glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

blokada merkel mak izbori99
TACI_310x186 STAJERSKA izgrednici Tesla-muzej srb-lit novak66666

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Čarolija dva violončela          

izvor: agencije  foto:                                                                                                     09.09.2018

2CELOS

Svetski popularni duet violončelista „2 Cellos” nastupio je u subotu pod otvorenim nebom pred beogradskom publikom. Donji grad Kalemegdanske tvrđave okupirali su obožavatelji Luke Šulića i Stjepana Hausera, momaka koji svojim energičnim nastupima oduševljavaju publiku širom sveta.

Koliko je ovaj dvojac omiljen govori i činjenica da su poštovaoci mladih virtuoza, bar oni koji nisu uspeli da dođu do karte, zaseli na zidine Beogradske tvrđave s koje se odlično čula muzika i videli izvođači.

Evo nas napokon u Beogradu. Hvala što ste došli u ovolikom broju. Nadamo se da ćete ostati – našalili su se Luka i Stjepan na samom početku koncerta.

Muzička čarolija dvojca bila je podeljena u dva čina. Tema prvog bila je filmska, a drugog – rok muzika.

Muzički sladokusci prvih tridesetak minuta uživali su u kompozicijama iz filmova „Kum”, „Hrabro srce”, „Doručak kod Tifanija”, „Kišni čovek”… Devojke u publici naročito su razgalili zvuci naslovne numere iz filma „Titanik” čija popularnost ni posle dve decenije ne jenjava.

Grmljavina bubnja posle pola sata od početka koncerta označila je da je kraj s romantičnim numerama. Kako je duo stekao svetsku slavu nakon što je na „Jutjubu” objavljena obrada pesme Majkla Džeksona „Smut kriminal”, koja je postala planetarni hit, zabeleživši više od tri miliona pregleda u prve dve nedelje, tako se ni masa nije smirivala kada su usledile pesme čuvenih rok izvođača.

Momci su svirali numere grupa kao što su „Gans end rouzis”, „Ju tu”, „Koldplej”, „Mjuz”, „Ej-Si/Di-Si”, Stinga. U ovom delu koncerta Donji grad pulsirao je u ritmu rok muzike.

Muzičko-scenski spektakl bio je začinjen i šalama simpatičnih violončelista, a praćeni vatrom i pirotehnikom Luka i Stjepan još jednom su pokazali i da su pravi šoumeni. Sve pesme u skladu s temom pratile su i video-animacije na ekranu. Za kraj koncerta i gost iznenađenja: Željko Joksimović, koji je otpevao „Lane moje”.

Duo „2 Cellos” do sada je izdao četiri albuma, svirajući instrumentalne obrade dobro poznatih pesama raznih žanrova, kao što su pop, rok, klasična i filmska muzika, a 2011. godine pratili su Eltona Džona na njegovoj velikoj turneji kroz 30 gradova.

 

 

Film "Izgrednici" srpski kandidat za Oskara

Leskovački festival filmske režije: Trka za "Žiku Pavlovića"

Viminacijum fest: Mitovi stari i novi

Narodna biblioteka: Misterija od 13 miliona knjiga!

Kokan Rakonjac - večni ideološki neprijatelj

BITEF: Hvatanje ukoštac sa svetom

Svetozar Cvetković: Teško je baviti se filmom

Radošu Bajiću nagrada "Pavle Vuisić": U društvu sam besmrtnih

Veliki značaj festivala srpskog filma u svetu

Neugasli bunt Miće Popovića

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button