glavniBanner
second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button second_button

 

Homepage Übersetzung  

vucic-taci migranti2 dodik888
han-zaev asterix migranti2222 FSS jokic55 PART-BESIK

Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second Second

Radošu Bajiću nagrada "Pavle Vuisić": U društvu sam besmrtnih      

izvor: agencije  foto:                                                                                                     26.08.2018

Rados

Svetskom premijerom filma “Južni vetar“ Miloša Avramovića i uručenjem nagrade “Pavle Vuisić” glumcu Radošu Bajiću za životno delo večeras je na Letnjoj pozornici u Nišu počeo 53. Festival glumačkih ostvarenja - “Filmski susreti”.

Bajić, kome je nagradu uručio Vladan Živković, selektor “Filmskih susreta” i predsednik Udruženja filmskih glumaca Srbije, rekao je da je večeras ušao u društvo besmrtnih.

Njegov susret sa Nišom i niškim festivalom, kako je ranije na crvenom tepihu izjavio, traje već 40 godina i uvek je uzbudljiv, a kao laureat nagrade “Pavle Vuisić” večeras se, naglasio je, oseća kao da je u Kanu.

“Malo je ostalo onih koji mogu da posvedoče da su igrali sa glumačkom gromadom, velikanom Pavlom Vuisićem što se meni desilo pre 42 godine u filmu “Beštije” Živka Nikolića, kada sam i prvi put stajao na ovoj pozornici. Večeras se taj krug zatvara i od večeras sam u društvu besmrtnih”, rekao je on.

Bajić je kazao da su njegova osećanja večeras duboka, iskrena i slojevita i to zato što drži najviše znamenje koje može da dobije glumac, ali i zato što je u gradu u kome je proveo četiri godine svoje najranije mladosti, gde je došao sa 13 godina.

On je i primetio da Srbija nema nacionalni filmski festival i porukom da Niš zaslužuje da bude njegov domaćin otvorio 53. “Filmske susrete”.

Svečano otvaranje je počelo stend-apom glumca Nebojše Milovanovića, a publici se poklonio nekoliko desetina njegovih kolega, kao i članovi žirija, glumci Bojana Maljević, Tihomir Stanić i predsednica Ana Sofrenović.

Sofrenović je iz ruku zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura primila ključeve grada ocenivši da pogled sa Letnje pozornice na publiku obavezuje sve glumce da svake godine budu što bolji.

Ona je prethodno u Gradskoj kući istakla da Niš već 53 godine stoji iza glumaca i da je njihov cilj da svake godine publici daju razlog da dođe.

Pored filma “Južni vetar”, u kojoj je Nebojša Glogovac ostvario svoju poslednju ulogu, večeras je na programu i ostvarenje “Granice kiše” Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara.

U takmičarskom programu biće prikazano 12 filmova, a pripremljen je i bogat prateći program.

Poslednjeg dana, 31. avgusta, biće dodeljene nagrade Gran pri Naisa i nagrade Car Konstantnin i Carica Teodora za najbolju mušku i žensku ulogu, posle čega će publika moći da pogleda pilot epizodu serije “Koreni”, dokumentarac o Desimiru Stanojeviću “Moj život je mjuzikl” i “Neprilagođeni filmski grof” o režiseru Milu Dukanoviću.

 

 

Veliki značaj festivala srpskog filma u svetu

Neugasli bunt Miće Popovića

Dušan Otašević : U umetnost se svi razumeju, kao i u sport

"Izgrednici" bez premca

Veliki skup slavista

SFF: Najbolji film 'Aga' iz Bugarske

„Granice kiše“ u programu festivala u Montrealu/„Meso“ na Filmskom festivalu u Montrealu

"Nišvil" oborio sve rekorde: U nastupima 1000 izvođača uživalo 200 hiljada ljudi

 

 

 

second_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_buttonsecond_button