glavniBanner

 

 

www stranac.net

 

 

 

Bela tehnika za poplavljene u Obrenovcu

izvor: agencije                                                                                                                                             11.09.2014

Obrenovac

Humanitarna organizacija "Srbi za Srbe", u saradnji sa organizacijom "Stara Raška" iz Beograda, Srpskim društvom "Zadužbina" iz Slovenije, udruženjem "Ljubav" iz Italije i srpskom zajednicom iz Las Vegasa, isporučila je proteklog vikenda vrednu humanitarnu pomoć obrenovačkim porodicama u vrednosti od 2,8 miliona dinara.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe, u saradnji sa organizacijom Stara Raška iz Beograda, Srpskim društvom Zadužbina iz Slovenije, udruženjem Ljubav iz Italije i srpskom zajednicom iz Las Vegasa (SAD), isporučila je humanitarnu pomoć od 105 komada bele tehnike porodicama u Obrenovcu u vrednosti od 2,8 miliona dinara, piše u saopštenju organizacije Srbi za Srbe.

Humanitarna pomoć u vidu 27 frižidera, 27 šporeta, 11 zamrzivača, 39 veš mašina i jedne peći na drva isporučena je za 60 porodica u mesnim zajednicama Belo Polje, Druga, Treća, Veliko Polje, Rvati i Zabrežje.

Organizacija saopštava da je u sklopu akcije Borba protiv poplava, pomoć do sada pomoć isporučila porodicama u Paraćinu, Trsteniku, Valjevu, Kraljevu i Obrenovcu u vrednosti od preko sedam miliona dinara, a u narednih dve nedelje pomoć će dobiti i postradale porodice u opštinama Svilajnac, Krupanj, Ub i Lazarevac. Nakon završenih akcija u Srbiji, humanitarni kontigent kreće u Republiku Srpsku.

"Zahvaljujući srpskoj zajednici iz Las Vegasa, bratskim organizacijama iz Srbije, Slovenije i Italije kao i brojnim donatorima širom sveta uspeli smo da obezbedimo prvi kontigent pomoći za porodice u Obrenovcu, gde je situacija ubedljivo najteža po pitanju štete koja je učinjena u poplavama", ističe Igor Rašula, predsednik organizacije Srbi za Srbe.

Rašula dodaje i da posebnu zahvalnost organizacija Srbi za Srbe duguje opštinskoj upravi Obrenovca koja je obezbedila spiskove postradalih domaćinstava u nedavnim poplavama.

Prva faza akcije Borba protiv poplava ima za cilj da obezbedi 1000 aparata bele tehnike za oko 500 porodica iz Srbije i Republike Srpske kako bi bili u mogućnosti da povrate izgubljenu nadu i dobiju preko potrebnu pomoć za svoje domaćinstvo.

Više informacija o prijavi za pomoć kao i finansijskoj podršci projektu možete pronaći na zvaničnom sajtu ove organizacije.

Borba protiv poplava

Organizacija Srbi za Srbe, koja okuplja više hiljada članova iz rasejanja i Srbije, pokrenula je sredinom maja veliku akciju pomoći ugroženim domaćinstvima pod nazivom Borba protiv poplava, u Srbiji i Republici Srpskoj, čija su imanja pogođena jednom od najvećih elementarnih nepogoda u poslednjih 100 godina.

 

 

Mesec srpske kulture u Mađarskoj od 12. septembra

Sećanje na Branka Miljkovića

Veselinović: Nedopustivo što uprava još nije formirana

Srpska škola u Budimpešti za 379 đaka

Lazarević vraćen na posao u Atinu?

Likovna izložba u Krusieru

Dečji fond "Sveti Sava" u Švedskoj

Dijaspori treba veća pažnja

Niš – mesto sastanka dijaspore i matice

Dijaspora hoće da leti do Niša

Srpske ambasade bez domaćina

Obavezno uzimanje otisaka prstiju za šengenske vize

Letnja OSSIlacija 2014

Dačić: Do kraja godine oko 20 novih ambasadora

Ko su bivši funkcioneri koji nisu vratili diplomatske pasoše

Dijaspori još daleko mandati

SPOJI dostavio novu pomoć Trsteniku i Šamcu

Monografija o Mići Popoviću na francuskom jeziku

Plate ambasadora pod lupom

Dijaspora i dalje uz poplavljene

Studenti kreću na putovanje po Evropi

Povratak unutrašnjeg mira

Vozačke dozvole - stvar dogovora dve države

Produžen rok za konkurs "Upoznajte Srbiju"

Kad Jugoslavija ne ostavi testament

Više od 600 000 dolara pomoći stiglo iz Kanade

Malmstrem: Bezvizni režim doveden u pitanje

Mađarska: Srbin „poslanik“ - portparol

Nemačka: Minimalna zarada i dvojno državljanstvo

Sednica Poslovnog saveta za dijasporu

Zajedničke ambasade za sada samo ideja

 

 

 

 

 

 

 

 

kontakt

uslovi koriscenja

 

 

naslovna

servis

> Der Titel der Seite wird von NetObjects Fusion 1&1 Edition generiert