Srbije i transparente"Protiv nenormalnog", duvali u pištaljke i skandirali uz zvuke pesma grupa "Dubioza kolektiv", "Beogradski sindikat" i "Bajaga i instruktori".

U 19.30 kada je počeo drugi dnevnik RTS okupljeni su glasno zviždali, vikali ua i skandirali "ostavke".

Niko od lidera opozicije nije govorio na skupu.

Saobraćaj u Takovskoj ulici gde se protest održavao bio je zatvoren.

Protest ispred zgrade RTS opozicija je organizovala jer sa predstavnicima Upravnog odbora tog javnog servisa na sastanku u subotu, 3.februara, nije postigla dogovor o izveštavanju o aktivnostima opozicije.

Predstavnici više opozicionih organizacija podneli su 12. januara RTS-u i Regulatornom telu za elektronske medije (REM) zahteve za poštovanje medijskih zakona i standarda, i za "otvaranje medijskog prostora" za opoziciju radi objektivnog i profesionalnog informisanja gradjana.

 

 

Austrougarska i Srbija na popravnom

Šutanovac: Đilas i Pajtić lošim odlukama devastirali stranku

Vučić u Beču: Postoji nada da rešimo problem s Prištinom

Strategija EU: Normalizacija sa Kosovom do kraja 2019, članstvo u EU 2025.

Srpski južni tok

Srbija najlošije ocenjena u regionu po vladavini prava

Susret u Istanbulu najava Erdoganove arbitraže?

Španija protiv Kosova u strategiji proširenja EU

Sastanak Vučića i Erdogana u Istanbulu

Kosovsko pitanje na referendumu, mogućnost sa više nepoznatih

Nova strategija EU - dogovor Beograda i Prištine do 2019.

NALED predložio smanjenje poreza i doprinosa na zarade

Hodočašće bogatih i moćnih u Davosu

Vučić s Tačijem o dijalogu i istrazi/Predsednik Srbije u Davosu, susreti s Makronom, Ramom, Đentilonijem.../Brnabić: Evropske integracije važne za Zapadni Balkan

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button